-
صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی یاری‌رسان معادن راکد

صدور بیمه‌نامه‌های معدنی افزایش یافت

بخش معدن احتیاج به دیدگاهی حمایتی از لحاظ ساختاری و نهادی دارد؛ به‌عبارتی دیگر رویکرد پشتیبانی از صاحبان معادن و گسترش تسهیلات برای فعالیت‌های معدنی باید در سازمان‌های دولتی کشور بیش از پیش پررنگ شود.

ذات وجود تفاهمنامه‌های بانکی و بیمه‌نامه‌های معدنی نیز اهمیت وجود همین حمایت‌هاست و انتظار می‌رود شاهد اجرایی شدن کامل و تخصصی این تفاهمنامه‌ها ازسوی بانک‌ها و نهادهای دولتی مربوطه باشیم.

اهمیت صندوق بیمه ‌سرمایه‌گذاری

رئیس هیات عامل ایمیدرو خواستار تدوین افق‌های جدید متناسب با اهداف توسعه‌ای بخش معدن و صنایع معدنی برای صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی شد. جعفری گفت: این صندوق باید در سرمایه‌گذاری‌های کلان نیز نقش‌آفرینی کند.

صمتبه گزارش دنیای معدن وجیه‌الله جعفری که پس از ارائه گزارش این صندوق سخن می‌گفت، تصریح کرد: صندوق بیمه‌ سرمایه‌گذاری بخش معدن به‌عنوان پشتیبان معادن، عملکرد رو به رشدی در حوزه معادن کوچک و متوسط بخش خصوصی داشته، اما ضروری است که از این پس جایگاه و اثربخشی خود را در اهداف چشم‌انداز و برنامه‌های سرمایه‌گذاری کلان معدن و صنایع معدنی به‌طور مشخص‌تری نمایان کند.

جعفری در این نشست که معاونان و مدیران ایمیدرو به‌همراه مدیران صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی حضور داشتند، ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌های کلان در فولاد، مس، آلومینیوم و...، اکتشافات به‌ویژه در بخش عمیق، فرآوری مواد پیشرفته و استراتژیک و... باید از جمله برنامه‌هایی آتی این صندوق قرار گیرد. به‌گفته جعفری نیاز است علاوه بر نگاه ملی، اهداف و برنامه‌های فرامنطقه‌ای و بین‌المللی بخش معدن مورد حمایت این صندوق قرار گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: با جذب مشاور می‌توان اهداف جدید را ترسیم کرد؛ به‌طوری که در دوره‌های زمانی متفاوت، اقدامات و عملکرد را به‌صورت کمی، پایش و رصد کرد.

رشد صدور بیمه‌نامه‌های معدنی

پیش از جعفری، فرید دهقانی، مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری‌ فعالیت‌های معدنی، از رشد بیش از ۲ برابری عملکرد صندوق (در صدور بیمه‌نامه) طی ۷ ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. وی با ارائه گزارش عملکرد صندوق گفت: از ابتدای امسال تا پایان مهر، ۹۶۱ میلیارد تومان بیمه‌نامه توسط این نهاد صادر شد، در حالی که عملکرد کل سال ۹۹ برابر با ۴۷۵ میلیارد تومان بود.

دهقانی با بیان اینکه ۱۹۶۷ میلیارد تومان بیمه‌نامه نیز آماده صدور است، پیش‌بینی کرد عملکرد این صندوق تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۲هزار میلیارد تومان برسد.

وی درباره عملکرد اشتغال این نهاد اظهار کرد: اقدامات فوق سبب اشتغال مستقیم ۹۳۰ نفری در بخش معدن و صنایع معدنی شده و پیش‌بینی می‌شود با صدور بیمه‌نامه‌های جدید، ۱۸۰۰ شغل مستقیم دیگر به رقم فوق افزوده شود. مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی همچنین گفت: مطالبات جدیدی به ارقام گذشته اضافه نشده و سال به سال شاهد کاهش مانده مطالبات صندوق هستیم.

وی درباره برنامه افزایش سرمایه گفت: امسال در پی تحقق سرمایه ۱۶۰۰میلیارد تومانی هستیم تا بتوانیم در آینده ضمن تنوع‌بخشی به نوع خدمات، با کمک بانک‌ها تسهیلات بیشتری به حوزه معدن ارائه دهیم. دهقانی تصریح کرد: افزایش سرمایه صندوق تا ۵ هزار میلیارد تومان را در برنامه داریم.

کاهش بروکراسی‌های مانع‌آفرین

دهقانی در ادامه سخنان خود گفت: از سال ۹۶ تاکنون، با حذف مراحل زائد، شاهد کاهش ۴۰ درصدی بروکراسی در فرآیند صدور بیمه‌نامه بوده‌ایم. مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی درباره برنامه‌های توسعه‌ای و جدید این نهاد گفت: حمایت از استارت‌آپ‌ها، تقویت همکاری‌ها برای تامین و ساخت ماشین‌آلات معدنی، اکتشاف به‌ویژه عمیق، حفاری، اکتشاف عناصر استراتژیک و عناصر نادر، پایلوت‌های نیمه‌صنعتی و تولیدات در مقیاس نیمه‌صنعتی و با فناوری بالا، تولید محصولات جانبی با هدف حفظ محیط‌زیست از این جمله هستند.

دهقانی افزود: در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار حمایت از شرکت‌های حفاری را در مجموعه اقدامات خود قرار داده‌ایم. در این نشست جمشید ملارحمان عضو هیات عامل ایمیدرو، امیر خرمی‌شاد معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی، حسام مقدمعلی معاون طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی ایمیدرو، سمیه خلوصی مدیر برنامه‌ریزی و نظارت استراتژیک و امید امامی مدیر معدن ایمیدرو، نکاتی درباره اقدامات این صندوق و همچنین ظرفیت‌های موجود برای همگامی اهداف این نهاد با ایمیدرو و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی ارائه کردند.

بحران معادن راکد گیلان

یکی از اثربخشی‌های مهم صندوق بیمه‌نامه‌ فعالیت‌های معدنی، فعال‌سازی معادن راکد است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با تاکید بر لزوم تعیین‌تکلیف ۳۲ معدن راکد در این استان، گفت: گیلان ۲۶ معدن غیرفعال نیز دارد. به گزارش مهر، فرهاد دلق‌پوش در جلسه شورای معادن گیلان با اشاره به معادن فعال در این استان اظهار کرد: ۲ معدن فلزی، ۴ معدن غیرفلزی، ۳ معدن سنگ تزئینی و ۴۲ معدن مصالح ساختمانی در گیلان فعال است. او همچنین بر ضرورت تعیین‌تکلیف معادن راکد تاکید کرد. وی با اشاره به اینکه مجموع تولید معادن فعال گیلان در سال گذشته، ۴ میلیون و ۵۴۹ هزار تن بوده، افزود: تولید ۶ ماه نخست امسال نیز ۲ میلیون و ۷۱۶ هزار تن است.

مزایده‌های بی‌برنده

دلق‌پوش با بیان اینکه ۸۴ درصد معادن فعال گیلان برای مصالح ساختمانی است، بیان کرد: برای پروانه اکتشاف فلزی یک مورد در تالش، غیرفلزی یک مورد و مصالح ساختمانی هم ۳ مورد درخواست داریم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به تعداد مجوزهای برداشت موقت، گفت: در سال گذشته ۱۹۲ مورد مجوز موقت صادر شد و این میزان در ۷ ماه ابتدایی امسال به ۹۲ مورد رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری ۲ مزایده معادن در ۲ سال اخیر عنوان کرد: ۶ پروانه بهره‌برداری سال ۹۹ به مزایده گذاشته شد که برنده نداشت و معدن زغال‌سنگ سنگر پس از سال‌ها عدم فعالیت بعد از برگزاری مزایده هم‌اکنون در حال نقل‌وانتقال است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به معادن راکد و متروکه مورد مزایده برای امسال، گفت: ۱۹ مزایده برای پروانه بهره‌برداری برگزار شده که ۷ برنده داشت.

سخن پایانی

نبود حمایت‌های دولتی از مسائل مهم امروزه فعالان معدنی است. در مدت اخیر دیده شده که تعدادی از معادن به‌ویژه معادن کوچک‌مقیاس به‌دلیل مشکلات متعدد مالی، بسته شده‌اند؛ به همین جهت تسهیلات بانکی مناسب نه‌تنها می‌تواند از بسته شدن این معادن جلوگیری کند، بلکه برای توسعه بخش معدن نیز موثر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین