کشف نقاشیهای ۱۷۰۰ ساله در فیروزآباد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از کشف نقاشیهایی به دیرینگی بیش از ۱۷۰۰ سال ( در اوان سده ی سوم میلادی) در پهنه ی آرامگاه شهر گور فیروزآباد خبر داد
این نقاشیها بر روی بدنه ی دو تابوت ساسانی هستند که در فرایند ساماندهی آرامگاه شهر گور از ناشناختگی بیرون آمده و کشف شدند. او در ادامه می افزاید: به دیوارنگاره ها و کف نگاره های یگانه ای نیز برخوردیم. این نقاشیها با رنگدانههای معدنی روی زمینه ی گچی کشیده شده اند این آثار چهرههایی هستند به شکل نیمرخ و سهربع رخ.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس گفت: در بخش شمال غربی منار شهر گور اتاقکی در اندازه ی ۸.۵۰ در ۹ متر با دیوارههای خاکی وجود دارد که از درون گچاندود شده اند، روی دیواره شرقی این اتاقک یک نقاشی دیواری در اندازه ی ۶۰ در ۹۰ سانتیمتر کشف شده که شباهت و همسانی زیادی با کاخ اردشیر شاه دارد.همچنین رنگ آمیزی و سبک نقاشیها بخشی از زندگی یا آیین خاصی از خانوادههای درباری و امپراتوری ساسانیان را نشان می دهد. در کف نگاره ها نیز شکل های مثلثی دیده می شوند که با رنگ های قرمز،سبز،نارنجی؛ کاملاً متقارن با نقشهای مثلثی در چهار طرف و مربع در مرکز رنگآمیزی شده اند. نقطه های سیاهرنگی بروی زمینه ی صورتی مربعها خط های محیطی اشکال هندسی را از هم جدا می کنند. گویا در ادامه این کاوش و برای نگهداری مناسب از این آثار ارزشمند کارهایی برای ساخت یک موزه انجام خواهد شد. به گفته خبرگزاری ایسنا از سال ۱۳۸۴ تاکنون کار چندانی برای حفاظت از آثار یافته شده در این منطقه انجام نشده. این روزها باستان شناس ها در این منطقه به کاوش ،عملیات مرمتی و ساماندهی بیشتری می پردازند.
نگاره ها: نقش مرد جوانی دیده میشود که با توجه میان رفتن نیمی از نقش و پایین تنه، وضعیت ایستادن یا نشستن آن مشخص نیست، فرم طراحی آن، تمام تنه از روبهروست ولی چهره به صورت نیم رخ نقاشی شده است.
چسبیده به این نقاشی در سمت چپ، نقش زنی دیده میشود که به سبک پیشتر «مرد جوان» کشیده شده با لباسی در رنگی دیگر ؛ روی زمینه ای قرمز ، چیزی شبیه به بره درون دست های زن به چشم می خورد.