-
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران عنوان کرد:

تسهیل در شرایط ناترازی فرآورده با دو بال افزایش تولید کیفی و مدیریت مصرف/ بهره‌برداری از ۳ میلیارد دلار طرح در سال ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر لزوم رفع ناترازی سوخت، از بهره‌برداری قریب‌الوقوع از دو پالایشگاه جدید، هزار کیلومتر خطوط انتقال و طرح‌های گسترده مدیریت مصرف در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: با حرکت همزمان در مسیر افزایش تولیدات کیفی و کاهش مصرف، به تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه نزدیک‌تر خواهیم شد.

تسهیل در شرایط ناترازی فرآورده با دو بال افزایش تولید کیفی و مدیریت مصرف/ بهره‌برداری از ۳ میلیارد دلار طرح در سال ۱۴۰۴

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، محمدصادق عظیمی‌فر روز گذشته یکشنبه (21 اردیبهشت) در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه ناترازی در حوزه فرآورده‌های مایع کشور به‌ویژه بنزین و نفت‌گاز در سال‌های اخیر تشدید شده است، عنوان کرد: برای رفع این ناترازی، باید هم تولید را افزایش دهیم و هم مصرف را مدیریت کنیم. اما تولیدی که مدنظر ماست، باید کیفی، استاندارد، دارای ارزش افزوده و در مسیر تبدیل پالایشگاه‌ها به پتروپالایشگاه‌ها باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های شرکت متبوع خود افزود: امسال حدود ۳ میلیارد دلار طرح در زنجیره پالایش و پخش به بهره‌برداری خواهد رسید که عمدتا با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اجرا شده‌اند. از جمله این طرح‌ها، راه‌اندازی دو پالایشگاه جدید با ظرفیت مجموع ۱۸۰ هزار بشکه در روز است که شمار پالایشگاه‌های کشور را از ۱۰ به ۱۲ واحد خواهد رساند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: در بخش انتقال، هزار کیلومتر به خطوط لوله کشور اضافه خواهد شد و طول شبکه از ۱۴ هزار به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد. همزمان، پروژه‌های متعددی در حوزه مدیریت مصرف در دستور کار داریم.

عظیمی‌فر با اشاره به نقش ناوگان فرسوده در ناترازی مصرف اظهار کرد: در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت امسال، تفاهم‌نامه‌ای الزام‌آور برای جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده بنزینی با موتورسیکلت برقی امضا شد. همچنین مقرر شده جایگاه‌های جدید سوخت، الزاما مجهز به ایستگاه شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی باشند.

وی با اشاره به آثار چندگانه ناوگان فرسوده گفت: موتورسیکلت‌های فرسوده بعضا تا ۹ برابر یک خودرو آلایندگی ایجاد می‌کنند و یکی از منابع اصلی آلودگی هوا و صوتی در کلانشهرها هستند. طبق مصوبه شورای اقتصاد، هدف‌گذاری برای برقی‌سازی ۴۶۰ هزار دستگاه در ناوگان حمل‌ونقل انجام شده و تلاش داریم این مسیر را با تکیه بر توان داخلی و بخش خصوصی طی کنیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش  پخش فرآورده‌های نفتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌های مبارزه با قاچاق سوخت گفت: برای مقابله موثر با قاچاق، باید منشاء آن را شناخت. ریشه اصلی قاچاق در تفاوت قیمت داخل و خارج کشور و همچنین ضعف نظارت در بخش مصرف است. ما در بخش خود، از تولید تا تحویل به مصرف‌کننده، طرح پایش لحظه‌ای با ابزارهای هوشمند و فناوری‌های نوین را در دست اجرا داریم، اما موفقیت کامل نیازمند همراهی وزارتخانه‌هایی مانند راه، صمت، جهاد کشاورزی و شهرداری‌هاست.

عظیمی‌فر تاکید کرد: مصرف بیش از نیاز و نبود الگوهای بهینه در بخش‌های مصرف‌کننده، از عوامل هدررفت منابع است. به‌عنوان نمونه، باید بدانیم مصرف سوخت مجاز برای هر مترمربع زمین زیرکشت چقدر است. تنها با نظارت موثر و برنامه‌ریزی دقیق می‌توان از قاچاق جلوگیری کرد.

وی در ادامه از همراهی رسانه ملی قدردانی کرد و گفت: جا دارد از همکاران صدا و سیما تشکر کنم که با درک عمیق از مسائل صنعت نفت، همواره در کنار ما برای حل چالش ناترازی بوده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین