-

صیادان سیریک درمانگاه ندارند!

کمبود زیرساخت‌های درمانی، درمانگاه، پزشک و بیمارستان در شهرستان سیریک از معضلاتی است که مردم این منطقه با آن مواجه هستند و با افزایش ساخت‌وسازها، توسعه منطقه به‌ویژه توسعه سواحل مکران در شرق هرمزگان و افزایش جمعیت در شهرستان سیریک بیش از پیش این کمبودها نیز احساس می‌شود.

صیادان سیریک درمانگاه ندارند!

کمبودهای مکان‌های درمانی و بیمارستان در سیریک دغدغه همه مردم و حتی مسئولان سیریک شده است و باید تلاش شود که این کمبودها به نحوی رفع شود. یکی از سازمان‌هایی که می‌تواند در بهبود وضعیت زیرساخت‌های بهداشت و درمانی شهرستان سیریک مؤثر باشد، سازمان تأمین اجتماعی است که در حال‌حاضر بخشی از درمان کشور را راهبری می‌کند.

این سازمان موظف است به بیمه‌شده‌های تأمین اجتماعی خدمات بهداشتی و درمانی ارزان نرخ و رایگان ارائه کند اما وقتی هیچ‌گونه زیرساختی وجود نداشته باشد چطور می‌توان انتظار داشت که مردم بتوانند خدمات درمانی دریافت کنند.

با‌وجود اینکه بیش از نیمی از مردم استان هرمزگان بیمه شده تأمین اجتماعی هستند اما این سازمان فقط یک بیمارستان در استان دارد و بسیاری از مردم شرق هرمزگان مجبور هستند برای دریافت خدمات خود را به مرکز استان برسانند. فاصله شهر سیریک تا شهر بندرعباس ۲۰۳ کیلومتر است و نامناسب بودن جاده باعث می‌شود که این مسیر در طول حداقل 4 ساعت طی شود. مردم شهرستان سیریک مجبورند به دلیل ناکافی بودن زیرساخت‌های درمانی در بسیاری از موارد به میناب یا بندرعباس عزیمت کنند در حالی که سازمان تأمین ‌اجتماعی حتی یک درمانگاه ساده نیز در این شهرستان ندارد.

اگر سازمان تأمین اجتماعی به تکلیف خود در رابطه با بیمه شدگان اهل سیریک عمل کند قطعاً بخشی از سختی‌های بیماران در شهرستان مرتفع خواهد شد.

جمعیت شهرستان سیریک بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۴۵ هزار نفر اعلام شده است اما افزایش جمعیت در این شهرستان با توجه به ورود شرکت‌های بزرگ در قالی طرح توسعه سواحل مکران موجب شده است امروز جمعیت شهرستان به حدود ۵۵ هزار نفر برسد.

با وجود این حجم از جمعیت در سیریک، این شهرستان تنها یک بیمارستان دارد و بیمارستان فعلی جوابگوی نیازهای درمانی مردم منطقه نیست چرا که تنها بیمارستان شهرستان سیریک کمتر از ۱۰۰ تختخواب دارد، از‌ این‌رو مردم شهرستان سیریک با توجه به اینکه نیمی از جمعیت این شهرستان متعلق به جامعه کارگری و صیادی است، انتظار دارند که سازمان تأمین اجتماعی نیز با احداث درمانگاه سطح خدمات خود را ارتقا دهد.

عباس جنگ کمان، رئیس اداره تأمین اجتماعی شهرستان سیریک در گفت‌وگو با مهر، گفت: با توجه به اینکه تعداد قابل‌توجهی از مردم سیریک برای برخورداری از خدمات بهتر در زمینه درمان و دوران بازنشستگی تحت‌پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، از این‌رو استقرار درمانگاه تأمین اجتماعی در سیریک یکی از نیازهای اصلی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی است. وی با بیان اینکه خدمات دهی و رفع مشکلات بهداشتی و درمانی حق مردم سیریک دانست، افزود: تلاش می‌کنیم با کمک مسئولان این مشکلات را از طریق معاونت درمان سازمان تأمین ‌اجتماعی رفع کنیم. جنگ کمان با اشاره به اینکه تخصیص درمانگاه به شهرستان‌ها بر اساس سرانه و حد نصاب تعریف شده توسط سازمان تأمین اجتماعی انجام می‌شود، گفت: یکی از دلایل بروز اختلاف و به حد نصاب نرسیدن جمعیت بیمه‌شدگان شهرستان سیریک موضوع پرداخت حق بیمه است، چرا‌که کارگاه‌های مستقر در شهرستان حق بیمه کارگران خود را در شهرستان‌های دیگری پرداخت می‌کنند و بخشی دیگر از کارگران نیز به‌صورت فصلی در شهرستان فعالیت می‌کنند. رئیس اداره تأمین اجتماعی شهرستان سیریک خاطرنشان کرد: اگر حق بیمه کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی به‌صورت متمرکز در سیریک پرداخت شود موانع احداث درمانگاه در شهرستان مرتفع خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین