-

هوش مصنوعی جایگزین وظایف می شود نه شغل ها

هوش مصنوعی جایگزین وظایف می شود نه شغل ها

استاد دانشگاه استنفورد، در کنفرانس سالانه شورای جهانی آینده در دبی اعلام کرد هوش مصنوعی برای حمایت از کارگران در انجام وظایف طراحی شده و قرار نیست جای شغل‌ها را بگیرد. او تاکید کرد تمرکز باید بر تقویت توانایی‌ها باشد نه خودکارسازی مشاغل.

هوش مصنوعی (AI) به عنوان یک ابزار برای حمایت از کارگران در انجام وظایف معرفی شده است و قرار نیست جای شغل‌ها را بگیرد. این نکته را دکتر اریک برینیولفسون، استاد دانشگاه استنفورد، در کنفرانس سالانه شورای جهانی آینده در دبی مطرح کرد. دکتر برینیولفسون که به عنوان استاد و مدیر آزمایشگاه اقتصاد دیجیتال در دانشگاه استنفورد فعالیت می‌کند، هوش مصنوعی را یکی از مهم‌ترین فناوری‌ها از زمان اختراع موتور بخار وات به شمار آورد که انقلابی صنعتی به پا کرد.

در این کنفرانس، دکتر برینیولفسون تاکید کرد در آینده بسیاری از شغل‌ها ایمن خواهند بود، مشروط بر اینکه کسب‌وکارها و سیاست‌گذاران به تقویت توانایی‌ها و بهبود شرایط کاری توجه کنند. او خاطرنشان کرد باید به جای خودکارسازی مشاغل، بر افزایش قابلیت‌ها تمرکز شود.

استاد دانشگاه استنفورد این فناوری را یک تکنولوژی چندمنظوره قلمداد کرد که می‌تواند موجب بهبود و پیشرفت در بسیاری از حوزه‌ها شود. با اشاره به نگرانی‌های موجود درباره احتمال جایگزینی شغل‌ها با هوش مصنوعی، او گفت کسب‌وکارها و دولت‌ها باید به این نکته توجه کنند که این فناوری می‌تواند وظایف خاصی را بر عهده گیرد، نه خود شغل‌ها را. او توضیح داد: «یک شغل شامل مجموعه‌ای از وظایف مختلف است. هوش مصنوعی می‌تواند در برخی از آنها به ما کمک کند.»

دکتر برینیولفسون برای مثال به حرفه رادیولوژی اشاره کرد و گفت تقاضا برای رادیولوژیست‌ها طی سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ سه برابر شده است. این در حالی است که در ابتدا نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه هوش مصنوعی با توانایی‌های برتر خود در شناسایی تصویر، نیاز به رادیولوژیست‌ها را کاهش خواهد داد. او توضیح داد رادیولوژیست‌ها ۲۷ وظیفه مختلف دارند و یکی از آنها تفسیر تصاویر است، اما وظایف دیگری نیز دارند، مانند تجویز آرام‌بخش. او گفت: «در این موارد، من می‌خواهم که یک انسان دخالت کند. هوش مصنوعی می‌تواند در برخی وظایف کمک کند، اما در موارد دیگر، نیاز به دخالت انسانی داریم.»

دکتر برینیولفسون همچنین داده‌هایی ارائه کرد نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد نیروی کار ایالات متحده ممکن است حداقل ۱۰ درصد از وظایف‌شان تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گیرد. او همچنین بیان کرد ۱۹ درصد از کارگران ممکن است تاثیرات بیشتری بپذیرند و حداقل ۵۰ درصد از وظایف‌شان تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گیرد، به‌ویژه در مشاغل پردرآمد مانند پزشکان.

این استاد دانشگاه همچنین به این نکته اشاره کرد که بسیاری از مدیران و سیاست‌گذاران می‌گویند هوش مصنوعی باید به خودکارسازی مشاغل بپردازد. او تاکید کرد: «فرصت بزرگ‌تر در این است که هوش مصنوعی را برای افزایش توانایی‌های انسان‌ها به کار بگیریم.»

دکتر برینیولفسون در ادامه پیش‌بینی کرد در دهه آینده، تغییرات عظیمی در دنیای کسب‌وکار به واسطه هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد و گفت: «سیاست‌گذاران باید به این تغییرات توجه کنند و برای این تحول بزرگ آماده شوند.»

کنفرانس سالانه شورای جهانی آینده از ۱۵ تا ۱۷ اکتبر در دبی برگزار شد و برای دومین سال متوالی در این شهر میزبان بود. این رویداد با هدف بررسی روندهای مهم جهانی، از سال ۲۰۰۸ تاکنون بیش از ۱۲ هزار شرکت‌کننده از ۱۰۰ کشور را گرد هم آورده است. نسخه ۲۰۲۴ این شورا شامل ۳۰ شورا و بیش از ۷۰۰ شرکت‌کننده از ۸۰ کشور می‌شود که عبارت‌اند از کارشناسان، رهبران فکری، آینده‌پژوهان و مقامات دولتی. این کنفرانس همچنین به تعیین دستور کار جلسه سالانه مجمع جهانی اقتصاد که در ژانویه در داووس برگزار خواهد شد، پرداخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین