-
شهردار کلان‌شهر شیراز در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری مطرح کرد؛

تلاش مدیریت شهری شیراز برای حفاظت و بهبود وضعیت محیط زیست

تلاش مدیریت شهری شیراز برای حفاظت و بهبود وضعیت محیط زیست

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

شهردار کلان‌شهر شیراز در این همایش اظهار کرد: کسب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا توسط شیراز افتخاری برای این کلان‌شهر بود.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: فرهنگ غنی مردم این کلا‌ن‌شهر، تلاش شبانه‌روزی سبزبانان، پاکبانان، اهتمام مدیریت شهری به توسعه حمل‌ونقل عمومی و …موجب کسب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا شد.

وی به مشکلات کلانشهرهای کشور در زمینه آلودگی هوا اشاره و اضافه کرد: پاک بودن هوا در شهرها تصادفی نیست و مدیریت شهری در این راستا با برنامه و بودجه باید برای حفظ و بهبود وضعیت محیط زیستی تلاش کند.

این مقام ارشد شهری با بیان اینکه شیراز فرهنگ و آب و خاک و شالوده‌ای دارد که درک آن برای همه قابل انجام نیست، تصریح کرد: علاوه بر اعتبارات ویژه‌ای که شورای اسلامی شهر برای محیط زیست تکلیف کرده، در دو سال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری بسته‌ایم که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن زیست‌محیطی است که چندین پروژه بزرگ ساماندهی مشاغل مزاحم از جمله آنهاست.

شهردار شیراز با بیان اینکه جابجایی تعدادی از کارخانه‌های آلاینده در این کلان‌شهر در دستور کار قرار گرفته است، گفت: برای سد تنگ سرخ نیز تابع قانون هستیم اما از سیل و هدررفت آب چه آسیب‌هایی دیده‌ایم؟

وی همچنین مقایسه‌ای بین تولید زباله در این کلان‌شهر و بغداد انجام داد.

اسدی به دیدار با شهردار بغداد اشاره و عنوان کرد: طبق اعلام وی؛ بغداد با جمعیت ۱۰ میلیون نفری، روزانه ۱۰ هزار تن زباله تولید می‌کند.

شهردار شیراز افزود: در مقابل، شیراز با جمعیت ۲ میلیون نفری، روزانه حدود ۱۰۰۰ تن زباله تولید می‌کند که این آمار نشان می‌دهد که شیراز با یک پنجم جمعیت بغداد، تنها یک دهم تولید زباله دارد که به معنای وضعیت بهتر تولید زباله در شیراز است.

این مقام ارشد شهری همچنین اشاره کرد که در همایش سرمایه‌گذاری سال گذشته، شهرداری شیراز و بغداد در مورد پروژه‌های سرمایه‌گذاری و دغدغه‌های مربوط به پسماند گفتگو کرده و پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه در این زمینه مطرح شده است.

شیراز۲

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری مطرح کرد؛

اقدامات زیربنایی و آینده‌نگرانه‌ شهرداری شیراز برای بهبود وضعیت محیط زیست

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از اقدامات زیربنایی و آینده‌نگرانه‌ در کلان‌شهر شیراز اظهار کرد: پروژه‌هایی که سال‌ها انتظار مردم شیراز را در پی داشت امروز با حداقل زمان به بهره‌برداری می‌رسند.ابراهیم عزیزی با تأکید بر این نکته که نوع نگاه شهرداری شیراز به تحولات عمرانی، فرهنگی و …هوشمندانه است، افزود: اگر اقدامات منطبق بر برنامه هفتم و مزیت‌های شیراز نباشند، دچار مشکل می‌شویم، لذا باید مزیت‌ها براساس نیازمندی‌ها و رفع آنها باشد.وی اضافه کرد: اکنون برنامه هفتم، سند توسعه کشور است و مبنای عمل همه ما هم باید همین برنامه باشد.نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه امروز براساس تلاش‌های ماندگار، پایتخت محیط زیست آسیا شدیم، اما انتظارمان این است که اقدامات بزرگتری را به اجرا بگذاریم.عزیزی تصریح کرد: بخشی از عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا به دلیل توسعه حمل‌ونقل به ویژه در بخش مترو در شیراز است.وی عنوان کرد: باید ساخت مترو در شیراز اولویت باشد، چراکه زمینه آرامش و آسایش مردم را فراهم و به توسعه محیط زیست و رفع آلودگی‌ها کمک می‌کند.رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: شیراز را از گذشته‌های دور به باغ‌های سبز و قنوات می‌شناختند و نگهداری این باغ‌ها نباید مورد بی توجهی قرار گیرد.عزیزی گفت: پروژه‌های حاشیه شهر شیراز، رودخانه خشک و…مزیت‌های ما محسوب می‌شوند که می‌توان با تدابیر لازم و منطقی از آنها استفاده کرد.وی عنوان کرد: انتظارمان از شهردار شیراز توجه جدی به باغ‌ها و قنوات و رودخانه‌هاست. همچنین واحدهای صنعتی در طول مسیر رودخانه‌ها وجود دارد که باید آلایندگی آنها را به صفر رساند، در عین حال اشتغال آنها هم مورد توجه قرار گیرد.نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چند واحد بزرگ در شیراز داریم که قول مساعد داده‌اند در کوتاه مدت جابجا شوند.عزیزی بیان کرد: معتقدم روی موضوع سد تنگ سرخ باید کار کنیم و هوشمندانه به عنوان یک فرصت به آن نگاه کنیم.وی تصریح کرد: این اقدامات نشان‌دهنده تلاش‌های شهرداری شیراز برای بهبود وضعیت محیط زیست است.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری مطرح کرد؛

مدیریت محیط زیست با انسجامی خوب در شیراز راهبری می‌شود

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این همایش با بیان اینکه با تلاش‌های مدیریت شهری، عنوان پایتخت محیط زیستی شهر آسیا در بیش از ۸۵ کلان‌شهر آسیایی به کلان‌شهر شیراز رسیده که جای افتخار دارد، گفت: مدیریت محیط زیست با یک انسجام خوب در شیراز راهبری می‌شود.سمیه رفیعی همچنین با بیان اینکه محیط زیست شامل دو محور محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسان‌ساز می‌شود، خاطرنشان کرد: مهمترین محور و رکن در محیط زیست انسان‌ساز، سکونتگاه‌های شهری هستند که متولی آن با شهرداری‌هاست که در شهرداری شیراز یک نمونه قابلی از این مدیریت انسانی را شاهدیم.وی همچنین  به بازنگری قانون پسماند هم اشاره و بیان کرد: در کلان‌شهر شیراز مدیریت جامعی در خصوص پسماند با استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر انجام شده و انصافا این کلان‌شهر حرف برای گفتن دارد.رفیعی بیان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه کشور، ابزارهای قانونی برای اینکه دست شهرداران و کارگزاران با تکیه بر بودجه‌ محیط زیست برای مدیریت اصولی در محیط زیست باز گذاشته شده است.به گفته وی؛ مهمترین عامل موفقیت مدیریت شهری، محوریت مدیریت یکپارچه شهری در حوزه محیط زیست است که توسط شهرداری شیراز به عنوان محور اصلی در حال انجام است.

در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری صورت گرفت؛

رونمایی از یادمان اعلان رسمی جایزه بین‌المللی سرو/ میثاق‌نامه و تمبر اختصاصی «شیراز؛ پایتخت زیست‌محیطی آسیا» به رونمایی رسیدند

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحب‌نظران، دانشگاهیان و علاقه‌مندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.

رونمایی از یادمان اعلان رسمی جایزه بین‌المللی سرو

در همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری، از یادمان اعلان رسمی جایزه بینالمللی سرو رونمایی شد.

این جایزه به‌منظور ارتقای جایگاه بینالمللی کلان‌شهر شیراز «شهرداری شیراز به‌عنوان تنها کلانشهر ایرانی عضو هیئت‌مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان و انجمن کلانشهرهای جهان (متروپولیس)» و تقویت نقش آن در عرصه جهانی به منظور حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از مخاطراتی که آینده بشریت را تهدید می‌کند، برنامه‌ریزی و دبیرخانه آن راه‌اندازی شده است.هدف این جایزه، تشویق و ارج نهادن به تلاشهای ارزنده در حوزههای مختلف زیستمحیطی و ترویج آگاهی و مشارکت مردمی است.دبیرخانه این جایزه تحت نظارت اداره ارتباطات بینالملل و با همکاری ادارات تخصصی شهرداری شیراز و حمایت سازمانهای بینالمللی نظیر شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده و مجمع شهرداران آسیایی فعالیت خواهد کرد‌.

رونمایی از تمبر اختصاصی شیراز پایتخت زیست‌محیطی آسیا

در این همایش بین‌المللی از تمبر اختصاصی شیراز پایتخت زیست‌محیطی آسیا نیز باهمت مدیریت شهری شیراز و همکاری اداره کل پست فارس رونمایی شد.

رونمایی از میثاق‌نامه پایتخت زیست‌محیطی آسیا

همچنین در این همایش بین‌المللی، از میثاق‌نامه پایتخت زیست‌محیطی آسیا رونمایی شد که متن آن بدین شرح است؛

به نام خداوند زیبایی‌ها

ما اعضای جامعه مدیریت شهری شیراز و سایر دست‌اندرکاران ملی در حفاظت محیط شهری در این روز مبارک و در این رویداد ارزشمند علمی و هنری باایمان به توانمندی‌های جمعی و ضرورت اقدام همگانی، پیمانی را برای پاسداشت ارزش‌ها توسعه پایدار، تاب‌آوری و آینده‌ای بهتر منعقد می‌کنیم.

بر اساس این میثاق‌نامه ما متعهد می‌شویم:

۱.حفظ محیط زیست: تمام توان خود را برای صیانت از منابع طبیعی کاهش آلایندهها و توسعه سبز به‌کارگیریم.

۲. همکاری و همافزایی:  در مسیر تحقق اهداف مشترک باروحیه‌ای تعاملی و همکاری نزدیک با سایر نهادهای ملی و جوامع محلی در برگزاری همایشهای بینالمللی توسعه پایدار و تابآوری گام برداریم.

۳. پایداری و عدالت اجتماعی: تمامی برنامهها و اقدامات خود را بر مبنای اصول عدالت اجتماعی و بهرهمندی نسلهای آینده از منابع تنظیم کنیم.

۴. نوآوری و پیشرفت: با پذیرش مسئولیتپذیری در استفاده از فناوریهای نوین هوش مصنوعی و رویکردهای خلاقانه برای توسعه پایدار و تابآوری پیشگام باشیم.

۵. آگاهیبخشی:  با فرهنگسازی آموزش و ترویج گامهای مؤثری برای آگاهی بخشی به جامعه در خصوص اهمیت حفظ محیط زیست برداریم.

۶. توسعه انرژیهای نو و تجدیدپذیر: ما متعهد میشویم با ترویج و بهرهگیری از انرژیهای نو و تجدیدپذیر به‌عنوان راهکاری اساسی برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی نقش مؤثری در کاهش آلودگی،

حفظ محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی ایفا کنیم و در این مسیر از سرمایهگذاری پژوهش و نوآوری حمایت کنیم.

این میثاق‌نامه سندی است از عزم و اراده جمعی ما برای ساختن آیندهای بهتر و سبزتر برای شهر شیراز امروز با امضای این میثاق نامه گامی استوار برای تحقق این اهداف برمیداریم. به امید فردایی روشن‌تر

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری مطرح کرد؛

لزوم اعمال پیوست آب و خاک در طرح‌های اجرایی

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ابراز امیداوری کرد: مقالاتی که در این همایش بر محور پژوهش‌های زیست محیطی ارائه می‌شوند موجب تبادل افکار، اندیشه‌‌ها و انتقال تجربیات شوند.محمود رضایی اظهار کرد: نتایج حاصل از این همایش موجب تقویت انگیزه و اراده بیشتر مدیریت شهری شیراز نسبت به سایر شهرها در بحث محیط زیست شود.وی همچنین با اشاره به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا خاطرنشان کرد: با بررسی‌های تاریخی و پژوهش‌های عمیق می‌توان دریافت که این شرایط به سختی بدست آمده است و نتیجه فکر، عمل و فرهنگ‌سازی بوده است.معاون استاندار فارس تصریح کرد: اگر گفته‌ها، ادبیات و تاریخ و امکانات این شهر را در طول قرن‌ها مطالعه کنیم، پی می‌‌بریم که پایتخت زیست‌محیطی شیراز ریشه در تاریخ تمدنی و فرهنگ ادبی دارد. موضوع مربوط هم به امروز نیست و حتی شاعران نامدار جهان که در این شهر زندگی می‌کردند و حرف‌های نو زده‌اند، هم به شیراز پرداخته‌اند.رضایی اضافه کرد: زیست‌بوم استان فارس همزاد تمدن‌های حاکم بر این سرزمین بوده‌ و تمدن‌ها با خود فرهنگ را تولید و با تلفیق طبیعیت، اشکال محیطی و زیست محیطی متناسب با تمایل انسان را شکل داده‌اند.وی با تصریح بر این موضوع که هر نسلی خود را مقید به حفاظت و احیای محیط زیست می‌دیدند، گفت: نتیجه عملکرد استان فارسی‌‌ها در ادوار مختلف موجب شده که نفت، گاز، کشاورزی و…سرنوشت اقتصادی ساکنین را رقم بزند.معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و اضافه کرد: مسائلی همچون آلودگی خاک، هوا، تغییر کاربری زمین، شوری آب، خشکیدن تالاب، فرونشست و …به مرور زمان ناترازی بین ظرفیت‌های زیست محیطی و توان سرزمینی ایجاد کرده است.رضایی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی پیامد زیست محیطی دارد، گفت: در حفظ و حراست از آب و خاک باید توأمان به دو حوزه توجه کرد.وی با تأکید بر لزوم اعمال پیوست آب و خاک در طرح‌های اجرایی، گفت: تراکم مناسب در زیرساخت‌های شهری با حفظ باغ‌ها و اجرای کمربند سبز باید کماکان اولویت داشته باشد. همچنین استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی باید محدود شود.معاون استاندار فارس همچنین با بیان اینکه اجرای شبکه فاضلاب شهری از حیث طول مسیر و تجهیزات تصفیه‌خانه باید مدنظر قرار گیرد، عنوان کرد: رودخانه‌های سطح شهر به حراست بیشتری نیاز دارند تا محیط زیست به سمت ایده‌آل شدن حرکت کند.

دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری مطرح کرد؛

پایتخت محیط زیستی آسیایی در سال ۲۰۲۴ به دلیل سوابق و فعالیتهای برجسته مدیریت شهری در حوزه محیط زیست است

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری درراستای جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴» با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در راستای  جایگاه «شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا ۲۰۲۴»  با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقمندان به این حوزه به میزبانی شهرداری شیراز در سالن همایش‌های شهر راز برگزار شد.دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی با سخنرانی در این همایش از طریق ویدئو کنفرانس به بیان اهداف و فعالیتهای این مجمع پرداخت.حمیدرضا غلام‌زاده توضیح داد که این سازمان بینالمللی به منظور ارتباط و شبکهسازی بین شهرهای آسیایی تأسیس شده است تا تبادل تجربه و دانش را تسهیل کند.وی با بیان اینکه این دبیرخانه از سال ۲۰۲۳ برنامهریزی برای انتخاب پایتختهای آسیایی را آغاز کرده است، عنوان کرد: اولویتهای این مجمع شامل حوزههای گردشگری، فرهنگ و محیط زیست بوده است.دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی یادآور شد: در این راستا، کلان‌شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی آسیایی در سال ۲۰۲۴ به دلیل سوابق و فعالیتهای برجسته مدیریت شهری در حوزه محیط زیست انتخاب شد.غلام‌زاده تصریح کرد: انتخاب پایتختها بر اساس پروژهها و تجربیات موفق شهرداریها در این حوزهها صورت میگیرد.وی همچنین به اقدامات و فعالیتهای مشترک بین شهرداری شیراز و سایر شهرهای آسیایی در زمینه محیط زیست اشاره کرد و این همایش را حسن ختامی برای این تلاشها معرفی کرد.دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی همچنین به موضوعات جدیدی مانند اقتصاد چرخشی و منابع محیط زیستی اشاره کرد که جزو اولویتهای سازمان ملل و توسعه پایدار هستند. غلامزاده تأکید کرد که شهرداریها به عنوان نهادهای اجرایی باید در این حوزهها همکاری کنند تا نتایج ملموس و مفیدی برای شهروندان و بشریت به ارمغان آورند.وی ابراز امیدواری کرد که همایش حاضر نتایج مثبتی برای محیط زیست کلان‌شهر شیراز و کشور ایران به همراه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین