-

اقداماتی برای رفع مشکل مسکن در فارس

رستم قاسمی در نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان فارس گفت: سفر به استان فارس به این دلیل برنامه‌ریزی شده که گام‌های مشخصی برای رفع مشکل مسکن و شهرسازی در استان برداریم. استان در این زمینه عقب‌ماندگی‌هایی دارد و البته پیشرفت‌هایی هم مشاهده می‌شود. به هر حال به‌عنوان استانی که بیشترین شهرهای کشور در آن قرار گرفته است و مساحت قابل‌ملاحظه‌ای دارد، باید به استان فارس توجه شود.

به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث حمل‌ونقل ریلی گفت: رئیس‌جمهوری در سفر بوشهر از قطعه دهم راه‌آهن شیراز-بوشهر بازدید کرد. این پروژه یکی از پروژه‌های بزرگ کشور است و باید بن‌بست راه‌آهن شیراز با وصل به بنادر جنوب کشور شکسته شود. در این سفر اجازه دادند حدود ۲۰۰ میلیون دلار از محل تهاتر نفت برای این پروژه در نظر گرفته و پروژه فعال شود تا مدل مالی اصلی پیش‌بینی و باقی‌مانده اعتبار از روش‌های دیگر تامین شود.

این کار، شدنی است

وزیر راه و شهرسازی در ادامه به مبحث مسکن اشاره کرد و گفت: تعهد کردیم سالی یک میلیون مسکن در کشور بسازیم؛ هرچند کشور به بیش از این مقدار نیاز دارد. بسیاری فکر می‌کنند این کار، شدنی نیست‌ اما حتما شدنی است. اکنون سالی ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته می‌شود. این بخشی از نیاز کشور است. بخشی از این نیاز در روستاهای کشور است و بنیاد مسکن برای رفع آن تعهد دارد. بخش باقی‌مانده را ما باید بسازیم. در قانون جهش تولید مسکن برای دهک‌های یک تا ۵ زمین مجانی است و قطعا این مسئله اجرا می‌شود. قانون جهش تولید مسکن که قانون بسیار خوبی است‌ اما الحاقیه‌ای نیاز دارد که یا به‌عنوان متمم قانون یا قانون بودجه ۱۴۰۱ به مجلس ارائه خواهد شد. این قانون امکان خانه‌‌دار شدن مردم را فراهم کرده است.

نباید سقف تعیین کنیم

وی ادامه داد: نباید برای ساخت مسکن در استان سقف تعیین کنیم. عددی که تعیین می‌شود، نیاز مردم است. هرچه مردم نیاز داشته باشند باید مسکن بسازیم. اگر بخواهیم به برنامه زمان‌بندی برسیم، باید احداث ۲ میلیون واحد مسکونی را شروع کنیم چون ساخت مسکن یک سال و نیم تا ۲ سال طول می‌کشد. حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی را مردم می‌سازند و حدود ۱۴۰۰ هزار واحد مسکونی را باید ما بسازیم. در قانون به ما اجازه داده شده از زمین‌های متعلق به راه و شهرسازی در داخل و بیرون شهرها استفاده کنیم. بنابراین زمین‌هایی که در مجاورت شهرها هستند را الحاق‌شده در نظر بگیرید و ثبت‌نام برای احداث واحد مسکونی در این زمین‌ها را شروع کنید. زمین‌های متعلق به نهادهای دولتی و عمومی نیز باید شناسایی شود. نهاد‌ها موظف هستند این زمین‌ها را در اختیار بگذارند و اگر این کار را نکنند در مدت دو ماه اداره ثبت مالکیت، این زمین‌ها را به وزارت راه و شهرسازی منتقل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در بعضی شهرها ۵۰ درصد از نرخ مسکن برای زمین است که در این طرح مجانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که جاذبه‌ بسیار بزرگی است. تسهیلات در نظر گرفته شده در سال ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است و این عدد متناسب با تورم در سال‌های آینده افزایش پیدا می‌کند.

ارائه خدمات مجانی

وی ادامه داد: ما وظیفه داریم بنا بر قانون جهش تولید مسکن، خدمات مجانی به مردم بدهیم. از محل منابع خودمان زیرساخت‌ها را ایجاد خواهیم کرد و برای اخذ پروانه و مالیات تخفیف خواهیم داد. اکنون ۴۰ میلیون تومان مالیات یک واحد مسکونی است که در این قانون این مالیات یک میلیون تومان پیش‌بینی شده است. هزینه پروانه ساخت را نیز دولت تقبل می‌کند. این بهترین شرایط برای توسعه احداث مسکن در کشور است. بخش مسکن پیشران اقتصاد نیز هست؛ با شروع احداث این واحدها همه کارخانه‌ها فعال شده و اشتغال ایجاد می‌شود. از سوی دیگر، بخش قابل‌‌توجهی از هزینه سبد خانوار متعلق به مسکن است. بنابراین، این طرح می‌تواند معیشت مردم را نجات دهد. مسکن اولویت‌دارترین اقدام دولت است و در حال ایجاد ساختاری هستیم که به صورت آنلاین احداث مسکن را پایش کنیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: احداث بحشی از واحدهای مسکونی به صورت خودمالکی است که زمین و تسهیلات در اختیاز مردم قرار می‌گیرد تا خود واحدهای مسکونی خود را بسازند. یک بخش از این واحدها نیز توسط پیمانکاران و انبوه‌سازان احداث می‌شود. از این فرصت باید استفاده و دانش و فناوری نوین ساخت مسکن را نیز وارد کشور کنیم. اکنون در رده سوم فناوری قرار داریم و در جهان رده ششم و هفتم فناوری نیز وجود دارد. با برخی کشورها مذاکره کردیم که فناوری جدید ساخت مسکن را وارد کشور کنیم و اکنون نمایندگان این کشورها در تهران حضور دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین