خالق تورم دولتها هستند
روز گذشته نشست خبری « بررسی دلایل نوسانات اخیر نرخ ارز » با حضور رئیس بانک مرکزی، برخی مدیران بانکی و چند نفر از نمایندگان مجلس در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.
به گزارش گسترش نیوز، پایگاه خبری موسسه فرهنگی- مطبوعاتی صمت، احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در ابتدای جلسه به تشریح اجمالی چالش های موجود در حوزه نرخ ارز پرداخت.
کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان نیز در این نشست خبری گفت: ثبت سفارش های بی رویه وزارت صنایع یکی از مشکلات بزرگ در کشور است.در این شرایط خاص سفارش های این چنینی قطعا دردسرساز خواهد بود.
در ادامه رحیم محمودی عضو صندوق توسعه ملی و رئیس هیات مدیره دانشگاه تهران عنوان کرد: تورم خطای دولت هاست.اقتصاد یک علم سیستمی است و بر همه حوزه ها تاثیرگذار است. در اقتصاد توسعه حداقل ۵۰ سال نیاز است تا کشوری به هدف خود برسد.اصلاح ساختار باید در حوزه های اقتصادی صورت بگیرد و رابطه دولت و ملت باید تقویت شود. نرخ ارز را بدون توجه به ارزش ذاتی آن نمی توان ثابت نگه داشت. متاسفانه تورم تخریب گر اعظم اقتصاد است.
علی کی لانی قائم مقام بانک تجارت در این نشست گفت: نرخ ارز طبیعی است که دچار رشد شود اما این جهش نرخ در بازه زمانی کوتاه چالش ساز است. ثبت سفارش هایی که در بانک مرکزی صورت می گیرد همه بر اساس نرخ درهم است. طبیعی وقتی تقاضا برای ارزی زیاد می شود نرخ آن ارز افزایش می یابد.
امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در ادامه این نشست گفت: نرخ ارز در بورس کالا وقتی فولاد فروخته می شود، ۳۳ هزار تومان است. ۷۵ درصد گاز صنایع فولاد صادرکننده با قطعی رو به رو هستند و در چند ماه آینده صادرات نخواهیم داشت. حوزه های ارزآور باید تقویت شود تا از بحران ارزی عبور کنیم.
فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک کشاورزی نیز افزود: در شرایطی که ورودی ارز محدود است باید تقاضا را کنترل کنیم. از فرار سرمایه هم باید جلوگیری شود.
در ادامه سیداحسان عسگری، مدیرکل گردش مالی وزارت صمت نیز گفت: ریشه نوسانات ارز نرخ تورم است. خالق تورم به نوعی دولت ها هستند که به دلیل افزایش هزینه ها تولید نقدینگی کردند و مسبب تورم شدند. با تثبیت نرخ ارز، صادرکننده دیگر اقدام به صادرات نخواهد کرد. در حوزه کشاورزی ۷۰ درصد کاهش صادرات داشتیم. وقتی که
ما به التفاوت نرخ بازار آزاد با نرخ نیما ۲۰ تا ۳۰ درصد می شود، صادرات غیر منطقی می شود. بعضی از اقتصاددان ها معتقدند باید به جای جواب دادن به ابهامات یک سئوال جدید پرسید. یکی از مسائل درباره تحریم ها است که آیا نباید تغییر رویکردی درباره آن اعمال می کردیم؟ ما باید دوباره معاملات کلان را احیا کنیم.
احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور نیز در جمع بندی نشست گفت: اقتصاد ما یک اقتصاد بیمار است و اگر قرار بود جراحی هایی انجام شود. باید کسانی در این حوزه نظر بدهند که تخصص لازم را داشته باشند، اصرار بر اجرای برنامه ها داشته باشند و کمتر تغییر و جابه جایی در سمت ها مشاهده کنیم. رحمانیان با اشاره به اینکه در شدیدترین وضعیت تحریمی قرار داریم گفت: باید سیاست های اقتصادی را طوری وضع کنیم تا در نوسانات ارزی دچار آسیب کمتری شویم. رشد نرخ ارز یک رشد معقول است اما اجازه ندهیم رشد نامتعارفی صورت بگیرد. وی با ارایه پیشنهاداتی برای ساماندهی بازار گفت: محدودیت ها برای تولیدکنندگان ارزآور کمتر شود. همه مسئولیت ها در مورد نوسانات نرخ ارز نباید شامل حال بانک مرکزی شود و سایر حوزه ها مانند وزارت صمت، وزارت امور خارجه و سایر سازمان ها نیز باید در مورد کنترل نوسانات ارز فعالیت داشته باشند.