علاقه مشتری به کیفیت گره خورده است
شرکتهای خودروساز پس از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در بهمن سال گذشته مبنی بر ارتقای کیفی محصولات و قیمت رقابتی آنها، بنا دارند خودروهای جدیدی را به سبد محصولات خود افزوده و خودروهای قدیمی را از چرخه تولید خارج کنند.
تولید انبوه خودرو جدید در شهریور ۱۴۰۲
شرکت های خودروساز پس از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در بهمن سال گذشته مبنی بر ارتقای کیفی محصولات و قیمت رقابتی آنها، بنا دارند خودروهای جدیدی را به سبد محصولات خود افزوده و خودروهای قدیمی را از چرخه تولید خارج کنند. در این راستا، تولید پراید، سمند، پژو ۴۰۵ ، تیبا و تیبا ۲ متوقف و محصولات جدید جایگزین آنها می شود. نیمه نخست سال، از نمونه محصولی به نام «ری را» و در ابتدای نیمه دوم سال از پروژه TF 21 به عنوان دومین خودرو جدید صنعت خودرو کشور در بخش سواری رونمایی شد. در مراسم رونمایی از این پروژه سید مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد درباره کیفیت محصولات جدید گفت پس از عرضه خودرو به بازار و دریافت نظر مصرف کنندگان باید درباره کیفیت این محصولات جدید سخن گفت و اظهارنظر کرد.
تولید طبق دستور رهبری
اسفند سال گذشته در بازدید سرزده رئیس جمهوری از گروه صنعتی ایران خودرو، فرامین هشت گانه ای صادر شد که یکی از بندهای آن مربوط به توسعه محصولات جدید بود. حرکت به سوی ارتقای کیفی و استانداردهای روز، تکلیف شرکت های خودروساز بود که در مراحل تعریف و تکوین محصولات جدید در سگمنت های گوناگون، تولید خودروهای جایگزین را در دستور کار قرار دادند. در محصول پروژه TF ۲۱ در سطح B در کنار کیفیت و استانداردهای هشتادوپنج گانه، زیبایی هم مدنظر بود. این یکی از محصولات اقتصادی است که شرکت های خودروسازان وعده تولید آن را داده بودند. این خودرو مینیمال با استفاده از یافته های مهندسان داخلی و مواد اولیه با استحکام بالا و نیز تکنولوژی روز، طراحی و نمونه سازی شده و تاکید خودروساز بر لحاظ کردن آپشن های روز در این محصول اقتصادی است. بنا بر نظر طراحان، محصول جدید با ملاحظات ارگونومی انسانی و دسترسی و دید سرنشین مطابقت داشته و با مهندسی همزمان تمام واحدهای دخیل در ساخت، تعریف و تکوین شده است.
به گزارش صمت خودروسازان مدعی هستند تولید محصولات جدید در دو سال اخیر نوعی پوست اندازی در صنعت خودرو کشور بوده که نویدبخش تولید براساس کلاس جهانی است. تاکید رهبر معظم انقلاب بر تولید محصولات اقتصادی سبب شده شرکت های خودروساز با بهره مندی از توان شرکت های دانش بنیان سعی در تامین رضایت مشتریان داشته باشند. زمان عرضه دومین خودرو جدید صنعت خودرو، شهریور سال آینده بوده که بازارهای هدف آن برای صادرات در حال بررسی و شناسایی است.
مسئولیت اجتماعی و اخلاقی خودروساز
سیدمهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد در آیین رونمایی از محصول پروژه TF ۲۱ ، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران در عین اینکه وظیفه دارد به نظام کیفی و صنعتی و نظام انطباق بر استانداردسازی خودروها ورود کند، حامی و پشتیبان صنعت و تولید باکیفیت در کشور است.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به طراحی و توسعه محصول پروژه TF ۲۱ ، اظهار کرد: باید در این محصول، نظام ارزیابی کیفیت خودرو دیده شود، کیفیت، مسئولیت بنگاه تولیدی است و بنگاه باید این مسئولیت اجتماعی، اخلاقی و قانونی را متقبل شود.
به گفته اسلام پناه، توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی برای ارتقای تولید محصولات، اختصاص نقدینگی به زیرساخت ها و تحقیق و توسعه محصولات، از مواردی است که باید از سوی بنگاه های تولیدی در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر ارتقای کیفیت و الزامات استانداردی مطابق با ویژگی ها و نوع محصول، بیان کرد: تمامی این اقدامات باید منجر به ارتقای کیفیت و رضایتمندی مصرف کنندگان شود.
اسلام پناه با بیان اینکه شرکت های بازرسی باید با تعاملی درست، سازنده و رو به جلو، رضایت مردم را جلب کنند، گفت: کنترل های انطباقی و انطباق های تولید، وکالتی است که دولت به شرکت های استاندارد داده و شرکت ها باید به درستی این کنترل را اعمال کنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه انتظار سازمان این است که الزام کیفیت و الزامات تولید محصول TF ۲۱ در زمینه ایمنی و عملکردی رعایت شود، تصریح کرد: قضاوت نهایی درباره این محصول جدید، زمانی است که به مرحله تجاری سازی برسد تا بتوان درباره رعایت الزامات با اطمینان سخن گفت.
وی اظهار امیدواری کرد در حوزه ارگونومی، استایل طراحی مدرن، استحکام در بدنه و سایر شاخص ها مانند زیبایی، ایمنی و مهندسی محصول جدید ایران خودرو علاوه بر توان شرکت های دانش بنیان گروه، از ظرفیت نخبگان خارج از گروه، دانشگاه ها و مراکز علمی و فناوری کشور استفاده شود.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه در سبد محصولات جدید این خودروساز داخلی، خودروهایی مدرن و دارای استاندارد در طراحی و تولید قرار گرفته شود، گفت: یکی از الزامات این است که محصولات جدید، چه برای مصرف داخلی و چه برای صادرات، در کلاس و شأن ایران و ایرانی باشد، زیرا این محصولات آبرو و پرچم کشور به شمار می روند و باید در کلاس کیفی مردم متمدن ایران باشند. اسلام پناه با بیان اینکه خودروسازان باید کم کاری های گذشته را جبران کنند، افزود: تحقق شعار هر سال، یک وظیفه شرعی و قانونی است و امیدواریم با رویکرد تولید محصولات جدید، به روز و مبتنی بر علم و فناوری، بتوانیم راه را برای جبران گذشته تسهیل و مصرف کننده را نسبت به محصول خود روشن و آگاه کنیم. بی تردید علاقه مصرف کننده به کالای ایرانی به کیفیت آن کالا گره خورده است.
تعریف ۲۷۹ پروژه ارتقای کیفی
در ادامه، مهدی خطیبی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: در این گروه صنعتی، ۲۷۹ پروژه ارتقای کیفیت از تکوین تا تکمیل محصول تعریف شده است. امسال با تولید کامل خودرو، ۲۵ درصد کیفیت محصول افزایش یافت و به این ترتیب، از ابتدای خرداد، هیچ محصول ناقصی از خط تولید خارج نشد.
وی افزود: با وجود بهبود کیفیت محصولات، هنوز با آنچه می خواهیم فاصله داریم. کیفیت مسیر بی پایانی است؛ بنابراین رضایت مصرف کنندگان به طور کامل تامین نشده و می پذیریم باید دستاوردهای جدیدتری در صنعت خودرو کشور رقم بخورد. وی ادامه داد: در این میان، آنچه مسلم است اینکه تعداد متوسط عیوب خودروهای این شرکت در چند ماه گذشته از ۴ . ۸ به ۲ . ۴ درصد کاهش یافته و بنا داریم این عدد تا پایان سال به ۱ . ۴ درصد برسد.
خطیبی اظهار کرد: سعی داریم در تراز جهانی حرکت کنیم و محصولات بدون عیب، تولید و عرضه شوند. در این راستا، خودرو متناسب با قیمت و سگمنتی که برای آن تعریف می شود، تولید شده و خودروها به لحاظ طراحی، زیبایی و آپشن موارد جهانی در آنها رعایت خواهد شد.
مدیرعامل ایران خودرو ادامه داد: خودرو پروژه TF 21، ۱۱۳ اسب بخار و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور دارد و مجهز به موتور TU 7 پلاس است. زمان طراحی و تولید این خودرو ۱۸ ماه بوده که یک رکورد قابل توجه برای صنعت خودرو کشور به شمار می رود. خطیبی تصریح کرد: امسال تا این لحظه، ۳۳۲ هزار خودرو در شرکت ایران خودرو تولید شده که نسبت به سال گذشته، ۱۰۸ هزار خودرو افزایش تولید را ثبت کرده است. همچنین ۳۴۰ هزار محصول تحویل مشتریان شده که نسبت به مشابه سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش یافته است. وی خطاب به رئیس سازمان ملی استاندارد، عنوان کرد: درخواست خودروساز از سازمان ملی استاندارد در حوزه رعایت استانداردهای اجباری، داشتن دیدگاه حمایتگرانه است. البته خودروساز نیز خود را موظف به رعایت استانداردها می داند و حتی سختگیرانه تر عمل می کند، به طوری که این موضوع در خودروهای سورن و آریسان ایران خودرو اجرایی شده است. خطیبی درباره قیمت خودرو جدید پروژه TF 21 گفت: این خودرو در رده قیمتی پایین قرار دارد و احتمالا جایگزین پژو ۲۰۶ خواهد شد.
بهره مندی از توان دانش بنیان ها
در ادامه محسن رضایی منش، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایران خودرو درباره دومین محصول جدید صنعت خودرو کشور، گفت: تا چند سال پیش، ایران خودرو روی پلتفرم های شرکت های پژو و رنو فعالیت می کرد، اما امروز صنعت خودرو، پلتفرم ملی دارد. در پروژه جاری، دو شرکت دانش بنیان، ۳۰ درصد فرآیند تولید محصول را برعهده دارند و در حوزه کیفیت و استانداردها هم سختگیری های زیادی نسبت به شرکت های خودروساز اعمال می شود که این امر منجر به خروج چند محصول قدیمی از چرخه تولید شده است. این اتفاق خوبی در صنعت خودرو کشور به شمار می رود.
وی افزود: امسال حتی استانداردهای تعلیق شده هشتادوپنج گانه در محصولات جدید اعمال شدند و توسعه استانداردها، یکی از اهداف در تولید خودروهای جدید است.
او ادامه داد: شرکت های خودروساز نیاز به زمان دارند تا به تعهداتی که از قبل برای این خودروهای قدیمی دارند، عمل کنند و سپس به طور کامل تولید این خودروها متوقف شود. در این باره ضرورت دارد سازمان ملی استاندارد برای عمل به تعهدات قبلی خودروسازان، زمان کافی در اختیار آنها قرار دهد.
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایران خودرو با بیان اینکه طراحی محصول پروژه TF 21 در ۲۱ روز کاری انجام شد، عنوان کرد: یکی از امور مهم، کاهش سوخت در خودروهای جدید بوده که با طراحی موتورهای کم مصرف محقق خواهد شد. همچنین بهبود و ارتقای کیفیت گیربکس ها در حال انجام است و تولید نسل گیربکس ۷ سرعته در دستور کار قرار دارد.
رضایی منش در ادامه سخنان خود با اشاره به آزمایش و تست محصولات، یادآور شد: سرمایه گذاری برای ساخت مراکز تست خودرو، از دیگر برنامه های شرکت های خودروساز بوده، تا در کنار طراحی و تولید محصولات جدید، بخشی از تست آنها نیز در داخل انجام شود. به گفته معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایران خودرو، تولید محصولات هیبریدی از دیگر برنامه های این خودروساز بوده که نمونه آن در شرکت جتکو، از شرکت های دانش بنیان زیرمجموعه این گروه صنعتی، ساخته شده است. در ادامه مجهز شدن ناوگان حمل ونقل ایران خودرو به خودروهای الکترونیکی، از دیگر برنامه های در دست اقدام است.
سخن پایانی
محصول پروژه TF ۲۱ به عنوان محصولی جدید بر پایه پلتفرم P ۲۰۰ در مدل پرتوتایپ رونمایی شد.
قرار است در زمان عرضه این محصول، ۳ نسخه پایه ( Base )، میانی ( Medium ) و لوکس بر پایه پلتفرم P ۲۰۰ به بازار عرضه شود. البته این خودروساز به خوبی از محبوبیت خودروهای هاچ بک شبه کراس در بازار خودرو ایران و جهان آگاه بوده و قصد دارد مدل کراس لوک Cross Look خودرو TF ۲۱ که استایلی بین هاچ بک و کراس اوور دارد، طراحی و تولید کند.