هشدار درباره کمبود شیرخشکهای معمولی | شرکتها قادر به تأمین ارز نیستند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک با اشاره به مشکلات نقدینگی در صنعت تولید شیرخشک اطفال هشدار داد که ادامه این وضعیت میتواند تأمین شیرخشک اطفال را با چالشهایی مواجه کند.

هانی تحویلزاده در گفتوگویی درباره وضعیت کارخانجات تولیدکننده شیرخشک عادی برای اطفال بیان کرد: کارخانههای تولید شیرخشک در حال حاضر با مشکلات نقدینگی روبهرو هستند. هرچند که سازمان غذا و دارو ارز کافی را به شرکتها اختصاص داده و لیست تخصیص ارز به بانک مرکزی ارسال میشود، اما به دلیل کمبود نقدینگی، شرکتها قادر به خرید ارز تخصیصیافته از بانک مرکزی نیستند و نمیتوانند مواد اولیه لازم را تأمین کنند. در صورت ادامه این مشکلات، تأمین شیرخشک اطفال با چالشهای جدی مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، علاوه بر اینکه تمامی کارخانههای تولید شیر خشک نوزادان با مشکلات مالی مواجه هستند، موعد پرداخت مابهالتفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز برای دو کارخانه نیز به پایان رسیده و این کارخانهها با چالش پرداخت این مابهالتفاوت روبرو شدهاند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک توضیح داد که در سال 1401، با تغییر نرخ ارز ترجیحی مواد اولیه شیرخشک از 4200 به 28500، شرکتها ملزم به پرداخت مابهالتفاوت موجودی مواد اولیه در کارخانهها شدند. اما دو کارخانه به دلیل مشکلات مالی نتوانستهاند این مابهالتفاوت را پرداخت کنند. علت این مشکل، قیمتگذاری نادرست و غیرمنصفانه شیرخشک اطفال در سالهای گذشته، به ویژه در سالهای 1401 و 1402، بوده است که منجر به زیاندهی شرکتها در این مدت شده است. این وضعیت باعث شده که آنها نتوانند نقدینگی لازم برای پرداخت مابهالتفاوتها را جمعآوری کنند و در نتیجه، حسابهای بانکیشان در بانک مرکزی مسدود شده و دیگر قادر به خرید ارز نیستند.
تحویلزاده ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در حوزه تأمین شیرخشک اطفال این است که بازگشت پول از داروخانهها به تأمینکنندهها نیز با مشکل مواجه شده و مدت زمان بازگشت پول طولانیتر شده است که این امر، فشار نقدینگی را تشدید کرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک و غذای کودک بیان کرد: پیشنهاد ما این است که هرچه سریعتر به مشکلات تکتک شرکتهای تأمین کننده شیرخشک از بابت کمبود نقدینگی از سوی بانک مرکزی و سایر نهادهای ذیربط رسیدگی شود. پیشنهاد دیگر ما پرداخت یارانه مستقیم شیرخشک به سرپرست خانواده -به جای بیمه- است که شیرخشک را از طریق کارتهای الکترونیکی خریداری کنند تا قاچاق این محصول کاهش یابد و مصرف بی رویه در صنایع دیگر و خانوار کمتر شود تا در تأمین این محصول دچار مشکل نشویم.