انواع ایمپلنت دندان ( هزینه - مزایا و عوارض)
دندانهای انسان نقش بسیار مهمی در تکلم صحیح کلمات، زیبایی چهره، جویدن و هضم مواد غذایی و بطور کلی سلامت بدن بر عهده دارند و زمانی که افراد بدلایل گوناگون این نعمت الهی را از دست میدهند مشکلاتی را پیدا میکنند.
از یک طرف دچار عادتهای ضعیف غذایی میشوند زیرا نمیتوانند براحتی گذشته تغذیه کنند و از طرف دیگر فرد اعتماد بنفس خود را در زمان صحبت کردن و خندیدن از دست میدهد. از اینرو جایگزین کردن آنها امری طبیعی و ضروری است.
یکی از روشهای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته با توجه به شرایط بیمار، کاشت ایمپلنت دندان است که امروزه یکی از روشهای قابل اعتماد با ظاهری طبیعی به شمار میرود.
در این مقاله قصد داریم تا درباره انواع ایمپلنت ، مزایا، معایب و هزینه ایمپلنت مطالبی را به اختصار بیان کنیم؛ با ما همراه باشید.
انواع ایمپلنت دندان
انواع ایمپلنت types of implants از نظر مراحل درمان، سطح و شکل بدنه، طول و قطر، نوع اتصال، جنس، برند، جایگاه آن نسبت به استخوان فک، روکش و نحوه درمان از یکدیگر متفاوت هستند. دندانپزشکان از انواع ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته بیماران با طول عمر بالا استفاده میکنند.
در واقع ایمپلنتهای دندانی بعنوان ریشههای مصنوعی درون استخوان فک برای پشتیبانی از استخوان فک و جلوگیری از تحلیل رفتن آن کاشته میشوند. همچنین این روش درمانی باعث میشود تا دندانهای فرد در زمان جویدن غذا یا تکلم دارای استحکام و ثبات باشد به همین دلیل بیماران واجد شرایط از انواع ایمپلنت که متخصص ایمپلنت و جراحی لثه برای آنها در نظر میگیرد استقبال میکنند.
یکی از دلایلی که هزینه ایمپلنت یا هزینه کاشت دندان برای بیماران متفاوت است، متنوع بودن انواع ایمپلنت میباشد. حال اگر بخواهیم به انواع ایمپلنت دندان از نظر مراحل درمانی اشاره کنیم میتوان موارد زیر را ذکر کرد.
انواع ایمپلنت دندان و قیمت
- ایمپلنت فوری یا ایمپلنت دندان یکروزه: یکی از روشهای درمانی جذاب برای بیماران و متخصصین ایمپلنت میباشد که به کمک آن میتوان در یک زمان کوتاه و در یک جلسه، کاشت ایمپلنت را انجام داد. در این روش بعد از اینکه دندان خراب یا پوسیده کشیده شد کاشت همزمان ایمپلنت صورت میگیرد و بعد از قرار دادن ایمپلنت درون استخوان بر روی آن روکش موقتی متصل میکنند که بعد از چند ماه روکش اصلی جایگزین آن میگردد. از جمله مزایای این روش درمانی کوتاه بودن زمان بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت است که موجب حفظ بافت لثه و تحلیل نرفتن استخوان فک میشود.
- ایمپلنت دیجیتال: یکی دیگر از انواع ایمپلنت است که به کمک شبیهسازی کامپیوتری سه بعدی به منظور بررسی دقیقتر و سریعتر وضعیت استخوان و موقعیت عصبی بکار گرفته میشود و متخصص کاشت ایمپلنت میتواند با این روش کوچکترین مقدار برش را بطور دقیق برای عمل جراحی انجام دهد. از دیگر مزایای استفاده از این روش میتوان به عدم نیاز به بخیه، کاهش خونریزی و تورم، درد و ناراحتی کمتر با طول درمان کوتاهتر اشاره کرد.
- ایمپلنت یک مرحلهای: یکی از انواع ایمپلنت است که بسته به وضعیت بیمار 2 الی 6 ماه طول میکشد تا ایمپلنتهای کاشته شده با استخوان فک بیمار پیوند بخورند. در این روش بعد از اینکه پایه ایمپلنت را درون استخوان جایگذاری کردند روی آن را با لثه نمیپوشانند تا بعد از 48 ساعت بتوانند روکش موقت را روی آن بارگذاری کنند.
هزینه ایمپلنت
با توجه به اینکه متخصص ایمپلنت و جراحی لثه کدامیک از انواع ایمپلنت را برای بیمار خود در نظر میگیرد و اینکه بیمار دارای چه شرایطی است، هزینه ایمپلنت تعیین میگردد. اما هر یک از انواع ایمپلنت دندان برای اینکه بدرستی اجرا گردد نیاز به تخصص و مهارت متخصصی دارد که در این حوزه فعالیت میکند و باید به تمامی مراحل کار از قبیل معاینه، کشیدن دندان، تشخیص بهترین روش درمان و اجرای آن تسلط کامل داشته باشد.
بنابراین میزان تخصص یک دندانپزشک از دیگر عواملی است که بر روی هزینههای ایمپلنت تأثیر میگذارد. بخشی دیگر از هزینهها مربوط به جراحیهای اضافی مانند سینوس لیفت و جراحیهای بازسازی استخوان فک یا ایمپلنت میباشد.
همچنین تعداد ایمپلنتهایی که باید جایگزین دندانهای از دست رفته گردد، برند سازنده ایمپلنت، میزان طول عمر و اینکه آیا دارای ضمانت میباشد یا خیر و موارد دیگر از جمله عواملی هستند که هزینه ایمپلنت را تعیین میکنند که برای اطلاع دقیق از قیمتها میتوانید با یکی از متخصصین ایمپلنت مشورت کنید.
مزایای ایمپلنت دندان
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم از دست دادن دندان عواقب زیادی را به همراه دارد که به کمک روشهای درمانی که انواع ایمپلنت در اختیار بیمار قرار میدهد میتوانند اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت دهان و دندان انجام دهند.
زمانی که شخص دندان خود را به هر دلیلی از دست میدهد و یا بدلیل خرابی و پوسیدگی زیاد مجبور به کشیدن آن میشود حتی اگر یک یا دو دندان خود را از دست داده باشد، دندان جلویی باشد یا عقبی تفاوتی ندارد در هر حال جای خالی دندان باعث میگردد به مرور دندانهای مجاور بر روی یکدیگر فشار وارد کنند و دندانها کج شوند.
این امر موجب نازیبا شدن طرح لبخند افراد، از دست دادن اعتماد به نفس و همینطور ایجاد بیماری دهان و دندان و مشکلاتی در جویدن غذا خواهد شد. از مهمترین مزایای ایمپلنت دندان کمک به بهبود سلامت دهان و دندان، زیبایی لبخند، اعتماد به نفس بیشتر، شباهت آن به دندان طبیعی، جلوگیری از تحلیل استخوان فک، تکلم راحتتر، جلوگیری از التهاب لثه می باشد.
اما در کنار تمامی مزایایی که انواع ایمپلنت دارد باید به برخی از عوارض آن اشارهای داشته باشیم؛ از جمله آسیبهای سینوسی و آسیب رسیدن به بافت لثه و اعصاب، عدم موفقیت کاشت ایمپلنت که بدلیل عدم مهارت کافی دندانپزشک اتفاق میافتد.
همچنین عوارض جانبی را بدنبال دارد که میتوان آنها را طبیعی دانست از قبیل متورم شدن لثه و صورت، احساس درد و ناراحتی، کبودی در ناحیه جراحی شده و خونریزی خفیف. حال برای جلوگیری از عوارض جدی و موفقیت در کاشت انواع ایمپلنت بهتر است در انتخاب بهترین متخصص دقیق باشید.
دکتر صادق آقاجری متخصص ایمپلنت و جراحی لثه در کلینیک دندانپزشکی آیریک یکی از بهترین متخصصینی است که در تهران به همراه یک تیم پزشکی کاربلد و توان علمی بالا مشغول به فعالیت میباشند.
شما میتوانید با مراجعه به سایت دندانپزشکی آیریک https://iricclinic.com اطلاعات لازم را درباره ایشان بدست بیاورید.
همچنین اگر سوالی درباره قیمت انواع ایمپلنت، روشهای درمانی دیگر، اطلاع از بهترین برند و موارد دیگر داشتید میتوانید از طریق سایت یا با ارتباط تلفنی به پاسخ آنها دست یابید.