استارتآپهای ایرانی در جیتکس خوش درخشیدند
روز فناوری ایران در جیتکس ۲۰۲۱ دوبی، با حضور رئیس اتاق تهران برگزار شد. در رویداد جیتکس امسال، ۲۰ استارتآپ از ایران با حمایت اتاق تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی حضور دارند.
از میان استارتآپهای ایرانی حاضر در این رویداد، ۳ استارتآپ موفق شدند به مرحله نیمهنهایی مسابقه ۱۰۰ هزار دلاری سوپرنوا راه پیدا کنند. به گزارش گسترشنیوز، در روز فناوری ایران مدیران ۴۰ شرکت حاضر در هیاتتجاری اعزامی ایران به جیتکس دوبی به همراه صاحبان ۲۰ استارتآپ ایرانی که در رویداد امسال غرفه زدهاند، حاضر بودند.
در ابتدای مراسم بازگشایی روز فناوری ایران، سیدمحمد حسینی، سفیر ایران در اماراتمتحدهعربی در سخنانی بر اهمیت تعامل استارتآپهای ایرانی با شرکتهای صاحب دانش و فناوری در عرصه بینالمللی و سرمایهگذاران خارجی تاکید و حضور استارتآپهای ایرانی در رویداد جیتکس و برپایی روز فناوری ایران را فرصتی برای معرفی توانمندی شرکتهای خلاق ایرانی و آشنایی با بزرگان حوزه فناوریاطلاعات از دیگر کشورها عنوان کرد.
توانمندسازی استارتآپها و دانشبنیانها
مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران نیز با حضور در نمایشگاه جیتکس و گردهمایی روز فناوری ایران، آمادگی دوباره اتاق تهران برای حمایت از استارتآپها و کمک به بینالمللی شدن شرکتهای این عرصه را نشان داد.وی در روز فناوری ایران، طی سخنانی به برخی اقدامات اتاق تهران در ۷ سال گذشته، در راستای توانمندسازی استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و یادآور شد که طی دو دوره برگزاری نمایشگاه جیتکس دوبی، ۴۰ استارتآپ ایرانی با حمایت مستقیم اتاق تهران پا به این رویداد جهانی گذاشتند و با تخصیص فضای نمایشگاهی و غرفه به استارتآپها، زمینه ارتباط آنها با شرکتها و سرمایهگذاران خارجی فراهم شد.
خوانساری با بیان اینکه در نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۱ دوبی نیز طی همکاری اتاق تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی ایران، ۲۰ استارتآپ از کشور در این رویداد شرکت کردهاند، از جمله رسالتهای اتاق تهران در دوره کنونی هیات نمایندگان این اتاق را پشتیبانی از شرکتهای نوپا و استارتآپ عنوان کرد و در اینباره افزود: اتاق تهران در تلاش است با ارائه خدمات گوناگون به استارتآپها، زمینه نزدیکی هر چه بیشتر این بنگاهها به بازارهای جهانی را فراهم کند.
از اینرو، در اتاق تهران علاوه بر ارائه انواع مشاوره به استارتآپها، کمک به افزایش سطح دانش و آگاهی صاحبان این بنگاهها از طریق برپایی دورههای آموزشی تخصصی، بهطور جدی دنبال میشود بهطوریکه تاکنون چندین دوره آموزشی از سوی اتاق تهران برگزار شده و این روند ادامه دارد.رئیس اتاق تهران، یکی از چالشهای شرکتهای استارتآپ به هنگام ورود به عرصه کسبوکار را، دستاندازهای پیشروی آنها در مواجهه با قوانین مربوط به مالیات و تامین اجتماعی عنوان و تصریح کرد که در اتاق تهران تلاش شده تا طی تعامل با سازمانهای دولتی، موانع پیشروی فعالیت استارتآپها تسهیل شود.
به گفته وی، در اتاق تهران زمینه برای بهرهمندی استارتآپها و شرکتهای نوپا از خدمات مشاوره حقوقی و ظرفیتهای موجود در مرکز داوری اتاق تهران فراهم است.همچنین در روز فناوری ایران، مسعود خوانساری از ۲۰ غرفه استارتآپ ایرانی حاضر در نمایشگاه جیتکس بازدید کرد و بهطور مستقیم با کارآفرینان و بنیانگذاران این استارتآپها به گفتوگو نشست. این در حالی است که در مراسم روز فناوری ایران، ۱۸ شرکت خارجی نیز حضور داشتند.
هفته فناوری اطلاعات دوبی با عنوان رویداد نمایشگاهی جیتکس ۲۰۲۱، از ۲۵ تا ۲۹ مهرماه در مرکز تجارت جهانی دوبی برگزار شد. در این رویداد، ۷۵۰ استارتآپ از کشورهای گوناگون شرکت کرده و تولیدات نوآورانه خود را به نمایش گذاشتند.در جیتکس امسال، ۳۹ استارتآپ از میان ۷۵۰ استارتآپ حاضر در این نمایشگاه، به انتخاب هیات داوران، به مرحله نیمهنهایی سوپرنوا راه یافتند که از این میان، ۷ استارتآپ از ایران بودند. در مرحله نهایی این مسابقه نیز به ۳ استارتآپ منتخب جایزه ۱۰۰ هزار دلاری اهدا شد.
استارتآپهای ایرانی در رقابت سوپرنوا
صمتاز سوی دیگر، کارشناس توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی جزئیات حضور استارتآپهای ایرانی در رقابت سوپرنوای رویداد جیتکس را تشریح کرد و از راهیابی یک استارتآپ ایرانی به مرحله فینال خبر داد.سلمان مرادی گفت: کسبوکارهای نوپای ایرانی با شرکت در یک رقابت سخت با دیگر همتایانشان از بقیه جهان به مرحله نیمهنهایی رقابت سوپرنوا در جیتکس فیوچر استارز رسیدند و حتی براساس فهرستی که بهزودی در وبسایت جیتکس منتشر میشود، ایران یک نماینده در میان فینالیستهای رقابت دارد.مرادی توضیح داد: ۲۰ شرکت ایرانی حاضر در جیتکس تمامی اقلام لازم برای شرکت در رقابت سوپرنوا را از قبل آماده کرده بودند و ۷ شرکت ایرانی که به مرحله نیمهنهایی راه یافتهاند، از میان بیش از ۷۰۰ شرکتکننده در این مسابقه انتخابشده بودند. معیارهایی مشخص برای انتخاب ۳۹ استارتآپ در نیمهنهایی مسابقه از میان ۷۰۰ شرکتکننده وجود دارد که ۷ شرکت ایرانی این معیارها را داشتند.
وی تصریح کرد: شرکتهای ایرانی، همگی پیش از حضور در جیتکس، از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی در دورههای توانمندسازی برای ارائه محصول، گفتوگوهای تجاری، جذب سرمایهگذار و آشنایی با سازکار نمایشگاه شرکت کرده بودند و با آمادگی کامل در این نمایشگاه حاضر شدند. قطعا انتخاب شدن ۷ شرکت ایرانی در نیمهنهایی رقابت یادشده از میان بیش از ۷۰۰ شرکتکننده نشاندهنده توانایی شرکتهای ایرانی است.
مرادی درباره ادعای برخی اخبار منتشرشده مبنی بر نقش تحریمها در عدمانتخاب شرکتهای ایرانی برای فینال مسابقات، گفت: معیارهای هیات داوران این رقابت، باید از خود داوران سوال شود. اینکه آیا تحریم در نحوه تصمیمگیری یا اعلام نتایج تأثیر داشته یا نه، باید از برگزارکنندگان نمایشگاه و هیأت داوران این دوره رقابت سوپرنوا سوال شود.وی گفت: بر خلاف فهرست منتشرشده اولیه در وبسایت جیتکس، از میان استارتآپهای ایرانی شرکتکننده در رویداد سوپرنوا جیتکس، یک شرکت به مرحله فینال رسیده است و برگزارکنندگان وعده دادند فهرست منتشرشده روی وبسایت جیتکس هم مطابق با این واقعیت تغییر یابد.