ایمپلنت دندان چیست؟ مزایا و معایب آن
ایمپلنت دندان یک نوع پایه تیتانیومی است به با سلول های بدن سازگار می باشد. ایمپلنت یک روش جایگزین مناسب و دائمی برای دندان هایی است که شکسته و از بین رفته اند. در این روش دندان پزشک ایمپلنت را در داخل استخوان فک قرار داده و در این صورت سلول های استخوان ساز....
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یک نوع پایه تیتانیومی است به با سلول های بدن سازگار می باشد. ایمپلنت یک روش جایگزین مناسب و دائمی برای دندان هایی است که شکسته و از بین رفته اند. در این روش دندان پزشک ایمپلنت را در داخل استخوان فک قرار داده و در این صورت سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت اقدام به استخوان سازی می نمایند که در نتیجه سبب جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت می شود. فرآیند جوش خوردن حدود 3 الی 4 ماه طول می کشد که پس از آن بخش روکش دندان و تاج دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد. استفاده از این شاخه ی دندان پزشکی سبب می شود تا افراد بتوانند توانایی جویدن طبیعی را برای باری دیگر تجربه کرده و علاوه بر آن چهره ی طبیعی و داشتن یک لبخند زیبا را تجربه نمایند چرا که وقتی فرد یک یا چند دندان خود را از دست می دهد نه تنها تاثیر قابل توجهی در چهره اش ایجاد می شود بلکه اعتماد به نفس وی نیز از بین می رود. خانم ها از سن 15 سالگی و آقایان نیز از سن 18 سالگی می توانند برای زیبا تر نمودن لبخند خود از طریق این روش به دندان پزشکی های گوناگون مراجعه کنند.
انواع ایمپلنت
-
ریشه ای شکل
مدل ریشه ای شکل که به آن درون استخوانی و یا درون ریشه ای نیز گفته می شود به گونه ای است که درون استخوان قرار گرفته و از جمله رایج ترین و پرکاربرد ترین نوع درمان میان بیماران است که بیش از 90 درصد بیماران از این نوع استفاده می کنند. انواع این مدل ها دارای پهنا و طول متفاوت بوده و شباهت زیادی به یک مخروط یا پیچ ضخیم دارند. دندان پزشک برای اینکه بتواند یک کار موفقیت آمیز انجام دهد باید عمق و عرض کافی را در استخوان مورد نظر ایجاد کند.
ایمپلنت
-
دارای چارچوب راموس
از این مدل زمانی می توان استفاده کرد که استخوان فک برای استفاده از ایمپلنت ریشه ای کاملا نازک بوده و یا اینکه بخواهیم از مدل ساب پریواستیل استفاده نماییم. این مدل چارچوب راموس دارد که نزدیک چانه و در گوشه انتهای استخوان فک در دهان قرار می گیرد. زمانی که چارچوب در مکان مورد نظر قرار گرفت و بافت کناره های آن نیز ترمیم شد در اطراف بالای لثه یک میله ی فلزی نازک به چشم خورده می شود که دندان مصنوعی متناسب با این میله ساخته می شوند. از جمله مزایایی که این مدل دارد این است که می تواند از به وجود آمدن شکستگی در فک جلوگیری کرده و آن را تثبیت کند.
کاشت ایمپلنت دندان برای چه افرادی توصیه نمی شود؟
-
افرادی که در ناحیه ی سر و گردن از پرتو درمانی استفاده کرده اند
-
افرادی که سیگار و دخانیات به صورت متداوم استفاده می کنند
-
افرادی که مبتلا به بیماری های خود ایمنی می باشند
-
افرادی که دیابت کنترل نشده دارند.
کاشت ایمپلنت دندانی چه شرایطی دارد؟
افرادی که قصد انجام این کار را دارند باید شرایط زیر را دارا باشند در غیر این صورت نمی توانند اقدام به این کاشت نمایند :
-
باید لثه های سالم داشته باشد
-
برای نگه داشتن ایمپلنت باید استخوان کافی و لازم را داشته باشد البته برخی از افراد که استخوان های فک خود را از دست داده اند تصور می کنند که هیچ گاه نمی توانند از این نوع کاشت استفاده نمایند در حالی که این گونه نبوده و می توانند ابتدا از طریق روش های درمانی موجود استخوان از بین رفته را ترمیم کرده و سپس اقدام به کاشت نمایند.
-
باید روزانه دندان های کاشته شده ی خود را مسواک زده و بهداشت دندان های خود را رعایت کنند.
ایمپلنت و تاثیر آن بر زیبایی
مزایا و فواید ایمپلنت
-
داشتن ظاهری مشابه به دندان طبیعی سبب بازگشت اعتماد به نفس از دست رفته وی می شود.
-
وقتی افراد از دندان مصنوعی استفاده می کنند صحبت کردن آن ها دچار مشکل شده و تلفظ برخی کلمات برایشان دشوار می شود در حالی که ایمپلنت این گونه نبوده و هیچ تاثیری بر روی تکلم فرد نمی گذارد.
-
این روش کاشت دندان از تحلیل رفتن فک و استخوان ها جلوگیری می کند.
-
احتمال تغییر حالت و یا حرکت در این روش وجود ندارد.
-
در اطراف دندان های مصنوعی امکان تجمع باکتری وجود داشته اما در این روش چنین امکانی وجود ندارد.
-
یک درمان دائمی برای جایگزین کردن دندان های اصلی می باشد چرا که روش های دیگر عمر محدودی داشته و هر چند سال یک بار نیاز به تعویض دارند.
معایب ایمپلنت
-
شکستن بدنه : اگر فشار شدیدی به آن وارد شود بدنه ی آن می شکند و متاسفانه امکان اصلاح آن وجود ندارد.
-
لق شدن و افتادن : در صورت وارد شدن ضربه ی محکم و یا فشار شدید روکش ایمپلنت لق شده و در نهایت می افتد که در این صورت مراجعه به دندان پزشک الزامی است.
جهت مشاوره و درمان در مورد ایمپلنت و کاشت دندان می توانید با کلینیک تخصصی دندانپزشکی Dencare از طریق شماره تلفن 02122023658 تماس حاصل نمایید.