-

طلب گندمکاران کردستانی از دولت

استان کردستان در یک دهه اخیر یکی از استان‌های برتر کشور در زمینه تولید گندم بوده و سال گذشته و امسال نیز دومین استان تولید‌کننده این محصول مهم به شمار می‌رود. ۵۰ روز از آغاز برداشت گندم از مزارع استان کردستان می‌گذرد و تاکنون بالغ بر ۹۵ درصد از کشاورزان این استان از دریافت پول گندم خود محروم مانده‌اند. برداشت بالغ بر ۱.۵ میلیون تن گندم از مزارع استان کردستان که بخش زیادی از آن به صورت دیم است، نشان دهنده اهمیت و جایگاه این استان در راستای تولید محصولات کشاورزی است که متاسفانه این ظرفیت بسیار مهم به دلیل بی‌تدبیری‌های مسئولان در حال تبدیل به یک چالش جدی است.

طلب گندمکاران کردستانی از دولت

پرداخت وجه گندم خریداری شده به صورت تضمینی در استان کردستان سال‌هاست که به یک مشکل تبدیل شده و متاسفانه باوجود تمامی وعده‌های اعلام شده از سوی مسئولان استانی و کشوری، هر ساله این تاخیر در پرداخت‌ها کام کشاورزان کردستانی را تلخ می‌کند.

کردستان آخرین استان کشور در زمینه برداشت گندم به شمار می‌رود و بر همین اساس روند پرداخت وجه گندم خریداری شده در این استان نیز وارد چالش شده و در حالی که سایر استان‌ها، وجه گندم خود را به موقع یا با حداقل تاخیر دریافت می‌کنند اما در کردستان داستان فرق می‌کند.

در حالی که شهریور ماه به میانه راه رسیده و زمان برداشت گندم از دو ماه عبور کرده است ولی متاسفانه تاکنون ۹۵ درصد از پول گندمکاران کردستانی پرداخت نشده است و آنها حتی باید از جیب هم برای هزینه‌های جانبی این محصول هزینه پرداخت کنند.

آخرین وضعیت برداشت گندم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت‌وگو با بازار ضمن اشاره به آخرین وضعیت برداشت گندم در این استان، اظهار کرد: تاکنون یک میلیون و ۱۴۷ هزار و ۲۲ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان در سال زراعی جاری به طور تضمینی خریداری شده است و روند خرید همچنان ادامه دارد.

پیمان اسکندری بیان کرد: پیش‌بینی استان کردستان در راستای میزان خرید تضمینی گندم در امسال ۱.۲ میلیون تن بود که خوشبختانه تاکنون ۹۶ درصد از این میزان پیش‌بینی محقق شده است و با توجه به آهنگ خرید روزانه دو هزار تن پیش‌بینی می‌شود که این میزان باز هم افزایش پیدا کند.

وی بیشترین میزان خرید تضمینی گندم در استان کردستان در امسال را مربوط به شهرستان‌های بیجار با ۲۸۷ هزار و ۵۱۶ تن، دیواندره ۲۱۰ هزار و ۷۳۳ تن، دهگلان با ۱۸۵ هزار و ۵۲۵ تن و قروه ۱۸۲ هزار و ۱۹۹ تن عنوان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: میزان خرید تضمینی گندم در دیگر شهرستان‌های استان شامل سقز ۱۷۶ هزار و ۴۳ تن، کامیاران ۵۲ هزار و ۳۱۷ تن، سنندج ۳۶ هزار و ۸۸۱ تن، بانه هفت هزار و ۳۷۱ تن، مریوان ۶ هزار و ۷۱ تن و سروآباد ۲ هزار و ۴۲۰ تن بوده است.

وی میزان حمل گندم مازاد بر نیاز مصرف استان به 8 استان کشور از جمله تهران، البرز، اصفهان، قم، مازندران، گیلان، یزد، بوشهر را ۳۵۶ هزار و ۱۴۱ تن اعلام کرد و گفت: از این میزان بیش از ۳۲۸ هزار تن از طریق زمینی و ۲۶ هزار و ۵۴۶ تن از طریق ریلی به استان‌های دیگر کشور حمل شده است.

در حالی که میزان استقبال کشاورزان کردستانی برای تحویل گندم خود به مراکز دولتی مناسب بوده است ولی متاسفانه دولت در راستای پرداخت وجه آنها بدقولی کرده و این مهم موجی از نگرانی را برای این قشر به دنبال داشته است.

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: در طول یک ماه اخیر نشست‌های مختلفی را با مسئولان ارشد دولت از جمله مدیران سازمان برنامه و بودجه برگزار کرده‌ایم.

محسن بیگلری عنوان کرد: تاخیر در پرداخت وجه گندم خریداری شده در استان کردستان به هیچ عنوان مورد رضایت نیست و به همین دلیل انتظار داریم که دولت چهاردهم هرچه سریع‌تر در این خصوص اقدامات لازم را دنبال کند.

وی گفت: بر اساس اعلام مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، وجه گندم خریداری شده در امسال در استان بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده که متاسفانه تاکنون تنها سه هزار میلیارد تومان از آن پرداخت شده است.

رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس آخرین پیگیری‌های صورت گرفته، مقرر شده است که روند پرداخت پول گندم کشاورزان کردستانی از ابتدای هفته آینده آغاز شود.

وی ضمن تاکید بر لزوم پیش‌بینی در خصوص برنامه‌ریزی برای رفع این مشکل، اظهار کرد: باید دولت پیش‌بینی‌های لازم را در این خصوص انجام دهد تا کشاورزان ما با مشکلات کمتری مواجه شوند.

آغاز روند پرداخت پول گندمکاران

همزمان با وعده نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، مسئولان کشوری هم وعده داده‌اند که روند پرداخت پول گندمکاران در مرحله شروع است.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری 5 شهریور در مراسم تودیع و معارفه وزیر جهاد کشاورزی، گفت: بین ۸۰ تا ۸۵ درصد بدهی دولت به گندمکاران مصوب و در حال پرداخت است.

وی ضمن عذرخواهی از گندمکاران، افزود: امید است دولت چهاردهم بتواند بخش کوچکی از دین خود را به این کشاورزان ادا کند.

در همین حال معاون وزیر جهاد کشاورزی هم از آغاز روند پرداخت پول گندم خبر داد و گفت: بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته این روند طی روزهای آینده آغاز می‌شود.

سخن پایانی

وعده‌های مسئولان و مدیران استانی و کشوری در خصوص پرداخت پول گندم‌کاران کردستانی و دیگر استان‌های کشور در حالی همچنان ادامه دارد که متاسفانه هر ساله این معضل کام این قشر زحمتکش را تلخ کرده و باعث بروز مشکلات متعددی برای آنها می‌شود. لزوم برنامه‌ریزی درست در راستای تامین منابع برای پرداخت پول به موقع یا با حداقل تاخیر یکی از انتظارات مهم این قشر به شمار می‌رود و در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، هم از میزان کشت کاسته می‌شود و هم اینکه گندم وارد چرخه دلالی و واسطه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین