-

تب برفکی ۲ هزار رأس دام را تلف کرد

علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در نشست خبری امروز چهارشنبه ۷ آبان اعلام کرد که بیماری تب برفکی تاکنون موجب تلف شدن ۲ هزار رأس دام شده و خسارتی بالغ بر ۲ همت به صنعت دام کشور وارد کرده است. وی هشدار داد که در صورت اپیدمی، خسارت این بیماری می‌تواند تا ۴۰ همت افزایش یابد.

تب برفکی ۲ هزار رأس دام را تلف کرد

در پی شیوع سویه جدید بیماری تب برفکی با عنوان SAT1 که توسط سازمان جهانی بهداشت دام در فروردین‌ماه شناسایی شد، سازمان دامپزشکی کشور اقدامات پیشگیرانه‌ای را آغاز کرده است. علیرضا رفیعی‌پور در نشست خبری امروز گفت: «در بحبوحه جنگ ۱۲ روزه، فراخوان دریافت واکسن از کشورهای دیگر صادر شد که ترکیه به آن پاسخ داد.»

وی افزود: «در ابتدا ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شد و تاکنون مجموعاً ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تب برفکی توزیع شده است. همچنین قرار است شنبه آینده ۲ میلیون دوز دیگر وارد شود.»

رفیعی‌پور با اشاره به خسارت‌های اقتصادی این بیماری گفت: «اگر تب برفکی اپیدمی می‌شد، خسارت آن بین ۲۰ تا ۴۰ همت برآورد می‌شد. اما همین حالا با ۲ هزار رأس دام تلف‌شده، خسارت فعلی به ۲ همت رسیده که شامل کاهش تولید شیر، گوشت و تلفات مستقیم دام است.»

 پرداخت غرامت و هشدار به دامداران:

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد که پرداخت غرامت به دامداری‌های متضرر از طریق صندوق بیمه و سایر منابع انجام خواهد شد. او همچنین تأکید کرد که دامداران باید مسئولانه عمل کرده و دام‌های خود را واکسینه کنند، در غیر این صورت کنترل بیماری دشوار خواهد بود.

 بررسی منشاء ویروس و الزامات واردات:

رفیعی‌پور گفت: «گزارش اولیه بیماری در تیرماه از آذربایجان غربی دریافت شد. اکنون در حال بررسی ژنتیکی ویروس هستیم تا منشاء آن مشخص شود.»

وی همچنین درباره واردات دام زنده و گوشت قرمز گفت: «هیچ وارداتی بدون رعایت الزامات بهداشتی دو کشور مبدا و مقصد انجام نمی‌شود. ناظر مقیم در کشور مبدا و نمونه‌گیری در مرزها تضمین‌کننده سلامت واردات هستند.»

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین