شناسایی و جمعآوری۹ هزار و ۱۸۸ ماینر غیرمجاز در قزوین
مدیر دفتر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: از اواخر سال ۹۸ تاکنون و با شناسایی و جمع آوری ۹۱۸۸ دستگاه رمز ارز غیرمجاز، بیش از ۱۷ میلیون کیلووات ساعت در مصرف انرژی برق در استان صرفهجویی شد.
سیدفخرالدین موسوی در این باره اظهارکرد: در شرایطی که تامین برق مورد نیاز بخشهای خانگی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی در اولویت شرکت توانیر قرار دارد متاسفانه در یک سال اخیر شاهد افزایش فعالیت رمز ارزهای غیرمجاز بودیم که موجب افزایش میزان مصرف و بروز مشکلاتی در فصل تابستان شد. وی اضافه کرد: برای این که تامین انرژی پایدار مشترکین دچار وقفه نشود در خصوص فعالیت ماینرها نگرانی و حساسیت زیادی وجود داشت تا درایام اوج مصرف تابستانه با افزایش خاموشی مواجه نشویم. وی افزود: از مهمترین عوامل کمبود انرژی برق میتوان به افزایش دما در تابستان، استفاده گسترده از سیستمهای سرمایشی و کولرهای گازی و آبی و افزایش مصرف مشترکین اشاره کرد که در این میان افزایش عمق چاههای کشاورزی که تا ۲۳۰ متر به بالارفتن مصرف برق منجر شد که باید آن را نیز تدبیر میکردیم.
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: در این میان هر یک درجه افزایش گرمای هوا در کشورموجب میشود ۵۰۰ مگاوات برق بیشتر مصرف شود و اگر مدیریت مصرف صورت نمیگرفت با چالشهای جدی در تامین برق مواجه میشدیم.
موسوی اضافه کرد: در کنار همه این عوامل فعالیت رمز ارزها، بیشترین عامل کمبود برق در تابستان امسال بود که تلاش کردیم با شناسایی و جمعآوری رمز ارزهای غیرمجاز از افزایش خاموشیها پیشگیری شود.
وی گفت: بر اساس گزارشهای دریافتی در مزارع ماینر کشور حداقل ۲ هزار مگاوات و حداکثر ۱۰ هزار مگاوات انرژی برق مصرف میشود که شامل رمزارزهای مجاز و غیرمجاز است.
موسوی تصریح کرد: پیک بار استان قزوین ۸۲۰ مگاوات است و مصرف برق حداقلی ماینرها درکشور بیش از ۲.۵ برابر مجموع مصرف انرژی برق استان است.
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطر نشان کرد: البته اصل استفاده قانونی از رمز ارزها هیچ اشکالی ندارد اما چون کمبود انرژی و فعالیت رمز ارزهای غیرمجاز بهصورت همزمان اتفاق میافتد لذا با چالشهای جدی روبهرو میشویم.
وی افزود: در سالهای گذشته جوازهای تاسیس و بهرهبرداری ماینرها از سوی سازمان صمت صادر میشد و شرکت توزیع برق هیچ نقشی در این عرصه نداشت و تعرفههای برق نیز تغییر نمیکرد اما درحالحاضر جوازهای تاسیس توسط سازمان صمت در شهرکهای صنعتی صادر میشود و به مشترکینی که حداقل انشعاب ۱۰۰ کیلووات خریداری نمودهاند واگذار میشود. موسوی بین کرد: گاهی برخی افراد که مجوز گرفتهاند از برق مجاز و برخی از برق غیرمجاز استفاده میکنند و در مکان هایی مانند دامداریها و کارخانههای نیمهتعطیل یا تعطیل شده و خانهها و واحدهای تجاری فعالیت غیرمجاز دارند که یک تهدید در تامین انرژی پایدار محسوب میشود.
کشف ۹۱۸۸ دستگاه ماینر در مدت دو سال
وی اضافه کرد: از سه ماهه آخر سال ۹۸ تاکنون بیش از ۹ هزار و ۱۸۸ دستگاه ماینر از ۲۱۰ مزرعه جمع آوری شده است که در میان آنها هم دستگاه مجاز و هم غیرمجاز وجود دارد.
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: تعداد ۳۲۶۵ دستگاه ماینر را به صورت مستقیم توسط این دفتر شناسایی و کشف گردیده است و مابقی با همکاری و مشارکت مردم انجام شده است.
موسوی بیان کرد: از مجموع دستگاههای جمعآوری شده حدود ۹۵ درصد در مکانهای کشاورزی، صنعتی و تجاری و ۵ درصد در بخش خانگی بوده است.
وی گفت: برای مقابله جدی با پدیده رمزارزهای غیرمجاز به مشارکت مردم نیازمندیم و پاداشهایی هم برای کسانی که مکان ماینرهای غیرمجاز را اطلاع دهند پیشبینی کردهایم که در این راستا سامانه پیامکی ۳۰۰۰۲۹۰۱۴۴ حراست برق استان آماده دریافت گزارشهای مردمی به صورت پیامکی میباشد. مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: همچنین شهروندان با مراجعه حضوری به ادارات توزیع برق شهرستانها و نیز تماس با شماره تلفن ۱۲۱وهمچنین سامانه سمات شرکت توانیر میتوانند مشاهدات و اطلاعات خود از فعالیت رمز ارزها را در اختیار ما قرار دهند تا بلافاصله برای جمعآوری اقدام شود.
این مسئول تصریح کرد: هویت اشخاص گزارش دهنده دارای سطح طبقهبندی محرمانه میباشد و به کسانی که اطلاعات درستی از فعالیت رمز ارزهای غیرمجاز ارائه دهند پادشهای خوبی تعلق میگیرد.
وی اظهارکرد: میزان پاداشها معادل ۱.۵ درصد میزان مصرف غیرمجاز ماینرهای کشف شده است که از یک میلیون تا ۲۰ میلیون تومان به افراد تعلق میگیرد.
موسوی اضافه کرد: نکته قابل تامل این است که اطلاعرسانی شهروندان در واقع کمک به حفظ منابع انرژی و پیشگیری از خاموشی و جلوگیری از وارد شدن ضرر و زیان به شهروندان است و یک کار اخلاقی و کمک به حفظ حقوق شهروندی محسوب میشود لذا امیدواریم مردم در این زمینه همکاری بیشتری با شرکت توزیع نیروی برق داشته باشند. تاکنون ۳۸ نفر از شهروندان به دلیل همکاری در شناسایی رمز ارزها شایسته دریافت پاداش شناخته شدند و روند پرداختها ادامه دارد.
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: جمعآوری رمز ارزها با همکاری خوب پلیس امنیت اقتصادی، نهادهای امنیتی، دادستانی، حفاظت اطلاعات سپاه و شرکت توزیع نیروی برق انجام میشود. وی تاکید کرد: با شناسایی و جمعآوری ماینرهای غیرمجاز بیش از ۱۷ میلیون کیلووات ساعت در مصرف انرژی برق دراستان، صرفهجویی شد.
موسوی در ادامه گفت: از ۱۴ مهرماه امسال دادستان کل کشور دستور ممنوعیت آزادسازی ماینرهای ضبط شده را صادر کرده است که این موضوع تا زمان تصویب نهایی آن در مجلس ادامه دارد.
راهکار پیشنهادی مقابله با ماینرهای غیرمجاز
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآور شد: پیشنهاد میکنیم اگر قرار است دستگاههای ماینر از خارج وارد شود حتما در سامانه بهینیاب ثبت شود و اگر این دستگاهها در داخل کشور تولید و مونتاژ میشوند باید واحدهای تولیدکننده از سوی سازمان صمت موظف شوند همه اطلاعات فروش را دقیقا در سامانه مذکور ثبت کنند و تحویل ماینر صرفا به اشخاصی که از سازمان صمت دارای جوازتاسیس و پروانه بهرهبرداری هست انجام پذیرد.
وی اضافه کرد: با این عمل کارگاههایی که دارای ماینرهستندقابل شناسایی میباشد و بر فعالیت آنها نظارت میشود که با این کار میتوان از فعالیت ماینرهای غیرمجاز جلوگیری و در زمان پیک بار هم کنترل بهتری بر فعالیت رمز ارزها داشت.
شرکت توزیع برق قزوین در جمعآوری ماینرهای غیرمجاز صاحب رتبه برتر شد
موسوی اضافه کرد: خوشبختانه به دلیل تلاش شبانهروزی و تعهد همکاران گرامی در دفتر حراست و سایر بخشهای شرکت در شناسایی و جمعآوری ماینرهای غیرمجاز در ردیف سه استان برتر کشور (تهران، مرکزی و قزوین) شناخته شدیم و از همکاران این شرکت تجلیل شد.
توصیه به شهروندان
مدیر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین همچنین اظهارکرد: فعالیت رمز ارزهای غیرمجاز به اقتصاد کشور و حقوق شهروندی آسیب جدی میرساند لذا همکاری مردم در معرفی مراکز فعالیت ماینرهای غیرقانونی، کمک به اقتصاد کشور، جلوگیری از ضرر و زیان به بیتالمال و شبکه برق، پیشگیری از خاموشی و تامین برق پایدار است و در واقع نوعی وظیفه ملی و دینی محسوب میشود.