-

بازار طلا و سکه در برزخ قیمتی | انفجار قیمت ها در راه است؟

بازار طلا و سکه همچنان در حال نوسان بین سطوح حمایت و مقاومت است و معامله‌گران منتظر نتایج مذاکرات ایران و آمریکا هستند. آیا طلا و سکه در آستانه یک افزایش قیمتی قرار دارند یا دوباره به سطوح حمایتی خود باز خواهند گشت؟ اقتصادنیوز در این گزارش به این سوال پاسخ خواهد داد.

بازار طلا و سکه امروز را در شرایطی آغاز می‌کند که در نخستین روز هفته، با ثبات نسبی در نواحی حمایتی فعالیت خود را شروع کرده است. معامله‌گرانی که از روز چهارشنبه رویکردی محتاطانه نسبت به دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اتخاذ کرده بودند، در معاملات شبانه جمعه تلاش کردند قیمت‌ها را به سمت نواحی حمایتی هدایت کنند؛ حرکتی که نشان‌دهنده انتظارات پایین نسبت به نتایج مذاکرات بود.

با شروع معاملات روز شنبه، کف‌های قیمتی حفظ شد و این فضای مبهم موجب شد قیمت‌ها به سمت مرزهای مقاومتی حرکت کنند، اما نتوانستند از این سطوح عبور کنند. تحلیل‌گران بر این باورند که بازار همچنان در وضعیت نیمه‌تعلیق قرار دارد و واکنش آن به تحولات سیاسی در نوسانات محدودی باقی مانده است.

پس از پایان دور سوم مذاکرات، اطلاعات متناقض و جزئیاتی که از پیچیدگی روند گفت‌وگوها حکایت داشت، فضای نااطمینانی را تشدید کرد. در پی این وضعیت، معاملات پشت‌خطی با عبور موقت از محدوده مقاومت همراه بود، اما فعالان بازار معتقدند این حرکت بیشتر ناشی از واکنش احساسی به اخبار بوده و نه یک روند پایدار.

روز شنبه همچنین خبر انفجار بندر شهید رجایی در نیمه دوم معاملات در رسانه‌ها مخابره شد و مورد توجه قرار گرفت.

با این حال، قیمت طلای جهانی روز شنبه در سطح ۳۳۲۰ دلار تثبیت شد و به دلیل تعطیلات پایان هفته بازارهای جهانی، این نرخ تا دوشنبه بدون تغییر باقی خواهد ماند.

طلای آبشده هم روز شنبه معاملات را با گپ منفی در سطح ۲۷ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان آغاز کرد و در نیمه نخست روز، در نیمه پایین این کانال باقی ماند؛ اما در نیمه دوم روز با حرکتی مثبت، وارد کانال ۲۸ میلیون تومان شد و تا ۲۸ میلیون و 550 هزار تومان افزایش یافت. طلای آبشده در لحظه نگارش این گزارش، در مرز 29 میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله می‌شود.

هر گرم طلای 18 عیار هم در سطح 6 میلیون و 706 هزار تومان در معامله است.

از سوی دیگر، سکه امامی معاملات روز شنبه را با گپ منفی در سطح ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز کرد و تا میانه روز در نیمه دوم کانال خود نوسان داشت، اما با بازگشت تقاضا و جو مثبت بازار، دو کانال صعودی را طی کرد و تا آستانه ۷۳ میلیون تومان پیش رفت. با این حال، در نرخ 72 میلیون و 300 هزار تومان به معاملات پایان داد و نرخ سکه امامی در لحظه نگارش این گزارش با افزایش به حدود 74 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است.

نیم‌سکه هم با نرخ ۴۲ میلیون و 900 هزار تومان و ربع‌سکه با قیمت ۲۴ میلیون و 800 هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی در ادامه روند نزولی، با گپ منفی وارد محدوده ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد.

با این همه، براساس تحلیل کارشناسان بازار طلا، در صورت تثبیت قیمت طلای آبشده بالای سطح روانی ۲۹ میلیون تومان، مسیر برای صعود تا مقاومت بعدی در محدوده ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان باز خواهد شد. این سطح می‌تواند به‌عنوان مقاومت میان‌مدت عمل کند و عبور از آن، سیگنالی برای حرکت به سمت ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.

از سوی دیگر، در صورت بازگشت فشار فروش یا نااطمینانی سیاسی، حمایت مهم در سطح ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت از دست رفتن این سطح، بازار ممکن است دوباره به سمت حمایت کلیدی ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کند.

روند فعلی طلای آبشده به شرط حفظ موقعیت بالای ۲۹ میلیون تومان، همچنان صعودی ارزیابی می‌شود؛ اما ثبات این رشد، به متغیرهایی چون نرخ ارز، روند مذاکرات سیاسی و جهت‌گیری بازار جهانی طلا وابسته است.

 در شرایط فعلی، تثبیت سکه امامی بالای مرز ۷۴ میلیون تومان، به‌عنوان یک سیگنال صعودی تلقی می‌شود و اگر این سطح حفظ شود و خریداران بتوانند کنترل بازار را در دست بگیرند، مقاومت بعدی در سطح ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود و عبور از آن می‌تواند مسیر را برای هدف‌های بلندمدت‌تر تا محدوده ۷۷ میلیون تومان هموار کند.

در مقابل، اگر بازار با اصلاح روبه‌رو شود یا نرخ دلار کاهش یابد، نخستین محدوده حمایت مهم برای سکه در سطح ۷۳ میلیون تومان قرار دارد و در صورت شکست آن، احتمال عقب‌نشینی تا ناحیه ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به‌عنوان کف مهم و نقطه ورود مجدد خریداران، بالا می‌رود.

معامله‌گران معتقدند سکه امامی وارد یک فاز نوسانی پرریسک شده و محدوده ۷۱ میلیون و 500 هزار تومان تا ۷۵ میلیون و 500 هزار تومان در روزهای آتی به‌عنوان کانال کلیدی قیمت عمل خواهد کرد. ماندگاری بالای سطح ۷۴ میلیون، نشانه‌ای از چرخش ساختاری به سمت روند صعودی محسوب می‌شود.

به باور فعالان بازار، از دست رفتن کف‌های کلیدی، نیازمند محرک‌های بنیادی قوی‌تری است و تا زمانی که خبر قطعی از نتایج مذاکرات منتشر نشود، بازار در وضعیت نوسانی بین کف‌های تثبیت‌شده و مقاومت‌های کوتاه‌مدت باقی خواهد ماند. از منظر زمانی هم تحلیلگران بر این نکته تأکید دارند که دستیابی به توافق، فرآیندی زمان‌بر است و بازار پیش از هر جهش یا سقوط معنادار، نیازمند اطمینان از آینده سیاسی است.

در مجموع، بازار در وضعیت خوش‌بینی مشروط به سر می‌برد. تا زمانی که این فضای روانی مثبت حفظ شود، احتمال شوک‌های شدید قیمتی در کوتاه‌مدت پایین است؛ اما در صورت تشدید تنش‌ها یا انتشار اخبار منفی مؤثر، امکان شکست نواحی حمایتی هم دور از ذهن نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین