تحقق رشد اقتصادی با افزایش اختیارات استان
استاندار یزد با بیان اینکه تولیدکنندگان، صنعتگران و فعالان اقتصاد استان به لحاظ سطح علمی، تجاری و فنی از شایستهترین اصحاب این حوزه در سطح ملی هستند، گفت: استفاده از نظرات و پیشنهادات این فعالان اقتصاد در برنامهریزیها نقش مهمی و تاثیرگذار دارد.
به گزارش صمت از یزد، مهران فاطمی، استاندار یزد در دیدار با فعالان اقتصاد استان که به میزبانی کارخانجات شهید قندی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ به عنوان «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» گفت: سرفصل عملیاتی استان در راستای تحقق این شعار، حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان، صنعتگران و اصحاب سرمایه و گرهگشایی از مسائل و مشکلات موجود در این مسیر و در نتیجه تسهیل در پیشبرد اهداف و برنامههای استان است.
وی به مشکلات مطرحشده در این دیدار اشاره و تصریح کرد: بخشی از مشکلات این حوزه خاص هر صنعت بوده و به مسائل درونی و مدیریتی آن برمیگردد که انتظار است این مشکلات درونی با تکیه بر عنصر خلاقیت و نوآوری جوانان و تجربیات پیشکسوتان رفع شود. استاندار یزد بخشی از مشکلات مطرح را دروناستانی و مرتبط با مجموعه مدیریتی استان با ارکان متناظر با آن دانست و اظهار کرد: در این زمینه اصحاب این عرصه موارد دروناستانی را جمعبندی و ارزیابی کنند و به صورت مکتوب ارائه دهند تا مسائل و چالشهای دروناستانی با هماهنگی مدیران حلوفصل شود. فاطمی با بیان اینکه بخش سوم مسائل و مشکلات این بخش کشوری و بعضا نتیجه تصویب برخی تبصرهها، قوانین و بندها بدون لحاظ تاثیرات آن در مناطق و استانهای مختلف کشور است، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای استان تفسیر قوانین دو پهلو به نفع مردم، صنعتگران، معدنکاران و کارآفرینان است و این اصل بهعنوان مبنای ارزیابی مدیران قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه نباید بهعنوان چهارمین استان صنعتی کشور بودن بسنده کرده بلکه باید در تراز این جایگاه و استان در برنامهریزیهای ملی مشارکت کرد، اظهار کرد: ماهیت جلسات انجمن مدیران، اتاق بازرگانی و خانه صنعت، معدن و تجارت استان باید از حالت فعلی خارج شده و برای انجام کارهای عملیاتی و جدی از مسئولان کشوری برای حضور در این جلسات دعوت شود. استاندار یزد ادامه داد: سفر وزرا و معاونان آنها نباید به افتتاح طرحها و پروژهها پیوند بخورد بلکه ما میتوانیم با انجام کارهای کارشناسانه و تهیه محتوای دقیق از وضعیت موجود در این حوزه از آنها دعوت کنیم تا به استان سفر کرده و در قالب جلسهای مسائل و مشکلات موجود در استان را با آنها در میان بگذاریم تا موارد و ملاحظات لازم را در سیاستگذاریها و برنامهریزیها اعمال کنند. وی با بیان اینکه باید با یک نگاه ملی و بینالمللی و برای نقشآفرینی در این سطوح در حوزه اقتصاد ورود کنیم، بیان کرد: در حال تهیه نامهای از انتظارات و پیشنهادات این حوزه و ارائه آن موارد در هیات دولت هستم دارم و در این جلسه خواستار افزایش سطح اختیارات استان در جهت تحقق رشد اقتصادی ۸.۳ درنظر گرفته شده برای استان هستیم. فاطمی خاطرنشان کرد: صنعتگران، معدنکاران و دیگر فعالان اقتصادی استان به لحاظ سطح علمی، تجاری و فنی از شایستهترین اصحاب این حوزه در سطح ملی هستند و استفاده از نظرات و پیشنهادات آنها در برنامهریزیها نقش مهمی و تاثیرگذار دارد. از این رو، اصحاب این عرصه باید خود را برای نقشآفرینی ملی و حتی بینالمللی در افق جدیدی که تعریف خواهد شد، آماده کنند.
استاندار یزد در ادامه بر نگاه آسیبشناسانه فارغ از نگاه سیاسی به حوزه اقتصاد و ساختار اقتصادی شکل گرفته در استان برای اصلاح انحرافات موجود و تداوم اقدامات و فعالیتهای خوب و به دنبال آن ریلگذاریهای جدید بر پایه نگاه جدید و رویکردهای مبتنیبر دانش و تجربیات فعالان این عرصه تاکید کرد.