-

بانک مرکزی از ارائه آمار وام‌های کارکنان بانکی خودداری کرد

با گذشت دو سال از وعده رئیس‌کل بانک مرکزی مبنی بر انتشار آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان این نهاد، نه‌تنها این وعده عملی نشده، بلکه انتشار اطلاعات مربوط به تسهیلات دریافتی کارمندان سایر بانک‌ها نیز متوقف شده است.

بانک مرکزی از ارائه آمار وام‌های کارکنان بانکی خودداری کرد

بانک مرکزی سال گذشته برای نخستین‌بار، آمار تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارکنان خود را به تفکیک هر بانک منتشر کرد؛ اقدامی که در راستای اجرای تکلیف مقرر در تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ صورت گرفت و با یک سال تأخیر عملی شد. با این حال، از آن زمان تاکنون هیچ‌گونه اطلاعات جدیدی در این زمینه از سوی بانک مرکزی منتشر نشده است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، مجموع تسهیلات پرداختی بانک‌ها به کارمندانشان در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان بوده است. در همان مقطع، انتقاداتی نسبت به عملکرد بانک مرکزی مطرح شد؛ چرا که این نهاد به‌عنوان سیاست‌گذار و ناظر بر شبکه بانکی، خود در زمینه شفاف‌سازی پرداخت تسهیلات به کارکنانش اقدامی انجام نداده و همین موضوع موجب ایجاد ابهامات گسترده در افکار عمومی شده بود.

این در حالی است که محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، پیش‌تر و در سال دوم دولت شهید رئیسی وعده داده بود که گزارش مربوط به پرداخت وام به کارکنان بانک مرکزی نیز منتشر خواهد شد.

اما از زمان وعده رئیس بانک مرکزی ۲ سال می‌گذرد اما تاکنون هیچ آماری از تسهیلات پرداختی بانک مرکزی به کارکنانش منتشر نشده است.

سال گذشته رسانه‌ها از پرداخت وام‌های بیش از یک میلیارد تومانی به کارکنان بانک مرکزی با دوره بازپرداخت طولانی‌مدت خبر داده بودند.

کارکنان بانک‌ها و بانک مرکزی در حالی به راحتی وام‌های بزرگ با دوره بازپرداخت طولانی مدت دریافت می‌کنند که شرایط دریافت تسهیلات برای اقشار معمول جامعه بسیار سخت و پیچیده است. این موضوع به شدت باعث نارضایتی و انتقاد عمومی شده است.

حتی وام ازدواج و فرزندآوری که طبق قانون و تأکیدات مکرر مقامات باید به راحتی در دسترس مردم قرار بگیرد عملاً با کارشکنی بانک‌ها در اخذ ضامن و سخت‌گیری‌های بی‌مورد به یک مسیر پر از مانع و اتلاف وقت تبدیل شده است. موضوعی که نظارت بیشتر بانک مرکزی را طلب می‌کند.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین