-
وزیر صمت بر پرهیز از رقابت با بخش خصوصی تاکید کرد

ضرورت حرکت به سمت حکمرانی صنعتی

بر مبنای نظریه حکمرانی خوب و مطلوب، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می‌تواند بیشترین اثرگذاری سازنده و فعال را در مسیر اصلاح حکمرانی صنعتی کشور داشته باشد.

ضرورت حرکت به سمت حکمرانی صنعتی

برهمین اساس بسیاری معتقدند یک بازیگر قدیمی می‌تواند مسیر حکمرانی صنعتی کشور را تغییر دهد. از سوی دیگر، نظریه حکمرانی خوب که با ویژگی‌هایی مانند مشارکت، شفافیت، پاسخگویی، اثربخشی و کارآیی و حاکمیت قانون تعریف می‌شود، الگویی برای توسعه پایدار با سازکار تعامل عملی دولت و بخش خصوصی است. کارشناسان معتقدند این الگو به‌دنبال نقش حداقلی دولت و توانمندسازی بخش خصوصی است و معتقد است دولت باید نقش هماهنگ‌کننده و تنظیم‌گر خود را تقویت کرده و به‌جای تصدیگری به تنظیم و تسهیل روابط بپردازد. بر همین اساس، وزیر صمت نیز با تاکید بر پرهیز از رقابت با بخش خصوصی، حرکت به سمت حکمرانی صنعتی را ضروری می‌داند.

وزیر صمت با بیان اینکه متاسفانه برخی مجموعه‌ها، با بخش خصوصی رقابت می‌کنند، گفت: تمام مجموعه‌های ذی‌ربط باید به‌جای تصدیگری در بخش صنعت، به‌دنبال حکمرانی صنعتی باشند. به گزارش ایدرونیوز، علی‌آبادی در آیین تکریم رئیس پیشین ایدرو و معارفه بابک احمدی سرپرست جدید این سازمان با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا به امروز کارهای ارزشمندی خصوصا در حوزه انرژی انجام‌شده، گفت: افزایش بهره‌وری محورفعالیت‌ها و برنامه‌های دوره جدید مدیریتی در وزارت صمت است تا در تولیدات صنعتی همچون صنعت توربین، به‌سمت رتبه‌های برتر دنیا، حرکت کنیم. وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی جاها شاهد آن هستیم که به‌دنبال رقابت با بخش خصوصی هستند، گفت: تمام مجموعه‌های تابعه وزارتخانه باید به‌جای تصدگری در بخش صنعت به‌دنبال حکمرانی صنعتی باشند. وزیر صمت ادامه داد: امروزه در صنعت به‌جای انرژی و مواد اولیه باید نیروی انسانی را محور قرار داده و به نیروی کار ایرانی ارج دهیم و از سیاست نیروی انسانی ارزان‌قیمت دوری کنیم تا جوانان ما همچون که در برخی کشورهای خارجی می‌درخشند در کشور خودشان مشغول و باعث پیشرفت صنعت شوند. وزیر صمت همچنین بر توسعه مناسبات بین‌المللی و صادرات براساس مزیت‌های نسبی کشور، حرکت به سمت صنایع دانش‌بنیان برای بهره‌وری از انرژی، حرکت به سمت برقی‌سازی خودرو، حرکت به سمت زنجیره ارزش به‌جای خام‌فروشی و ایجاد شغل به‌جای صادرات شغل در جهت حفظ نیروهای انسانی در دوره جدید فعالیت وزارت صمت تاکید کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت‌های و نیروی انسانی داخلی، باید به سمت بهره‌وری حرکت کنیم.

توسعه کمی در کنار توسعه کیفی

در ادامه این مراسم، بابک احمدی، سرپرست جدید ایدرو با تاکید بر توسعه کمی در کنار توسعه کیفی در کنار همه صنایع، اظهارکرد: ایدرو همیشه پیشران صنعت ایران بوده و باید باشد و امروز باید با تمرکز جدی بر صنایع پیشرفته، گام‌های مفید و موثری بردارد. توجه به بنگاهداری سنتی، از رویکردهای‌ما نبوده و بر توسعه و توجه به صنایع پیشرفته و تجهیز مدیران به علم روز دنیا تاکید داریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید به سمت اقتصاد «مردم نهاد» و «مردم پایه» پیش برویم، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که ظرفیت‌های قانونی مواجه با دشمن در جنگ اقتصادی را در اختیار ایدرو قرار دهند. سرپرست جدید ایدرو، «اهلیت» و «تضمین بقای بنگاه» را در بحث واگذاری موردتوجه دانست و تصریح کرد: خواست اصلی و مهم ما از وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی این است که واگذاری‌ها براساس منطق و اصولی حرفه‌ای صورت گیرد.

تمرکز بر «نوسازی صنایع ایران»

در این مراسم همچنین علی نبوی، رئیس پیشین ایدرو با اشاره به اینکه «نوسازی صنایع ایران»، به‌صورت ویژه پیگیری شده، گفت: تمرکز بر ۱۷ شرکت زیرمجموعه و ۱۰ شرکت وابسته جزو برنامه‌های دیگر این سازمان بود که در این مدت برای اداره بهتر این شرکت‌ها اقدامات مفید و موثری انجام شد. وی با بیان اینکه ایدرو یک کارخانه‌ساز است، اضافه کرد: در مناطق خاص که سرمایه‌گذار علاقه به احداث شرکت‌های بزرگ و کارخانه ندارد، ایدرو وارد عمل شده، مجموعه‌ای را احداث می‌کند و اداره آن را به بخش‌های خصوصی می‌سپارد. رئیس پیشین هیات عامل ایدرو، افتتاح فاز ۱۴ پروژه پارس‌جنوبی، روش‌های تامین مالی برای طرح‌های نیمه‌تمام و خودداری از احداث واحدهای جدید، وصول مطالبات ایدرو از بخش‌های مختلف، افزایش عرضه خودرو به بازار و جمع‌آوری خودروهای ناقص در کف پارکینگ‌ها و «تمرکز بر روش‌های حل مشکلات مالی و کاری شرکت‌های مهم کشور» را از اقدامات مهم ایدرو در دوره مدیریت خود برشمرد.

اصلاح ساختار حکمرانی صمت

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر صمت یادآور شد: بسیاری از گزاره‌های مورد تاکید بیانیه گام دوم در حوزه اصلاح حکمرانی اقتصادی با تقویت و برجسته کردن نقش کلیدی ایدرو و شناخت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های کم‌نظیر آن می‌تواند اتفاق بیفتد و مسیر حصول اهداف و اصلاح ساختار حکمرانی صنعتی را هموارتر کند.

حاجی‌حسینی خلاصه و عصاره برنامه‌های تحولی وزارت صمت در دولت سیزدهم را اصلاح ساختار حکمرانی بخش‌های صنعتی، معدنی و تجاری دانست و افزود: بر مبنای نظریه حکمرانی خوب که نقش اولویت‌گذاری، تنظیم‌گری، تسهیلگری و نظارت را برای حرکت در مسیر حکمرانی خوب در نظر می‌گیرد و با کاهش تصدیگری دولت، توانمندسازی بخش خصوصی را پیشنهاد می‌دهد، ایدرو نقش سازنده و فعالی را پیدا می‌کند. معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت، پیشینه قدرتمند و تصویر مثبت و نیرومند ایدرو در جریان تولید صنعتی کشور را بهترین همراه برای اصلاح ساختار حکمرانی صنعتی کشور عنوان کرد و گفت: روند اصلاح حکمرانی که با اجرای برنامه‌های تحولی میان‌مدت و بلندمدت وزارت صمت و همچنین تدوین و تنظیم اسناد آمایش سرزمین همراه شده، فعالیت‌های تولید و تجارت کشور را همگرا و هم‌افزا می‌کند و سند راهبردی ایدرو نیز که برنامه پنج‌سال آینده این سازمان توسعه‌ای را شامل می‌شود، مبتنی بر برنامه‌های تحولی وزارت صنعت، معدن و تجارت تنظیم و تدوین شده است.

سخن پایانی

بسیاری از کارشناسان معتقدند برای تحقق برنامه‌های تحولی صمت، بازیگران زیست‌بوم نوآوری شامل شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان، سازمان‌های حاکمیتی مرتبط و شرکت‌های بزرگ ملی در بخش‌های صنعتی، معدنی و تجاری فعال هستند و ایدرو می‌تواند بیشترین سهم را در تحقق و تکمیل این پروژه تحولی ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین