فروشگاه FHC ایران
فروشگاه فروش زعفران فرش و تابلو فرش ایرانی و ارسال به سراسر جهان
زعفران ایرانی
زعفران ایرانی که به طلای سرخ معروف است، یک ماده جادویی در فرهنگ ایرانی است، از غذاهای معطر و دسرهای رنگارنگ گرفته تا طب فیزیکی و معنوی. این ادویه گران قیمت از دیرباز یک کالای پرتقاضا بوده و حتی در سال 1374 در اروپای مرکزی باعث جنگ شد. اما بیایید نگاهی دقیق تر به زعفران در ایران بیندازیم و ببینیم چرا باید آن را در لیست خرید سوغاتی خود نگه دارید.
The price of Iranian saffron
زعفران از کجا آمد
یونانی ها ادعا می کنند که زعفران اول از سرزمین آنها آمده است، این را به هر ایرانی بگویید خنده خواهید گرفت! یک فرضیه قوی تر می گوید که کشت زعفران ابتدا در ایران صورت گرفت. بحث ها در مورد منشا این ادویه گرانبها بی پایان است، بنابراین بیایید نگاهی به این واقعیت بیندازیم که در حال حاضر، ایرانیان بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان هستند (85 درصد زعفران جهان در یک سال، تقریباً 390 تن!) با توجه به اینکه هر 500 کلاله زعفران تنها یک گرم وزن دارد، این تعداد بسیار زیاد است.
فصل برداشت
هر ساله فصل برداشت زعفران از اوایل آبان ماه آغاز می شود. در حالی که سایر پوشش های گیاهی از بین رفته اند، گل های ارغوانی روشن مزارع را می پوشانند و منظره ای برجسته در مناطق خشک ایران ایجاد می کنند. تولیدکنندگان عمده زعفران ایران در شرق کشور قرار دارند. اگر دوست دارید بزرگترین بازار را ببینید، به مشهد بروید که به دلیل اهمیت مذهبی اش نیز شناخته شده است. اما اگر بیشتر کنجکاو هستید که بدانید زعفران از کجا می آید، شهرهای گناباد، تربت حیدریه، تایباد، خواف و قاین را به یاد بیاورید. همه این شهرها در منطقه خراسان واقع شده اند و فصل برداشت آنها از اول آبان آغاز می شود و حدود دو و حداکثر سه هفته به طول می انجامد.
برداشت زعفران قبل از طلوع آفتاب، زمانی که گل ها هنوز باز نشده اند، آغاز می شود. مردان و زنان به سمت مزرعه می روند و با حداکثر سرعت ممکن شروع به چیدن گل ها می کنند، در اولین پرتوهای خورشید، گل ها در یک عمل ناگهانی به طرز جادویی شکوفا می شوند. کار در حدود ساعت 9 صبح متوقف می شود، زمانی که گل ها برای جداسازی به یک منطقه سایه دار برده می شوند. همه دور انبوهی از گل ها می نشینند و سه کلاله را با احتیاط بیرون می آورند. 500 کلاله یک گرم زعفران را به خاطر دارید؟ برای تولید تنها یک گرم زعفران به 167 گل نیاز است. به همین دلیل است که زعفران بسیار با ارزش است.
موارد مصرف زعفران
زعفران از دیرباز به عنوان چاشنی خاص در آشپزخانه های ایرانی استفاده می شده است. لایه نازکی از برنج مخلوط زعفرانی روی کپه سفید برنج و زرشک، در کنار عطر و رنگ کباب جوجه (جوجه کباب) همگی نوید پذیرایی دلپذیر را می دهد. ایرانی ها به زعفران قدردانی می کنند و از آن در حد متوسط استفاده می کنند، معتقدند استفاده بیش از حد از زعفران می تواند به سلامت روان آنها آسیب برساند. آن را در بستنی زعفرانی خوش طعم (باستانی سناتی) در روزهای گرم تابستان میل می کنند و یا در کاسه های برنج شیرین (شعله زرد) در مراسم مذهبی سرو می کنند. برخی افراد نیز از آن چای گیاهی با طراوت همراه با گلبرگ های گل رز درست می کنند.
آیین های جاری
در شاهرود از توابع استان سمنان سنتی به نام «آب دعا» وجود دارد. ساعاتی قبل از عید نوروز ، در بسیاری از مساجد شهر، زعفران را آماده میکنند تا مرکب زرد بسازند. خوشنویسان سپس با استفاده از مرکب، 7 آیه از قرآن را که همه با کلمه سلام شروع می شود، روی یک بشقاب چینی گلدار می نویسند. سپس این بشقاب در یک کاسه مسی پر از آب فرو میرود، بنابراین رنگ زرد از بین میرود. این آب را به مقدار اندک به خانه ها می برند تا در کنار سفره هفت سین قرار گیرد یا مریض ها آن را بنوشند. آن را دارای قدرت شفابخش برای بیماری ها و به ارمغان آوردن اقبال خوبی برای خانواده در سال آینده می دانند.
فرش ایرانی چگونه در میان ملل گسترش یافت؟
فرش ایرانی از دیرباز به عنوان هدیه دیپلماتیک داده می شود. این می تواند یکی از عواملی باشد که به شناخت گسترده و سفرهای گسترده فرش ایرانی کمک می کند. علاوه بر این، در طول تاریخ طولانی ایران، مرزهای آن دستخوش تغییرات متعددی شده است و فرش همواره یکی از کالاهایی بوده است که به طور مکرر قاچاق شده است.
در نتیجه، قالی بافی در کشورهایی مانند ترکیه، هند، افغانستان، مصر و پاکستان مورد احترام و هنر قرار گرفته است. همانطور که مشاهده کرده اید، در حال حاضر چندین کشور از این کشورها در کمربند قالی قرار دارند. در آنجا هنر فرش ایرانی در کنار سنت ها و دیدگاه های خلاقانه ملت میزبان شاخه جدیدی یافته است.
بازارها و موزه فرش تهران
یکی از جاذبه های ایران، بازارهای بی پایان آن است. هر شهری که انتخاب کنید بدون شک بازاری در لیست برترین جاذبه ها خواهد داشت. هر کدام متمایز اما به طور مداوم پر جنب و جوش و پر از انرژی هستند.
گذراندن وقت در یکی از چایخانه های متعدد، گشت و گذار در فروشگاه ها و غرفه های عجیب و غریب، یا گپ زدن با فروشندگان فرش، ساعت ها شما را مشغول می کند. تاجران فرش مجموعه ای باشکوه از فرش های زیبای ایرانی را به نمایش می گذارند و منظره ای خیره کننده و مسحورکننده را به مردم محلی و گردشگران ارائه می دهند.
موزه فرش ایران با فضایی به مساحت 3400 متر مربع یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین موزه های تهران است. در این موزه میتوانید انواع فرشهای ایرانی از جمله گلیمهایی در اشکال و اندازههای مختلف و همچنین فرشهای دستبافت را مشاهده کنید.
یکی از بهترین مکان هایی که می توانید تاریخ و هنر را در کنار هم ببینید، موزه فرش تهران است . این موزه 135 قالی نفیس ایرانی را در خود جای داده است که قدمت آنها از قرن پانزدهم تا به امروز است. این دست بافتهها از بسیاری از شهرها و اقوام ایرانی از جمله خراسان، کرمان، کردستان، اصفهان، تبریز و کاشان است.