تسلیت؛ ۵ حرفی فرار

کیمیا ملکی

کیمیا ملکی

 از کدام داغ بگوییم که این لیست غم تمامی ندارد و هر بار تنها عناوین آن تغییر می‌کند.

این بار نوبت طبس است...

شب است و نفس‌های‌شان کم‌کم تنگ می‌شود. هرکدام فکر می‌کنند امشب نفس کشیدن برای‌شان سخت شده و مشکل کلی وجود ندارد.

کم‌کم صدای نفس نفس زدن‌های دسته‌جمعی بلند می‌شود، خطری در کمین است.

خطر مرگ! و تمام...

 خدا قوت قهرمان، آرام بخواب، خستگی‌هایت تمام شد.

روی سیاه تو در مقابل بی‌مسئولیتی‌ها، چون پر قو سپید است.

زمان گذشته و لیست جانباختگان اعلام می‌شود، لیست بلندبالا و عددهای مقابلش جگرسوز و جانفرساست. جوانانی که نفس‌شان ذره‌ذره بند آمده و آرزوهایی که در عمق زمین خفه شده است.

متن تسلیت‌های گوناگون تا دل‌تان بخواهد موجود است. در کنار اینها دیوارنگاره میدان ولیعصر هم اضافه می‌شود.

اما کجا شنیدید که تسلیت، غم دل را بشوید؟ تسلیت غم را تسلی نمی‌دهد و خاک هم سرد نیست.

هنوز هم خبر رسمی از معرفی دلیل اصلی و مقصر بروز حادثه اعلام نشده و رفت‌وآمد مسئولان و بازار تشکیل کارگروه‌های بررسی علت حادثه داغ است. برخی از فرسودگی تجهیزات و نبود ایمنی تاسیسات سخن می‌گویند و برخی کارگران را عامل برخورد با مخزن گاز متان و بروز انفجار می‌دانند.

ظاهرا دیوار کوتاه کارگران باز هم در جمع عوامل بروز حادثه خودنمایی می‌کند و این در حالی است که برای استخراج و فروش هر کیلو زغال‌سنگ، مدیون همین کارگرانی هستیم که جان در کف گذاشته و برای تامین معیشت با حداقل دستمزد، راهی اعماق زمین می‌شوند.

در خبرها خطاب به خانواده جانباختگان آمده، «شرکت بیمه‌ دیه کارگران را تا چند روز آینده پرداخت خواهد کرد»؛ خبری که نه‌تنها مرهمی بر زخم داغدیدگان نبود، بلکه آتش این داغ را شعله‌ورتر کرد.

حال بعد از این تراژدی تلخ‌تر از زهر، دوباره به اصل مطلب بازگردیم. این چندمین حادثه تلخ ایران است؟ عبرت‌مان پشت کدام کوه قاف افتاده که هیچ‌وقت به آن نمی‌رسیم؟

آقایان دولت چهاردهم، کاش ورق را برگردانید و طور دیگری عمل کنید. شاید درسی شود بر تخته کارفرما و کوله‌بار این وارثان دردهای بی‌شمار، برای یک‌بار هم که شده زمین گذاشته شود.

حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱ شب ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به‌دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونل‌های معدن زغال‌سنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک Cو  B ‌این معدن زغال‌سنگ در طبس مشغول کار بودند. معدن مذکور ۲۵۰ متر زیر زمین بوده و ۷۰۰ متر طول دارد. حوزه زغال‌دار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومترمربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال‌سنگ کک شو و حرارتی، غنی‌ترین و بزرگ‌ترین ناحیه زغالی ایران محسوب می‌شود. خراسان‌جنوبی دارای ۱۲ شهرستان بوده و طبس در غرب استان واقع شده است که ۲۷۰ کیلومتر تا بیرجند، مرکز استان فاصله دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین