-

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های بازار سرمایه/ خرید صندوق یا سهام؟

یکی از بازارهایی که برای بسیاری از فعالان اقتصادی و افراد چالش‌برانگیز به نظر می‌رسد، بازار سهام است. بازار سرمایه ‌در بلندمدت نسبت به سایر بازارهای دارایی رسمی سوددهی بیشتری داشته است. اما این بازار در کنار پتانسیل و سودآوری بالایی که دارد، با چالش‌هایی نیز روبه‌رو است. این بازار به دلیل ماهیتی که دارد نسبت به اخبار سیاسی و اقتصادی سریع واکنش نشان می‌دهد و ممکن است در بازه زمانی کوتاه‌مدت نوسانات قیمتی بالایی را تجربه کند. اما چگونه می‌توان چالش‌های سرمایه‌گذاری در بورس را کاهش داد و حتی آن‌ها را تبدیل به فرصت کرد؟ در ادامه به بررسی چالش ها و فرصت های بازار سرمایه و چگونگی تبدیل آن‌ها به فرصت می‌پردازیم.

 

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس

اولین روشی که برای سرمایه‌گذاری در بورس در ذهن سرمایه‌گذاران وجود دارد، خرید مستقیم سهام و حق تقدم سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است. در این روش، سرمایه‌گذاران با اتکا به دانش مالی و معاملاتی خود، سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس را بررسی می‌کنند و آن‌هایی که پتانسیل سودآوری داشته باشند را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند. اما در این روش ممکن است فرد دچار خطا شود یا به درستی شرکت مورد نظرش را بررسی نکرده باشد. در این صورت امکان دارد این سرمایه‌گذار متوجه ضرر‌های زیادی شود.

اما روش دیگری برای سرمایه‌گذاری در بورس وجود دارد که می‌تواند چالش‌های سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس را کاهش و به فرصت تبدیل کند. این روش، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است. سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس به معنی خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. این صندوق‌ها برای این که بتوانند طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران را به خود جذب کنند، تاسیس شده‌اند.

صندوق‌ سرمایه‌گذاری ؛ فرصتی برای سرمایه گذاری در بورس!

صندوق‌های سرمایه‌گذاری ابزار نوینی برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس هستند که سرمایه خرد آحاد جامعه را جمع می‌کنند و بنا به هدفی که دارند در یک یا چند دارایی خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند. این دارایی‌ها ممکن است سهام و حق تقدم سهام، اوراق با درآمد ثابت و گواهی سپرده سکه طلا و گواهی سپرده شمش طلا باشد. از جمله این صندوق‌ها می‌توان به صندوق‌های سهامی، صندوق‌های طلا و صندوق‌های درآمد ثابت اشاره کرد.

تبدیل چالش‌ها به فرصت با خرید صندوق های سهامی

در بازار سرمایه چالش‌هایی وجود دارد که رفع یا کاهش آن‌ها توسط افرادی که دانش مالی و معاملاتی پایینی دارند، کار دشواری است. اما با خرید صندوق‌ سهامی بخش زیادی از این چالش‌های بازار سرمایه تبدیل به فرصت می‌شود. از جمله این چالش‌ها انتخاب سهام، گذاشتن وقت و داشتن زمان کافی برای تحلیل بازار است. صندوق های سهامی به دلیل اینکه زیر نظر یک مدیر متخصص هستند قابلیت مدیریت دارایی دارند و سرمایه گذاران با خرید این صندوق ها از نوسانات زیاد بازار سهام در امان هستند و می توانند به سود خوبی دست یابند.

دانش مالی و تشکیل سبد سرمایه‌گذاری

نخستین چالشی که سرمایه‌گذاران بازار سهام با آن رو‌به رو هستند، دانش مالی و نحوه تشکیل سبد سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاران زیادی وجود دارند که دانش کافی برای بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس را ندارند. اما مدیر صندوق‌های سهامی فردی است که دانش مالی و معاملاتی بالایی دارد و می‌تواند روزانه به بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های مختلف بورسی بپردازد. در نتیجه مدیر صندوق، سهامی را برای سبد دارایی صندوق سهامی انتخاب می‌کند که پتانسیل سودآوری در آینده را داشته باشند. پس اولین چالش سرمایه‌گذاری در بورس با خرید صندوق سهامی تا حد زیادی رفع می‌شود.

زمان لازم برای رصد بازار

دومین چالش سرمایه‌گذاری در بورس، زمان کافی برای رصد بازار است. خیلی از سرمایه‌گذارانی که در بورس سرمایه‌گذاری کرده‌اند شغل دیگری دارند. این افراد روزانه نمی‌توانند زمان کافی برای رصد بازار در اختیار داشته باشند. اما با خرید صندوق سهامی این چالش به یک فرصت تبدیل می‌شود.

نقد شوندگی مناسب

یکی از مزیت‌های اصلی صندوق‌های سهامی نقد شوندگی مناسب آن‌ها است. اگر فردی بصورت مستقیم در سهام سرمایه‌گذاری کند، ممکن است این سهام در زمانی که مازاد تفاضا یا مازاد عرضه وجود داشته باشد در صف خرید یا صف فروش قرار بگیرد. در این صورت به احتمال زیاد نقد شوندگی سهم کاهش چشمگیری را تجربه می‌کند. اما صندوق‌های سهامی به دلیل اینکه نقد شوندگی خوبی دارند در چنین تله‌ای گرفتار نمی‌شوند. هرچند اگر بازار اتفاق خاصی در آن بیافتد در صف فروش یا صف خرید قرار بگیرند. اما این وضعیت برای صندوق‌های سهامی زودگذر است.

بازدهی بیشتر در شرایط صعودی بازار

باتوجه به اینکه مدیر صندوق سهامی را برای سبد سرمایه‌گذاری صندوق سهامی انتخاب کرده است که شرایط سودآوری خوبی داشته است، در حالتی که بازار روند صعودی داشته باشد؛ بازدهی صندوق‌های سهامی بیشتر از شاخص کل است. این در حالی است که تشکیل سبد سرمایه‌گذاری که بتواند حتی به اندازه شاخص کل سوددهی داشته باشد برای خیلی از سرمایه‌گذاران بازار سهام کار دشواری است.

کاهش قیمت کمتر در شرایط نزولی بازار

طبق اساس نامه مدیر صندوق سهامی می‌تواند تا حداکثر 10 درصد از سبد سرمایه‌گذاری صندوق را به اوراق با درآمد ثابت و سپرده بانکی اختصاص دهد. در شرایطی که بازار نزولی است، مدیر صندوق تا 10 درصد از سبد دارایی صندوق را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص می‌دهد تا صندوق کاهش قیمت کمتری نسبت به شاخص کل بازار تجربه کند. چون اوراق با درآمد ثابت موجود در صندوق سهامی نوسانات قیمتی همچون سهام ندارند و دارای بازدهی ثابت سالانه هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین