یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403 - 19 May 2024
کد خبر: 4183
تاریخ انتشار: 1400/08/04 11:44
فولاد مبارکه در مسیر توسعه تولید

‌رکوردشکنی ذوب در صنعت فولادسازی

فولاد مبارکه در سال‌های پس از انقلاب اسلامی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع کشور در بحث ارزآوری و ایجاد اشتغال مطرح شده است. وجود مزیت‌های نسبی مانند انرژی ارزان، نیروی کار خبره و مواد اولیه در دسترس و سهولت صادرات از طریق آب‌های آزاد باعث شده این صنعت رشد قابل‌توجهی را در بخش‌های مختلف زنجیره از بالادست تا پایین‌دست تجربه کند.

این شرکت برنامه‌های توسعه‌ای متعددی را در طول سال‌های گذشته اجرایی کرده و همواره کوشیده تا سهم ۵۰ درصدی از تولید فولاد کشور را در اختیار داشته باشد. در همین حال علاوه‌بر افزایش ظرفیت تولید، بر تامین مواد اولیه و نهاده‌های اصلی تولید مانند آب و برق هم تمکر کرده است. علاوه‌بر موارد یادشده تلاش کرده تا همواره با بهبود شرایط تولید، رکوردهای جدیدی را ثبت کند.

به گزارش ایراسین، غلامرضا سلیمی، مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه از شکستن رکورد ذوب‌ریزی روزانه در واحد فولادسازی فولاد مبارکه برای چندمین‌بار پیاپی در امسال خبر داد و گفت: این رکورد بار دیگر با ۱۵۰ ذوب‌ریزی روزانه در ناحیه فولادسازی شکسته شد.

رکوردشکنی ادامه دارد

غلامرضا سلیمی، مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه برای چندمین‌بار پیاپی رکورد ذوب‌ریزی روزانه در واحد فولادسازی فولاد مبارکه شکسته شد، اظهار کرد: در نخستین روز فروردین امسال رکورد ۱۴۰ ذوب، ششمین روز فروردین، ۱۴۱ ذوب، در ۳۱ فروردین، ۱۴۴ ذوب، در ۳۱ شهریور ۱۴۶ ذوب، در ۵ مهر ۱۴۷ ذوب و در ۲۹ مهر ۱۴۰۰ موفق شدیم رکورد ۱۵۰ ذوب روزانه را در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه به ثبت برسانیم.

وی در ادامه افزود: وقتی درباره رکوردشکنی تولید و ۱۵۹ ذوب روزانه صحبت می‌کنیم، یک دنیا حرف پشت این اعداد و کلمات است چراکه برای دستیابی به این رکورد، همه قسمت‌های شرکت فولاد مبارکه در حال حمایت از واحد فولادسازی هستند تا این افتخارات رقم بخورد؛ نقش مواد اولیه با تلاش واحدهای خرید و آهن‌سازی، واحدهای پشتیبانی مانند حمل‌و‌نقل، انرژی و سیالات، مدیریت‌های مختلف، واحد کنترل کیفی، کارکنان واحد فولادسازی و بسیاری دیگر از همکاران در چنین رکوردهایی بسیار پررنگ است.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: کارکنان فولاد مبارکه در زمینه این رکودشکنی فعل خواستن را صرف کردند و من شاهد این موضوع هستم که در روزهای رکوردشکنی در کارگاه همه در حال دویدن و تلاش برای رسیدن به هدف مشخص و مشترک هستند چراکه اولا به خودباوری رسیده‌اند و دوما در برنامه‌ریزی‌ها ابتکاراتی به خرج داده‌اند تا به‌زودی شاهد رکوردهایی فراتر از رکورد موجود در حوزه تولید باشیم.

وی در ادامه اذعان کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته روز به روز در حال بهبود رکوردهای تولید هستیم اما هیچ‌گاه رعایت مسائل ایمنی را فدای سرعت و افزایش تولید نخواهیم کرد چراکه صنعت فولادسازی یک صنعت سرمایه انسانی‌محور بوده و سلامت منابع انسانی برای ما خیلی مهم است.

سرمایه‌های انسانی اثرگذارند

سلیمی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده این اتفاق با همت، انگیزه و دغدغه‌مندی کارکنان رقم خورد و افتخار این را داریم که اعلام کنیم هم در رکوردهای قبلی و هم در رکورد ۲۹ مهر هیچ حادثه‌ای در روند تولید نداشتیم و این رکودشکنی نشان از هماهنگی و دقت سرمایه‌های انسانی دارد چراکه این مقدار از تولید تنها با جابه‌جایی حدود هزار و ۵۰۰ پاتیل ذوب روزانه قابل تحقق است.

وی ابراز کرد: زمینه‌سازی‌های مورد نیاز برای تحقق این رکورد از سال‌های گذشته اتفاق افتاده و توسعه، آموزش نیروی انسانی و بسیاری از موارد دیگر جزو این زمینه‌سازی‌ها بوده است؛ علاوه‌بر این، تعمیرات نقش بسزایی در افزایش میزان تولید روزانه داشته است. برنامه‌ریزی و اجرای تعمیرات، تعمیرات نسوز و... از جمله عوامل موفقیت ما بوده که به کمک واحد تعمیرات و با حمایت‌های تعمیرگاه مرکزی شرکت فولاد مبارکه میسر شده است.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: محدودیت‌های تولید مانند محدودیت‌های انرژی در تابستان برای ما بسیار ناگوار بود اما این محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کردیم و تعمیرات سالانه خود را در این زمان انجام دادیم، به همین دلیل تجهیزات ما آماده به کار شده و توانستیم شاهد این رکورد در روزهای واپسین مهر باشیم.

سخن پایانی

با همت نیروی انسانی و کارکنان شرکت فولاد مبارکه، این شرکت در طول سال‌های گذشته موفق به ثبت رکوردهای متعددی از تولید شده است. این رکوردشکنی‌ها تاثیر بسزایی بر بهبود روند تولید در این مجموعه عظیم فولادی داشته‌اند و امید می‌رود این روند رو به رشد تولید در ماه‌های آینده هم ادامه یابد. هرچند در این مسیر توجه به نیروی انسانی و سلامت آنها نیز اهمیت ویژه‌ای دارد و نباید نادیده انگاشته شود.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3kxgx4