-

مانع‌زدایی یا مانع‌گذاری برای تولید!

محمدمهدی مباشر، عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: در جلسه روز یکشنبه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۴ که با میزبانی کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد؛ ابراهیم شیخ معاون امور صنایع عمومی وزارت صمت و وهاب‌زاده مشاور ایشان حضور داشتند و افسانه شفیعی-دانشیار موسسعه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی- به ارائه مقاله‌ای با عنوان «چالش‌های ساختار صنعتی ایران» پرداختند. بخش عمده این جلسه به گفت و شنود با معاون امور صنایع عمومی وزارت صمت پیرامون ناترازی‌های انرژی، تامین برق، مسائل و مشکلات ارزی، تحریم‌ها و... سپری شد و ایشان ضمن تأیید تمام موارد مطرح شده، قول پیگیری دادند.

مانع‌زدایی یا مانع‌گذاری برای تولید!

به گزارش صمت و به نقل از  روابط عمومی صنایع نساجی ایران مهندس مباشر افزود: یکی از نکاتی که در جلسه مذکور به آن اشاره کردم، تعدد سامانه‌ها بود. درحال‌حاضر سامانه‌های متعددی وجود دارند که واحدهای تولیدی ملزم به ثبت اطلاعات خود در آنها هستند، متأسفانه در برخی موارد این سامانه‌ها به یکدیگر متصل نیستند، گاهی اوقات برق یا شبکه اینترنت قطع می‌شود و برخی زمان‌ها سامانه‌ها دچار اختلال می‌شوند! در واقع سامانه‌های موجود به جای این که در تسهیل امور تولید و صنعت کشور موثر باشند به یک مانع جدی تبدیل شده‌اند. معاون امور صنایع عمومی وزارت صمت در جمع‌بندی سخنان خود اعلام کردند باید به کمک اتاق تهران تدابیری برای رفع موانع حاصل از تعدد سامانه‌ها اتخاذ شود که این تدابیر ممکن است به صورت کاهش سامانه‌ها یا ادغام در یکدیگر اجرایی صورت گیرد.

بررسی چالش‌های صنعت نساجی در سی‌امین نشست میز صنعت سازمان بورس

محمدمهدی مباشر، عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه این گفت‌وگو یادآور شد: سی‌امین نشست میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌های واحدهای بورسی نساجی، سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور حمید یاری معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، امیرطایفه ابراهیمی مسئول میز صنعت بورس، مدیران شرکت‌های نساجی عضو بورس و بنده به‌عنوان نماینده انجمن صنایع نساجی ایران برگزار شد.

وی ادامه داد: در این جلسه، ضمن بررسی چالش‌های صنعت نساجی همچون نظام تعرفه‌ای، ناترازی انرژی، تخصیص ارز، کمبود سرمایه در گردش و عقب‌ماندگی فناوری، مدیران سازمان بورس نسبت به پیگیری و رفع مشکلات مطرح شده قول مساعد دادند.

سه سناریو برای برق مصرفی واحدهای صنعتی کشور

شنبه بیستم اردیبهشت جلسه فوق‌العاده کمیسیون صنعت اتاق ایران درباره مشکلات صنعت برق و راه‌حل‌های موجود با حضور سعید شجاعی- معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت- برگزار شد.

وی با اشاره به سه سناریوی مطرح شده توسط ستاد راهبری تحول دولت پیرامون صنعت برق ادامه داد: در سناریوی اول میزان مصرف برق واحدهای تولیدی در سال گذشته مبنا قرار می‌گیرد و براین اساس، بهای متعارف برق صنایع (طبق نرخ تعیین شده توسط دولت) محاسبه می‌شود و مازاد مصرف به نرخ بورس انرژی محاسبه شود. (نرخ بورس انرژی در سال گذشته حدود ۴ هزار تومان بود و امسال طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ۵ هزار تومان خواهد شد.) پس اگر واحدهای تولیدی بخواهند برق بیشتری نسبت به سال گذشته مصرف کنند، باید حدود ۱۶-۱۷ برابر هزینه بابت برق بپردازند. مهندس مباشر تصریح کرد: در سناریوی دوم (که نظر دولت معطوف به آن است) برای هر کالای تولیدی، شاخص مصرف تعریف می‌شود و واحدهای صنعتی باید سعی کنند خود را به این استاندارد مصرف برسانند. در صورت مازاد مصرف، طبق نرخ بورس انرژی، بهای برقی مصرفی آنان محاسبه می‌شود. در سناریوی سوم نیز مکانیسم سناریوی دوم به کار گرفته می‌شود یعنی براساس میزان انرژی مصرفی برای تولید هر کالا یک شاخص استاندارد تعریف و طبق آن محاسبه صورت گیرد. مازاد مصرف نیز از محل نرخ بورس انرژی محاسبه شود و سالانه حدود ۵/۲ درصد مصرف نرخ مصوب توانیر کاهش پیدا کند و به بورس انرژی منتقل شود. در نهایت ظرف ۳ تا ۵ سال با اجرای هر یک از سه سناریوی مذکور، نرخ برق به صورت واقعی و به نرخ بورس انرژی نزدیک شود.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران تصریح کرد: در این جلسه آقای شجاعی به موضوع عدم‌النفع صنایع از قطع برق اشاره کردند که سال گذشته حدود ۳۰۳ هزار همت بوده و رقم بسیار قابل توجهی است.

به گفته وی، دولتمردان تصور می‌کنند نرخ برق، ارزان است در حالی‌که احتساب هزینه فرصت‌هایی که به دلیل قطعی برق، تحریم، هزینه‌های بالای بانکی و... از دست می‌رود، نشان می‌دهد هزینه برق برای صنعتگران کشور اصلا ارزان تمام نمی‌شود!

وی یادآور شد: سهم نرخ انرژی در نرخ تمام شده محصولات نساجی حدود یک تا ۴ درصد است و مهم‌تر از قیمت، دسترسی به برق است و سوال بسیار مهم این‌که در صورت افزایش نرخ انرژی، همچنان شاهد قطعی‌های مکرر برق خواهیم بود یا خیر؟!

مهندس مباشر اذعان داشت: واقعیت این است که به اذعان حاضرین جلسه میزان برق مصرفی واحدهای صنعتی در کشور حدود ۲۰ درصد است و ۸۰ درصد آن در بخش‌های تجاری و خانگی مصرف می‌شود همان‌طور که مصرف گاز و آب صنعت به مراتب کمتر از سایر بخش‌هاست، ولی فشارها بر دوش صنعت تحمیل می‌شود، اما در نهایت آقای دکتر شجاعی و سایر دوستان انتخاب یکی از سه سناریوی فوق را به صنعتگران و تولیدکنندگان پیشنهاد دادند و قرار شد اعضای کمیسیون صنعت اتاق ایران بررسی‌های خود را در صنایع مختلف انجام دهند. در جلسه فوق‌العاده‌ای که کمیسیون صنعت اتاق ایران با حضور آقای عیسی منصوری- رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران- برگزار کرد؛ سه سناریوی فوق مورد تأیید قرار نگرفت و مقرر شد سناریو جدیدی توسط کمیسیون صنعت و مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ظرف چند روز آینده تهیه و به دولت پیشنهاد شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین