-

بانک مرکزی، مبلغ وام اشتغال را متناسب با تورم افزایش دهد

دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس: مبلغ وام اشتغال باید متناسب با تورم افزایش پیدا کند. در غیر این صورت، نمی‌تواند زمینه را برای توانمندسازی مددجویان و اقشار ضعیف جامعه مهیا کند و بیشتر برایشان مشکل به وجود می‌آورد. علاوه بر افزایش مبلغ وام اشتغال به ۳۵۰ میلیون تومان برای هر مددجو، باید شرایط بازپرداخت نیز اصلاح شود و به هفت سال بازگردد.

بانک مرکزی، مبلغ وام اشتغال را متناسب با تورم افزایش دهد

یکی از وام‌های مهم حمایتی در اقتصاد کشور به نفع اقشار ضعیف جامعه، وام اشتغال مددجویان است؛ با این وجود، عدم افزایش متناسب با تورم سرانه وام اشتغال منجر به کاهش کارآمدی آن شده است.

در شرایط اقتصادی کنونی، عدم تطابق مبلغ وام‌های اشتغال‌زایی با نرخ تورم، یکی از چالش‌های جدی در مسیر توانمندسازی اقتصادی است. وقتی قدرت خرید پول کاهش می‌یابد، مبلغ وام‌های ثابت دیگر نمی‌تواند هزینه‌های واقعی راه‌اندازی یک کسب‌وکار یا خرید تجهیزات مورد نیاز را پوشش دهد. بنابراین، بانک مرکزی موظف است برای جلوگیری از بی‌اثر شدن این تسهیلات، مبلغ وام‌های اشتغال را به‌صورت مستمر و متناسب با شاخص تورم افزایش دهد تا این حمایت‌ها از هدف اصلی خود یعنی ایجاد اشتغال، فاصله نگیرند.

اگر مبلغ وام‌ها بدون توجه به تغییرات قیمت‌ها افزایش نیابد، نه تنها نمی‌توان زمینه را برای توانمندسازی مددجویان و اقشار ضعیف جامعه فراهم کرد، بلکه ناخواسته باعث ایجاد مشکلات مالی بیشتر برای آنها می‌شویم. در واقع، دریافت وامی که توان تأمین سرمایه اولیه را ندارد، تنها باعث افزایش فشار روانی و مالی بر دوش کارآفرینان نوپا می‌شود. برای خروج از این بن‌بست، پیشنهاد می‌شود مبلغ وام اشتغال برای هر مددجو به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یابد تا با واقعیت‌های بازار همخوانی داشته باشد.

به زعم کارشناسان، بر اثر تورم مبلغ پیش‌بینی شده برای پرداخت وام اشتغال به میزان ۲۰۰ میلیون تومان، کفاف راه‌اندازی یک کسب و کار جدید را نمی‌دهد. بر همین اساس، نیاز است مبلغ وام اشتغال به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند.

نظرات اسماعیل سیاوشی، دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس را در خصوص ضرورت افزایش مبلغ وام اشتغال متناسب با تورم از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان، لزوم اعطای به موقع و سریع وام اشتغال و تأمین اعتبار بانک‌ها توسط بانک مرکزی برای پرداخت وام اشتغال جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

سیاوشی با اشاره به اهمیت وام اشتغال گفت: وام اشتغال مددجویان جزو مصوبات مهم و حمایتی مجلس در قانون بودجه است که نه تنها باید دولت برای اجرای هر چه سریع‌تر این مصوبه گام بردارد؛ بلکه متناسب با تورم نیز باید مبلغ آن را به روز کند.

وی ادامه داد: بدیهی است که مبلغ وام اشتغال باید متناسب با تورم افزایش پیدا کند. در غیر این صورت، نمی‌تواند زمینه را برای توانمندسازی مددجویان و اقشار ضعیف جامعه مهیا کند و بیشتر برایشان مشکل به وجود می‌آورد. علاوه بر افزایش مبلغ وام اشتغال به ۳۵۰ میلیون تومان برای هر مددجو، باید شرایط بازپرداخت نیز اصلاح شود و به هفت سال بازگردد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی مددجویان نتوانند با وام اشتغال اعطایی کسب و کاری راه‌اندازی کنند و یا در پنل‌های خورشیدی سهیم شوند، عملاً امکان بازپرداخت تسهیلات را ندارند و بر گستره مشکلات‌شان اضافه می‌شود.

سیاوشی گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی طرح‌های خوبی را در راستای به کار انداختن وام اشتغال مددجویان در بخش‌های مولد اقتصادی به اجرا گذاشته‌اند. در همین راستا، به کار گرفتن وام اشتغال مددجویان در پنل‌های خورشیدی مثبت ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: نیاز است بررسی‌های دقیق صورت بگیرد و از طرح‌های تجمیعی برای به کار انداختن وام اشتغال مددجویان استفاده شود. وقتی مبالغ به صورت یکجا در پروژه‌های سودزا به کار گرفته شوند، مددجویان به درآمد پایدار دست پیدا می‌کنند و می‌توانند اقدام به بازپرداخت تسهیلات کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اشتغال‌زایی علاوه بر این که به لحاظ توانمندسازی مددجویان و کاهش بار مالی دولت اهمیت دارد، به لحاظ افزایش امید به زندگی مددجویان و حل مشکلات اجتماعی آنان دارای اهمیت است. مددجویانی که بیکار هستند و به درآمد پایداری دسترسی ندارند، در معرض آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی جدی قرار دارند. این امر سلامت جامعه را تهدید می‌کند. بر همین اساس، اعطای به موقع و متناسب با تورم وام اشتغال مددجویان اهمیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین