نشستن های طولانی مدت در محل کار خطرات جبران ناپذیری دارد
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند نشستن بیش از حد، به اندازهای برای قلب مضر است که حتی با ورزش جبران نمیشود.
ما میدانیم که نشستن زیاد برایمان مضر است، اما مطالعهای جدید جزئیات مهمی را اضافه میکند: اگر بیش از ۱۰ ساعت و نیم در روز را در حالت نشسته یا دراز کشیده باشید، ورزش منظم ممکن است برای جلوگیری از افزایش خطر مشکلات جدی قلبی کافی نباشد.
بهگزارش ساینسآلرت، تحقیق جدید درک بهتری از تعادل میان خطرات سبک زندگی بیتحرک و فواید فعالیتهایی که ممکن است از پیامدهای منفی آن محافظت کنند، به ما ارائه میدهد. پژوهشگران مطالعه، به رهبری تیمی از مؤسسهی براد در مؤسسه فناوری ماساچوست و هاروارد، پیشنهاد میدهند که دستورالعملهایی برای حداکثر زمانی که افراد باید به نشستن اختصاص دهند و همچنین حداقل زمانی که باید ورزش کنند، ارائه شود.
کاهش مدت زمان نشستن برای کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی مهم است
شان خورشید، متخصص قلب از بیمارستان عمومی ماساچوست و مؤسسه براد، تأکید میکند که کاهش مدت زمان نشستن برای کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی بسیار مهم است. او تاکید میکند که گذراندن بیش از ۱۰٫۶ ساعت در روز در حالت نشسته یا درازکش میتواند آستانه کلیدی مهمی باشد و بهطور قابلتوجهی احتمال نارسایی قلبی و مرگومیرهای مرتبط با قلب و عروق را افزایش دهد. به گفتهی وی، حتی افرادی که از نظر فیزیکی فعال هستند، در صورت نشستن یا درازکشیدن بیشازحد در طول روز ممکن است به قلب خود آسیب بزنند.
در مطالعهی جدید، اطلاعات مربوط به فعالیت بدنی ۸۹٬۵۳۰ نفر با میانگین سنی ۶۲ سال که از آنها خواسته شد به مدت یک هفته از ردیابهای تناسب اندام استفاده کنند، مورد تحلیل قرار گرفت. سپس این دادهها با وضعیت سلامتی بلندمدت این گروه، در طی دورهی متوسط هشت ساله، بررسی و تطبیق داده شد.
زمان متوسط نشستن در روز برای شرکتکنندگان ۹ و ۴ ساعت بود، اما در ۱۰ و ۶ ساعت در روز به نظر میرسید که آستانهای کلیدی وجود دارد. افرادی که حداقل ۱۰ و ۶ ساعت در روز مینشستند، نسبت به کسانی که کمتر مینشستند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی و ۵۴ درصد بیشتر در معرض مرگومیر قلبیعروقی قرار داشتند.
همچنین محققان متوجه شدند افرادی که بهطور منظم ورزش نمیکردند با بیشترین خطرات سلامتی ناشی از دورهی کمتحرکی روزانهی خود مواجه بودند. یافتهی قابلتوجه این بود که حتی افرادی که ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته انجام میدادند، همچنان با عواقب سلامتی روبهرو بودند.
کسانی که در طول روز ۱۰ و ۶ ساعت یا بیشتر مینشستند، اما توصیههای ورزشی را رعایت میکردند، در مقایسه با کسانی که کمتر مینشستند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض نارسایی قلبی و ۳۳ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی بودند. در ضمن مشکلات دیگری نیز در اثر نشستن های طولانی مدت به وجود می آید که در زیر به آن اشاره ای می کنیم:
ضعف عضلات پا و باسن
اگر از این عضلات استفاده نکنید، آنها را از دست خواهید داد! با نشستن در تمام روز، وابستگی به عضلات قدرتمند پایینتنه خود را برای سر پا نگهداشتن خود را بسیار کم خواهید کرد. این موضوع منجر به آتروفی عضلانی میشود که ضعیفشدن این عضلات را در پی خواهد داشت. بدون عضلات قوی ساق پا و باسن، بدن شما برای تثبیت و نگهداری وضعیت اسکلتی و عضلانیتان دچار مشکلات جدی خواهد شد و بهراحتی در معرض آسیب قرار خواهد گرفت.
افزایش وزن
حرکت و فعالیت باعث میشود عضلات شما مولکولهایی مانند لیپوپروتئین لیپاز را آزاد کند که به مصرف چربیها و قندهایی که میخورید کمک میکند. بر اساس تحقیقات، زمانی که بیشتر روز خود را در حالت نشسته سپری میکنید، آزادشدن این مولکولها کاهش مییابد و بدن شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم متابولیک قرار خواهد گرفت، حتی اگر ورزش کنید! نتایج بررسیهای یک مطالعه نشان داد که مردانی که بیشتر از حد معمول زمان خود را در حالت نشسته میگذرانند، وزن بیشتری در ناحیه شکم خود اضافه میکنند که خطرناکترین مکان برای ذخیره چربی است.
وضعیت کمری نامناسب
همانند ساق پا و عضلات باسن، عضلات کمر شما نیز از نشستن زیاد ممکن است دچار ناراحتی شوند. نشستن زیاد باعث کوتاهشدن فلکسورها یا خمکنندههای لگن شما میشود و وضعیت نشستن شما نیز میتواند بیشتر به کمر شما آسیب برساند، بهخصوص اگر وضعیت بدنی بدی دارید یا از صندلی ارگونومیک استفاده نمیکنید. همچنین، وضعیت نامناسب در هنگام نشستن میتواند باعث فشردهشدن دیسکهای ستون فقرات شود و میتواند منجر به تخریب زودرس شود و این موضوع میتواند منجر به درد مزمن شود.
اضطراب و افسردگی
به این موضوع کمتر اشاره شده است که برخی از اثرات فیزیکی نشستن، اثرات ذهنی است. خطر افسردگی و اضطراب در افرادی که بیشتر مینشینند زیادتر است. این موضوع میتواند به این دلیل باشد که وقتی فرد روز خود را بهجای حرکت، در حالت نشسته سپری میکند، فواید تناسباندام برای سلامت روان خود را از دست میدهد. این خطرات را میتوان با ورزش منظم کاهش داد.
خطر سرطان
مطالعات جدید نشان میدهد که نشستن طولانیمدت میتواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش دهد. دلایل این امر کاملاً روشن نیست.
بیماری قلبی
نشستن میتواند به قلب شما آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی عروقی شود. یک مطالعه نشان داد که مردانی که بیش از ۲۳ ساعت در هفته را صرف تماشای تلویزیون میکنند، ۶۴ درصد بیشتر از مردانی که فقط ۱۱ ساعت تلویزیون تماشا میکنند، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی قرار دارند. کارشناسان میگویند افرادی که بیشتر مینشینند ۱۴۷ درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستند.
خطر ابتلا به دیابت
افرادی که زمان بیشتری را بهصورت نشسته میگذرانند نیز ۱۱۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. در یک مطالعه که به اثرات تنها پنجروز استراحت در رختخواب پرداخته بود، محققان افزایش مقاومت به انسولین را مشاهده کردند که میتواند زمینهساز ابتلا به دیابت باشد.
ابتلا به واریس
نشستن طولانیمدت میتواند باعث تجمع خون در پاها شود. این موضوع میتواند منجر به رگهای واریسی یا وریدهای عنکبوتی شود. اگرچه معمولاً این موضوع بهخودیخود مضر نیست، اما این رگهای متورم و قابلمشاهده میتوانند ناخوشایند باشند. در موارد نادر، آنها میتوانند به شرایط جدیتری مانند لختهشدن خون منجر شوند.
ترومبوز وریدی عمقی
ترومبوز وریدی عمقی نوعی لخته خون است که بیشتر در پاها دیده میشود. هنگامی که بخشی از این لخته میشکند، میتواند جریان خون را به سایر قسمتهای بدن مانند ریههای شما قطع کند و باعث آمبولی ریه شود. این موضوع یک اورژانس پزشکی است که میتواند منجر به عوارض بزرگ یا حتی مرگ شود. نشستن طولانیمدت، حتی در یک سفر جادهای طولانی، میتواند باعث بروز ترومبوز وریدی شود. .
سفتشدن شانهها و گردن
همانند پاها، باسن و کمر، شانهها و گردن شما نیز ممکن است به دلیل نشستن طولانی در معرض آسیب باشند. این امر مخصوصاً زمانی بیشتر ممکن است اتفاق بیفتد که شما مجبورید بیش از حد به صفحه رایانه نگاه کنید.