خبر خوش برای فرهنگیان | بالاخره رتبهبندی معلمان به ایستگاه پایانی رسید
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر جنبه تربیتی سند تحول بنیادین، اعلام کرد که برنامه الگوی مدرسه تراز در ۱۰ درصد از مدارس دولتی اجرا شده و برای سال آینده برنامهریزی شده است تا این درصد به ۵۰ درصد افزایش یابد.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در گفتوگوی ویژه خبری به مناسبت هفته معلم، با اشاره به افزایش نرخ باسوادی از کمتر از ۴۰ درصد به ۹۹ درصد، اظهار داشت: نظام تعلیم و تربیت برای هر یک از دانشآموزان نیز معلم اعزام میکند و در حال حاضر هزاران مدرسه با تعداد کمی دانشآموز در کشور فعال هستند.
کاظمی همچنین بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیت خیرین، گروههای جهادی و نهادهای مختلف تأکید کرد و گفت: بیش از ۵ هزار تیم برای شناسایی نیازها و اجرای پروژهها در حال فعالیت هستند.
وی افزود که خیرین مدرسهساز در سال گذشته مبلغی بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان کمک کردهاند که رقمی بیسابقه به شمار میرود.
وزیر آموزشوپرورش ارتقای کیفیت را وابسته به سه عنصر کلاس، معلم و مدیر دانست و از اجرای چهار برنامه برای تحول در روش تدریس، آموزش معلمان و بهبود فضای آموزشی خبر داد. او همچنین به نقش مهم مدیران در ایجاد تحول و استفاده از ظرفیتهای محیطی مدارس تأکید کرد.
اجرای طرحهای عدالت آموزشی در مدارس ابتدایی کشور
وزیر آموزشوپرورش اعلام کرد که ۳۰۰ هزار معلم ابتدایی در طرح اجتماعات یادگیری فعال شدهاند که از امسال در شهر قدس اجرا و از سال آینده در کل کشور گسترش مییابد.
او همچنین از راهاندازی قرارگاه عدالت آموزشی خبر داد که در آن معلمان برتر به صورت آنلاین روشهای تدریس را به اشتراک میگذارند و ۲۰ هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی تحت پوشش قرار میگیرند.
او در ادامه افزود که برنامه درسی جدیدی برای جایگزینی سیستم حافظهمحور در دست اجراست که بر کنشگری دانشآموزان و فعالیتهای خارج از کلاس تاکید دارد. کاظمی از طرح «مدرسه تراز» نیز صحبت کرد که در حال حاضر در ۱۰ درصد مدارس دولتی اجرا میشود و تا سال آینده به ۵۰ درصد مدارس گسترش خواهد یافت.
۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانشآموز
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در تابستان آینده، ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانشآموز تحت آموزش هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت. این برنامه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت ارتباطات، بهمنظور استفاده از فضای مجازی، رسانهها و هوش مصنوعی برای ارتقای کیفیت آموزشی طراحی شده است.
او همچنین به چالشهای زیرساختی نظام آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود که دانشگاه فرهنگیان به عنوان یکی از ارکان مهم این سیستم، ظرفیت بالایی در تربیت معلمان دارد. در سال جاری، ۳۲ هزار ظرفیت جدید برای پذیرش دانشجو در این دانشگاه ایجاد شده و در تلاش هستند این ظرفیتها را گسترش دهند.
اصلا نگران کمبود نیرو نیستیم
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آمار بالای بازنشستگان و خروج نیرو از آموزش و پرورش، تأکید کرد که برای جذب معلم، تنها به دانشگاه فرهنگیان وابسته نیستند و از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ نیز نیرو جذب میکنند.
پذیرفتهشدگان این آزمون پس از دو ترم در دانشگاه فرهنگیان آموزش میبینند. همچنین، ورود به این دانشگاه از طریق کنکور بهعنوان راه اصلی تقویت آن در نظر گرفته شده است.
کاظمی همچنین به چالشهای مالی اشاره کرده و اعلام کرد که در سال گذشته با حمایتهای رئیسجمهوری، یکی از بهترین سالهای مالی را تجربه کردهاند و حقوق معلمان برای اولین بار در ۲۲ اسفند پرداخت شده است.
تصویب آییننامه جدید رتبهبندی معلمان
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تصویب آییننامه جدید رتبهبندی معلمان برای اجرا از مهر ۱۴۰۴، گفت: رتبهبندی معلمان در دولت شهید رئیسی یکی از دستاوردهای مهم بود که پس از شناسایی اشکالات اجرایی، اصلاحات لازم صورت گرفت و آییننامه جدید به دولت ارائه شده است. هدف این اصلاحات، رفع چالشها و تعیین مسیر ارتقاء معلمان است.