-
کد خبر: 111979
تاریخ انتشار: 1403/04/02 04:56

نوسازی ۲۸۶ هزار واحد در بافت فرسوده

محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران
نوسازی ۲۸۶ هزار واحد در بافت فرسوده

عنوان محلات محروم، محلات حاشیه و محلات با بافت ناکارآمد شهری و... چندان مناسب نیست، توضیح داد: محلاتی که امروز با مشکلات بسیاری در حوزه‌های مختلف اجتماعی، زیرساختی و... مواجهند، امروز و دیروز به‌وجود نیامده‌ و محلاتی هستند که در چند دهه به‌تدریج ایجاد شده‌اند و نسبت به مناطق و محلات دیگر، محرومیت‌های بیشتری دارند. باتوجه به این شرایط عنوان «محلات کم‌برخوردار» عنوان درست‌تر و دقیق‌تری است، چون این محلات به‌دلیل بی‌توجهی ما از دریافت برخی خدمات محروم شده‌اند و نسبت به سایر نقاط برخورداری کمتری از خدمات دارند.راهکار رفع معضل این مناطق، جلوگیری از مهاجرت نیست، چراکه مهاجرت همواره وجود داشته و نمی‌توان کسی را مجبور کرد در جایی که تمایل ندارد، زندگی کند. راهکار این معضل مدیریت و کنترل آن است که در دهه‌های گذشته این کار انجام نشده است و امروز شاهد گسترش محلات کم‌برخورداریم.

ستاد بازآفرینی با هدف تقویت وضعیت محلات کم‌برخوردار در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کند، این ستاد 3 کارکرد داشته که شامل شتاب‌بخشی به نوسازی مسکن در این محلات، محرومیت‌زدایی در حوزه خدمات و توانمندسازی ساکنان این محلات است.در این دولت 4 رکورد را به‌ثبت رساندیم که از جمله آنها تخریب ۱۰۰ هزار واحد فرسوده و صدور پروانه ساخت برای ۲۸۶ هزار واحد است. رکورد دیگر، بهره‌برداری از ۱۰۴ هزار واحد نوسازی‌شده در بافت‌های کم‌برخوردار است و اقدام دیگر، صدور پروانه نوسازی برای ۹۵ هزار واحد است که این اقدامات بی‌سابقه بوده است.یکی از کارهای خوب انجام‌شده در شهر کرمانشاه از بن‌بست خارج کردن شهرک‌های حاشیه‌نشین توسط شهرداری است که در حقیقت با این کار حیات به این شهرک‌ها داده شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده در محلات کم‌برخوردار، بیان کرد: این موضوع، با جان و سلامت ساکنان این مناطق سر و کار دارد. بنابراین درخواستم از مسئولان این است که فعالیت در این حوزه را نه‌فقط وظیفه صرف، بلکه یک ذخیره برای آخرت ببینند و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نکنند. اکنون از بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده که در ۱۹ بند تدوین شده، ۱۷ بند آن در بافت‌های تاریخی قابل‌اجرا است.کرمانشاه رشد بسیار خوبی در حوزه نوسازی مسکن در محلات کم‌برخوردار داشته است. از ۱۷۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد، ۲۵۴۰ هکتار آن در استان کرمانشاه قرار دارد که در 3،2 سال اخیر، پیشرفت خوبی در زمینه احیا و نوسازی آن شده است.آیینی به برخی ابتکارهای این استان در این حوزه اشاره کرد و بااشاره به احداث رینگ شهری، بیان کرد: احداث رینگ ترافیکی یکی از مداخلات موثری است که می‌تواند شرایط شهرک‌های حاشیه‌ای شهر را بهبود ببخشد و حیات و روح تازه به محلات حاشیه‌ای و محروم کرمانشاه داده شده است.در بازدیدی که امروز از سطح محلات حاشیه‌ای شهر کرمانشاه داشتم، شاهد ساخت‌وساز در این محلات بودم که همین نشان می‌دهد این رینگ ترافیکی، چقدر امید به این محلات بخشیده است و باعث نوسازی در این محلات شده است. از استاندار، شهردار و شورای اسلامی شهر کرمانشاه درخواست می‌کنم تا نام این پروژه بزرگ و ماندگار را مزین به‌نام شهید رئیسی کنند.این کار موجب می‌شود نازک‌کاری با خود مردم سریع‌تر، با نرخ بسیار کمتر و با سلیقه خود آنها انجام شود که در پیشبرد پروژه‌ها نقش زیادی دارد. سومین ابتکار استان، اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در نزدیکی محلات کم‌برخوردار است، طوری که این محلات هم بتوانند از خدمات و زیرساخت‌های این پروژه‌ها مانند مسجد، مدرسه و... بهره‌مند شوند.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/4dz9vq