مجوز مدرسه غیردولتی؛ از شرایط لازم تا مشاوره تخصصی با اندیشه آسیا
مدارس غیرانتفاعی در چند سال اخیر تبدیل به یکی از گزینههای محبوب و پرطرفدار برای آموزش فرزندان شدهاند و بسیاری از والدین ترجیح میدهند با صرف هزینه ، فرزند خود را در مدرسهای ثبت نام کنند که امکانات مناسبتر و کیفیت آموزشی بهتری دارد. از طرف دیگر، بسیاری از سرمایهگذاران در حوزه آموزش نیز مدرسه غیرانتفاعی را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند. اخذ مجوز مدرسه غیردولتی و ورود به این کسب و کار، میتواند فرصتی جذاب باشد مخصوصاً اینکه میتوان تا سالها به عنوان یک کسب و کار موفق روی آن حساب کرد. البته برای اخذ مجوز مدرسه غیردولتی و تاسیس مدرسه، نیاز است که روند اداری را طی کرده و شناخت کاملی از الزامات قانونی داشته باشید. بر همین اساس، در ادامه مطلب میخواهیم مشاوره حرفهای را در این زمینه ارائه دهیم. لطفاً همراه ما بمانید.
فرصت طلایی تاسیس مدرسه غیردولتی
شاید بپرسید که چرا تاسیس آموزشگاه یک فرصت طلایی است که باید گفت، در جامعه امروزی برای بسیاری از والدین، آموزش با کیفیت فرزندانشان بسیار اهمیت دارد و حتی با پرداخت هزینه حاضرند تا فرزند آنها در مدرسهای با امکانات کامل و کیفیت آموزشی بالاتر، تحصیل داشته باشند. مدارس غیردولتی برای این دسته از والدین، یک گزینه محبوب به شمار میرود و کارآفرینان و سرمایهگذاران هم میتوانند از این فرصت کم ریسک و پر بازده استفاده کنند و منبع درآمد پایداری برای خود ایجاد نمایند.
از مزایای اخذ مجوز مدرسه غیردولتی و راهاندازی مدرسه غیرانتفاعی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- درآمد پایدار و روبه رشدی خواهید داشت.
- میتوانید مدرسه را توسعه دهید و امکان تاسیس شعبههای جدید را خواهید داشت.
- مدارس غیردولتی ، آزادی بیشتری در برنامه ریزی آموزشی دارند و فرصت نوآوری آموزشی برای آنها فراهم است.
مرجع صدور مجوز مدرسه غیرانتفاعی
مرجع اخذ مجوز مدرسه غیردولتی، وزارت آموزش و پرورش میباشد. متقاضیان لازم است برای اقدام به دریافت مجوز، ابتدا وارد سایت ملی مجوزها شوند که به نشانی https://mojavez.ir در دسترس است. پس از ثبت نام در این سامانه، میتوانند وارد سامانه مشارکتهای وزارت آموزش و پرورش به نشانی https://mosharekatha.ir شده و مراحل بعدی شامل تکمیل اطلاعات، ثبت موقعیت مکانی مدرسه و بارگذاری مدارک را انجام دهند. با تایید نهایی، مجوز رسمی تاسیس مدرسه صادر خواهد شد.
انواع مقاطع قابل تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
با اخذ مجوز مدرسه غیردولتی میتوانید در یکی از مقاطع زیر فعالیت کنید:
- دبستان.
- متوسطه اول
- متوسطه دوم.
مراحل اخذ مجوز مدرسه غیردولتی
در این بخش، مراحل اخذ مجوز مدرسه غیردولتی را شرح میدهیم:
ثبتنام در سامانه ملی مجوزها و دریافت کد رهگیری
در قدم اول، لازم است وارد سامانه ملی مجوزهای کشور به نشانی www.mojavez.ir شوید. در این سامانه ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید و سپس وارد بخش مربوط به درخواست مجوز تاسیس مدرسه غیردولتی شوید. در این بخش، قسمتهای مربوطه را تکمیل نمایید که شامل اطلاعات فردی، محل تأسیس، نوع مدرسه (دبستان، متوسطه و غیره) و هدف از تأسیس هستند. پس از اتمام فرایند ثبت نام، کد رهگیری دریافت خواهید کرد که این کد را باید برای پیگیری وضعیت نزد خود حفظ کنید.
ورود به سامانه مشارکتهای آموزش و پرورش
مرحله بعد برای اخذ مجوز مدرسه غیر انتفاعی، ورود به سامانه مشارکتهای آموزش و پرورش میباشد. در سایت mosharekatha.ir، باید ادامه فرایند ثبت نام را پیگیری کنید و نوع فعالیت مدرسه را هم مشخص نمایید. اطلاعات فردی و حقوقی شما نیز باید تکمیل گردند؛ اگر شخص حقیقی هستید، نیاز به ارائه اطلاعات زیر میباشد:
- نام و نام خانوادگی
- شماره ملی
- تحصیلات
- سوابق مدیریتی یا آموزشی
همچنین اشخاص حقوقی برای اخذ مجوز مدرسه غیردولتی باید اطلاعات زیر را ارائه دهند:
- اطلاعات ثبت شرکت.
- اعضای هیئت مدیره.
- اساسنامه.
- موضوع فعالیت.
- اطلاعات کل شرکا در صورت شراکتی بودن تاسیس مدرسه.
بارگذاری مدارک مورد نیاز
قدم بعدی برای اخذ مجوز مدرسه غیردولتی، بارگذاری مدارک مورد نیاز میباشد. این مدارک عبارتند از:
- مدارک هویتی شامل شناسنامه، کارت ملی، گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد.
- مدارک ملکی شامل سند مالکیت یا اجارهنامه رسمی با کاربری آموزشی.
- نقشه ساختمان شامل نقشه طبقات، کلاسها، اتاق اداری، فضای باز و امکانات بهداشتی.
- فهرست تجهیزات پیشنهادی به شرح وسایل کمکآموزشی، میز و صندلیها، تجهیزات آزمایشگاهی، رایانهای و امکانات ایمنی.
دریافت موافقت اصولی از اداره آموزش و پرورش منطقه
با تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک در سامانه، درخواست شما توسط کارشناس آموزش و پرورش منطقه بررسی خواهد شد و اگر تمام صلاحیتها را داشته باشید، موافقت نهایی برای صدور مجوز مدرسه غیردولتی صادر میشود
اخذ اجازه راه اندازی
پس از صدور موافقت اصولی می بایست اجازه راه اندازی توسط آموزش و پرورش مناطق صادر گردد
تامین ساختمان مناسب و بازدید میدانی توسط کارشناسان
برای نهایی شدن اخذ مجوز مدرسه غیردولتی، لازم است ساختمان مدرسه توسط کارشناسان اداره نوسازی مدارس بررسی شوند. استانداردهای خاصی برای ساختمان مدرسه غیرانتفاعی تعریف شدهاند که عبارتند از:
- نور مناسب کلاسها.
- سرویسهای بهداشتی جداگانه برای دانشآموزان و کارکنان.
- فضای ایمن برای ورود و خروج دانشآموزان.
- خروج اضطراری.
- تهویه مناسب.
- تجهیزات ایمنی.
- و...
شرایط اخذ مجوز مدرسه غیردولتی
پس از آشنایی با مراحل اخذ مجوز مدرسه غیردولتی، در ادامه میخواهیم شرایط اخذ مجوز را هم شرح دهیم تا در صورت داشتن شرایط، اقدامات لازم را انجام دهید:
- برخورداری از تابعیت ایرانی.
- نداشتن سوء پیشینه کیفری.
- توانایی در تأمین سرمایه اولیه و منابع مالی پایدار با ارائه گردش حساب بانکی، ضمانت نامه بانکی یا سایر مستندات مالی.
- ارائه سند یا اجارهنامه رسمی ساختمان مناسب آموزشی و در صورت اجاره بودن، حداقل باید اجاره 5 ساله باشد.
- ارائه مدرک تحصیلی دانشگاهی مؤسس ومدیر پیشنهادی.
- و...
مشاوره اخذ مجوز مدرسه غیردولتی با اندیشه آسیا
شاید در نگاه اول، اخذ مجوز مدرسه غیردولتی یک فرایند ساده داشته باشد اما لازم است بدانید که شرایط میتواند در هر منطقه و استان متفاوت باشد و در تمام مراحل از تامین الزامات ساختمانی گرفته تا نحوه دریافت و تمدید مجوز، بهتر است یک مشاور همراه شما باشد مشاوران اندیشه آسیا با سالها فعالیتی که در این زمینه دارند، میتوانند در گام به گام اخذ مجوز مدرسه غیر انتفاعی همراه شما باشند. اندیشه آسیا به شما کمک میکند در صورت نداشتن بودجه کافی، وام دریافت کنید همچنین برای تدوین طرح توجیهی نیز میتوانید از کارشناسان کمک بگیرید. مشاوره جذب معلم، نیروی انسانی و تدوین قراردادها، تبلیغات هدفمند و جذب دانشآموز، اخذ گواهینامه ایزو برای مدرسه و... نیز بخش دیگری از خدمات هستند.
میتوانید برای دریافت مشاوره تخصصی و تماس با مشاوران اندیشه آسیا با شماره 02188906532 تماس بگیرید. کارشناسان در روزهای شنبه تا پنج شنبه، پاسخگوی شما هستند.