-
تکلیف گورستان جدید چه می شود ؟

تهران قبر کم آورد

سه سال تا پایان ظرفیت دفن در بهشت زهرا زمان باقی است .» این آخرین اظهار نظر مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در روزهای پایان سال 1402 است . اما هنوز مکان نهایی گورستان جدید تهران مشخص نشده است .

تهران قبر کم آورد

سه سال تا پایان ظرفیت دفن در بهشت زهرا زمان باقی است .» این آخرین اظهار نظر مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در روزهای پایان سال 1402 است . اما هنوز مکان نهایی گورستان جدید تهران مشخص نشده است . اخبار غیررسمی می گوید شهرداری تهران گورستان جدید تهران را مشخص و حتی کار زیرسازی های آن هم درحال انجام است اما به دلیل نگرانی هایی که به خاطر مخالفت های مردمی و تاثیری که برارزش زمین و... می گذارد ترجیح داده در این رابطه سکوت کند اما مسئولان شهری در اظهار نظرهای رسمی این نوع اخبار را رد و می گویند هنوز انتخاب فضای جدید برای احداث آرامستان در پایتخت به نتیجه نرسیده است .

روزانه بيش 160 تا 200 متوفي در بهشت زهرا(س) تهران پذيرش مي شوند كه بخش مهمي از اين تعداد در همان جا يعني قبور تازه توسعه‌يافته بهشت زهرا دفن مي شوند .
ميانگين فوت شهروندان تهراني و خاكسپاري آن‌ها در جنوب شهر نيز به گونه‌اي است كه ظرفيت موجود در بهشت زهرا كمتر از دو، سه سال ديگر را جواب مي دهد و اين در شرايطي است كه روند فعلي مرگ و مير در شهر حفظ شود .
اين در حالي است كه اگر حادثه اي طبيعي و غيرمترقبه در تهران همچون زلزله اي با شدت 6 يا هفت ريشتر رخ دهد، ده‌ها برابر آنچه به طور روزانه در تهران مي ميرند، مرده به جا مي‌ماند كه نياز به محل خاكسپاري فوري دارند اما وضعيت توسعه بهشت زهرا در سال‌هاي اخير و مكان‌يابي‌هاي تازه براي ايجاد گورستان هاي جديد به گونه اي است كه به طور قطع تهران را با بحران جدي قبر براي دفن اموات در حادثه‌هاي طبيعي مواجه مي كند .
مهدی پیرهادی؛رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران دراین رابطه گفته است : در راستای مکان‌یابی فضای مناسب برای آرامستان جدید، سازمان بهشت زهرا (س) چند نقطه را بررسی کرده است .

او با تاکید بر اینکه باید فضای مناسب و بزرگی را برای احداث آرامستان در نظر گرفت، یادآور شد: با توجه به این موضوع تعداد زمین‌های موجود بالا نیست؛ لذا ملاحظاتی برای انتخاب آن وجود دارد. باید موضوعات مرتبط با ترافیک و مطالعات ترافیکی هم مورد ارزیابی قرار بگیرد و ملاحظات زیست محیطی نیز پیش‌بینی شود. از سویی دیگر باید تفاهم با صاحبان زمین‌ها چه بخش دولتی و بخش خصوصی صورت بگیرد .

پیرهادی ادامه داد: پس از تایید ملاحظات درخصوص فضای آرامستان جدید، باید درنهایت یک نقطه انتخاب شود. البته قرار شده سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعات چند نقطه را به شورا ارسال کند و پس از بررسی‌ها نقطه نهایی تایید شود .

وی با اشاره به بهره‌گیری شورا از ظرفیت مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران و مشاورین خبره و متخصصان این حوزه در خصوص مکان‌یابی فضاهای پیشنهادی، گفت: هنوز شهرداری تهران نقاط انتخابی را به شورا ارسال نکرده و مطالعات این نقاط همچنان در مجموعه شهرداری ادامه دارد. انتخاب نقطه جدید برای احداث آرامستان باید با دقت و حساسیت بالا صورت بگیرد؛ امیدواریم سریعتر جمع‌بندی‌ها انجام شود و به نقطه مناسبی دست پیدا کنیم .

حسین نظری معاون خدمات شهری شهردار تهران هم امروز درباره نقطه‌یابی آرامستان‌های جدید شهر تهران گفت: نقطه‌یابی‌ها انجام شده اما تا با مالک توافق کامل حاصل نشود این نقاط قابل اعلام نیست البته زمینی در شرق تهران تقریبا توافق نهایی آن حاصل شده است .

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*