بحران آب نزدیکتر از همیشه؛ ۵۰ شهر در وضعیت قرمز!
سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری امروز که در حضور جمعی از خبرنگاران رسانه های کشور برگزار شد از تنش بیسابقه در۲۴ استان و ۵۰ شهر کشور خبر داد.

در نشست امروز ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴ عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب کشور، نکات مهمی را درباره وضعیت بحرانی منابع آبی ایران مطرح کرد؛
بزرگزاده در این نشست خاطر نشان کرد؛ بارشها تا ۲۷ تیر فقط ۱۴۷ میلیمتر بوده؛ نسبت به میانگین بلندمدت ۳۸٪ کاهش و نسبت به سال گذشته ۴۰٪ عقبماندگی دارد. استانهایی مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کمبارشی داشتهاند. از سوی دیگر تهران در پنجمین سال پیاپی خشکسالی قرار دارد.
تنش آبی و وضعیت سدها
صنعت آب کشور با بیان اینکه ۲۴ استان و ۵۰ شهر کشور دچار تنش آبی هستند؛ خاظر نشان کرد: تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و بندرعباس در صدر قرار دارند.
وی بیان کرد: ورودی سدهای کشور نسبت به سال قبل ۴۳٪ کاهش داشته و موجودی مخازن ۲۶٪ عقبماندگی دارد. همچنین سدهای تهران مثل امیرکبیر، لار، لتیان، ماملو و طالقان مجموعاً ۱۷۱ میلیون متر مکعب عقبماندگی دارند.
اقدامات و پروژهها
بزرگزاده تصریح کرد: وزارت نیرو ۱۶۹ پروژه برای مدیریت تنش آبی تعریف کرده؛ اما فقط ۱۰۰ همت بودجه تخصیص یافته، در حالی که نیاز واقعی ۲۰۰۰ همت است. پروژههای علاجبخشی مثل خط بیلقان و سد لار در حال اجرا هستند؛ بیلقان تا پایان شهریور و سد لار تا سال ۱۴۰۶ وارد مدار میشوند.
کیفیت آب تهران؛ خط قرمز وزارت نیرو
بزرگزاده در پاسخ به سؤالی درباره کیفیت آب در سالهای خشک گفت: ما در دورههای خشک ممکن است به لحاظ کیفیت آب دچار چالش شویم، اما این بحران به معنای آب ناسالم نیست.
وی تأکید کرد: کیفیت آب شرب، خط قرمز ماست. همان آبی که مردم تهران مصرف میکنند، ما و خانوادههای ما نیز در سراسر کشور استفاده میکنیم.
آزمایشگاهها در سراسر کشور در حال پایش
او با اشاره به گستردگی نظارت کیفی بر منابع آب کشور گفت: بیش از ۹۰۰ تا نزدیک به هزار واحد آزمایشگاهی فعال مخصوص پایش کیفیت آب در سراسر کشور داریم و در تهران نیز اکیپهای ثابت و سیار فعال هستند.
بزرگزاده تصریح کرد: کمیت آب را نمیشود همیشه با هزینه جبران کرد. وقتی بارش نباشد یا آبخوان خالی باشد، حتی پول هم راهگشا نیست. اما کیفیت را با سرمایه و کنترل میتوان مدیریت و اصلاح کرد.
مدیریت مصرف و چاههای آب
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به این موضوع که تهران دارای ۷۰۰ چاه است در خاتمه عنوان کرد: بیش از ۳۳ هزار انشعاب غیرمجاز در تهران شناسایی شده و اقدامات برای نصب تجهیزات کاهنده مصرف در حال انجام است.وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه مشکل کیفی، با سامانه ۱۲۲ تماس بگیرند تا در سریعترین زمان ممکن پیگیری شود.