ثبات اقتصادی در امارات متحده عربی
امارات متحده عربی در صدر فهرست ۸۹ کشور قرار گرفت و از نظر کارآفرینی و باز بودن برای تجارت در رتبههای بالایی قرار دارد. این کشور به دلیل داشتن فضای مالیاتی مطلوب، امتیاز ۱۰۰ را کسب کرد.
امارات متحده عربی در رتبهبندی جدیدی به عنوان باثباتترین کشور جهان از نظر اقتصادی انتخاب شده است. این کشور در صدر فهرست ۸۹ کشور که توسط US News and World Report منتشرشده، قرار دارد. بر اساس گزارش اکونومیمیدلایست، امارات متحده عربی همچنین برای «کارآفرینی» (شماره ۱۵) و «باز بودن به تجارت» (شماره ۳۳) در رتبه بالایی قرار دارد.
امتیازها
در بخش «کارآفرینی»، امارات متحده عربی امتیاز قابل توجه ۸۶.۹ از ۱۰۰ را برای متصل بودن به سایر نقاط جهان بهدست آورد. همچنین این کشور امتیاز ۹۰.۷ را برای کارآفرینی کسب کرده است. امارات همچنین به دلیل داشتن زیرساختهای توسعهیافته (۸۴/۱۰۰) و زیرساخت دیجیتال (۸۷/۱۰۰) امتیازهای بالایی کسب کرد. از همه مهمتر، این کشور به دلیل داشتن فضای مالیاتی مطلوب، امتیاز ۱۰۰ را کسب کرد. در زیر عنوان «کیفیت زندگی»، امارات متحده عربی به دلیل داشتن بازار کار خوب، امتیاز ۸۶.۹ و برای ثبات اقتصادی به ۱۰۰ امتیاز کامل دست یافت.
بر اساس حقایق جهانی سازمان سیا، سرانه تولید ناخالص داخلی امارات با کشورهای پیشرو اروپای غربی برابری میکند؛ و مجمع جهانی اقتصاد این کشور را رقابتیترین اقتصاد جهان عرب معرفی کرده است. این گزارش میافزاید: «امارات متحده عربی یکی از لیبرالترین کشورهای حوزه خلیجفارس است که دارای قانونی اساسی است که آزادی مذهب را مجاز میداند.» سوئیس، آلمان، کانادا، ژاپن، استرالیا، سوئد، دانمارک، هلند و عربستانسعودی کشورهای دیگر در میان ۱۰ کشور برتر دنیا هستند.
پیشبینی خوب برای تولید ناخالص داخلی
بر اساس گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول، پیشبینی میشود تولید ناخالص داخلی امارات در سال ۲۰۲۴ روی ۴ درصد ثابت بماند و برای سال ۲۰۲۵ به ۵.۱ درصد افزایش یابد. این پیشبینی در جریان نشستهای سالانه گروه صندوق بینالمللی پول/بانک جهانی در سال ۲۰۲۴ ارائه شد که همچنین پیشبینی میکرد که اقتصادهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به ترتیب در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ترتیب ۲.۴ و ۳.۹ درصد رشد کنند. در اوایل ماه گذشته میلادی، بانک جهانی گزارش اقتصادی MENA را بهروزرسانی کرد که رشد تولید ناخالص داخلی امارات متحده عربی را در سال ۲۰۲۴، ۳.۳ درصد و در سال ۲۰۲۵، ۴.۱ درصد نشان میدهد. بر اساس این گزارش، انتظار میرود مازاد حساب جاری امارات با وجود تلاشها و اقدامات مداوم برای تنوعبخشی به اقتصاد، از ۹.۲ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳، در سال ۲۰۲۴ به ۷.۵ درصد کاهش یابد. علاوه بر این، در ژوئیه ۲۰۲۴، صندوق پول عرب (AMF) رشد اقتصادی امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۴ را ۳.۹ درصد پیشبینی کرد و همچنین اعلام داشت که در سال ۲۰۲۵ به ۶.۲ درصد خواهد رسید. در این گزارش تأکید شده است که اقتصاد امارات متحده عربی پایههایی قوی دارد که توسط بخش غیرنفتی پویا و سیاستهای پولی و عمومی مؤثر با هدف تقویت رشد اقتصادی، ثبات مالی و سلامت سیستم مالی حمایت میشود.