وزیر کشور در نشست مشترک با اتاق تعاون ایران: از همکاری با تعاونی ها استقبال می کنیم
احمد وحیدی وزیر کشور در نشست با اتاق تعاون ایران گفت: با استقبال از همکاری با تعاونی ها همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، تعاونی ها را حمایت می کنیم.
احمد وحیدی وزیر کشور در نشست با اتاق تعاون ایران گفت: با استقبال از همکاری با تعاونی ها همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، تعاونی ها را حمایت می کنیم . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، عصر امروز احمد وحیدی وزیر کشور در نشست با اتاق تعاون ایران که با حضور رئیس اتاق تعاون ایران، معاونین و روسای کمیسیون های انرژی، بهبود فضای کسب و کار، حمل و نقل، مسکن و برخی فعالان حوزه صنعت انرژی برگزار شد، با تاکید بر حمایت وزارت کشور از تعاونیها، از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با تعاونی ها در حوزه های مختلف خبر داد . وزیر کشور در این نشست با اشاره به توانمندی و ظرفیت تعاونی ها در حوزه کشاورزی، بیان داشت: ما به دنبال این هستیم، در قالب شرکت های تعاونی تخصصی در حوزه کشاورزی، عرضه محصولات کشاورزی از مزرعه با کاهش هزینه توزیع به دست مصرف کننده برسد .
وی با اشاره به توانمندی تعاونی ها در حوزه کشاورزی، ابراز داشت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز و افزایش مصرف خانوار، غرفه های عرضه مستقیم محصولات از تولید به مصرف در اختیار شرکت های تعاونی حوزه کشاورزی قرار گیرد . وحیدی در ادامه با اشاره به حوزه تخصصی انرژی و صنایع پایین دستی پتروشیمی، بیان داشت: اتاق تعاون ایران مدلی را برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده این محصولات در صنایع پایین دستی، ارائه کند و جلسات تخصصی و کارشناسی مورد بررسی قرار بگیرد . وی در بخش دیگری از این نشست به چالش های حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: با توجه به فرسودگی ناوگان حمل و نقل و نیاز جدی به نوسازی این ناوگان همچنین اعلام آمادگی و ظرفیت اتحادیه تخصصی حمل و نقل درون و برون شهری، وزارت کشور با همکاری اتحادیه مذکور و اتاق تعاون ایران برای نوسازی ناوگان موافق می باشد . وزیر کشور همچنین با تشکیل شرکت های تعاونی نوع جدید( خودمالکی) برای مدیریت ناوگان حمل و نقل اعلام آمادگی کرد . وحیدی با تاکید بر موضوع مرزنشینان، ادامه داد: با توجه به اهمیت مسئله مرزنشینان، شناسایی و ساماندهی مرزنشینان از طریق اتاق تعاون ایران و اتحادیه مربوطه ضروری به نظر می رسد و پیشنهاد می شود در راستای بهبود معیشت مرزنشینان، اتاق تعاون ایران مدل پیشنهادی جامعی را در این حوزه ارائه نماید . وی همچنین تاکید کرد: با توجه به اهمیت حوزه کولبران در سه استان مرزی، اتاق تعاون ایران، نسبت به ساماندهی و توانمندسازی حداقل ۲۰ درصدی کولبران به طور سالانه، برنامه ریزی مدونی انجام دهد . وی همچنین بر استفاده از ظرفیت شرکت های تعاونی سهام عدالت، شرکت های توسعه عمران شهرستانی و تعاونی های دهیاری ها جهت همکاری در اتمام پروژه های نیمه کاره تاکید نمود . وحیدی با اشاره به اهمیت حوزه مسکن در بخش تعاون افزود: آسیب شناسی در این حوزه موضوع مهمی است و بهتر است که اتاق تعاون ایران نسبت به آسیب شناسی گسترده در خصوص تعاونی های مسکن و رفع مشکلات این حوزه جهت اتمام پروژه ها اهتمام ویژه ای لحاظ کند .
افزایش مشارکت در انتخابات توسط بخش تعاون
وحیدی در بخش دیگری از این نشست افزایش مشارکت در انتخابات توسط بخش تعاون را پیشنهاد داد و گفت: ایجاد گفتمان تعاون در میان کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، می تواند مواضع کاندیداها را نسبت به بخش تعاون شفاف و به پویایی و رشد این بخش کمک کند . وی افزود: از طریق صداوسیما و ستاد برگزاری انتخابات می توان این سوال را در مناظره های انتخاباتی مطرح کرد که برنامه هر کاندیدا در خصوص تعاون چه می باشد و این مطالبه را طرح و پیگیری نمود .
تعاونی بهترین مدل مردمی سازی اقتصاد
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست ضمن تبریک ۲۲ بهمن ماه و اعیاد شعبانیه، با اشاره به اینکه تعاونی بهترین مدل مردمی سازی اقتصاد در راستای عدالت اجتماعی است، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی فعال با اشتغالزایی ۱.۸ میلیون نفر در کشور فعال هستند و بخش تعاون پتانسیل مشارکت تمامی اقشار جامعه تحقق سهم ۲۵ درصد تعاون از اقتصاد را دارد . وی افزود: با توجه به گستردگی فعالیت های بخش تعاون در تمام حوزه های اقتصادی، همه اقشار جامعه می توانند در قالب عضویت در تعاونی ها نقش موثری در اقتصاد مردمی ایفا کنند . وی با تاکید بر سند توسعه بخش تعاون و احکام مرتبط با وزارت کشور، تصریح کرد: طبق حکم ۷۱ سند توسعه بخش تعاون وزارت کشور موظف است نسبت به تشکیل شورایی تحت عنوان شورای توسعه تعاون استان متشکل از مدیران دستگاه های اجرایی ذکر شده در سند با مدیریت استانداران و دبیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در تمامی استان های کشور به منظور نظارت و سنجش میزان پیشرفت اهداف و اجرای احکام پیش بینی شده در سند توسعه بخش تعاون کشور و تهیه گزارش فصلی از وضعیت بخش تعاون به صورت برش استانی و ارائه آن به دبیرخانه شورای هماهنگی تعاون ایران اقدام کند .
رئیس اتاق تعاون ایران، در بخش دیگری از این نشست با اشاره به گزارش آخرین وضعیت پایش محیط کسب و کار در بخش تعاون بیان داشت: اتاق تعاون ایران به طور مستمر و دوره ای پایش محیط و کسب و کار در بخش تعاون را انجام می دهد و مشکلات فعالان اقتصادی بخش تعاون را پیگیری و رفع می کند اما بخشی از این مشکلات به نهادها و دستگاه های دولتی مربوط است و نیاز است که وزیر کشور تاکید نماید که این مشکلات در سطح استانی پیگیری و برای حل آن با فعالان اقتصادی بخش تعاون همکاری کنند . در ادامه این نشست، معاونین، روسای کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون ایران حاضر در جلسه همچنین برخی فعالان اقتصادی حوزه انرژی موضوعات مختلفی در حوزه های مربوطه مطرح و پیشنهاداتی مطرح کردند . گفتنی است، درخواست عضویت نماینده اتحادیه تعاونی های مرزنشینان استان در شورای توسعه صادرات و کارگروه های آن، شناسایی و ساماندهی ساکنین استان های مرزی جهت عضویت در تعاونی های مرزنشین و همچنین برنامه ریزی جهت رفع مشکلات معیشتی آنها، عدم اجرای تبصره ۲ ماده ۵ ایین نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی موضوع امکان استفاده از سهمیه دو برابری برای واردات در مناطق محروم، ارائه گزارش از ظرفیت های تعاونی های مرزنشینان در ۱۷ استان مرزی کشور همچنین تعداد اعضا و ظرفیت این تعاونی ها در واردات کالاهای اساسی و صادرات به سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه، مشکلات حوزه انرژی و صنایع پایین دستی پتروشیمی، درخواست واگذاری کلی امور تصدی گری حمل و نقل درون شهری به بخش تعاون کشور، درخواست تشکیل شرکت های تعاونی نوع جدید با عنوان(شرکت مالکی) برای استحکام و نظم بخشی به بخش بزرگ حمل و نقل شهری کشور همچنین درخواست عضویت اتاق تعاون ایران در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و…. از مهمترین موضوعات مطروحه در این نشست بود . خاطرنشان می شود، در این نشست، توانمندی ها و ظرفیت های اتاق تعاون ایران معرفی شد .