-

رکورد ۵۰ ساله تولید ذوب‌آهن را جا‌به‌جا می‌کنیم

ذوب‌آهن اگر به نتیجه برسد که امکان تامین پایدار مواد اولیه از داخل نیست، برای واردات مواد اولیه مورد نیاز خود برنامه‌ریزی می‌کند.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان، مهرداد تولائیان، معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان با تاکید بر اینکه کوره‌بلند قلب ذوب‌آهن است، توضیح داد: در آغاز سیکل تولید فولاد ابتدا باید چدن تولید شود و بعد در فر‌آیندی چدن تبدیل به فولاد می‌شود، اما اگر به هر دلیل امکان تولید چدن به‌عنوان ماده خام برای تولید فولاد را نداشته باشیم، طبیعتا تولید ذوب‌آهن کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به مشکل تامین مواد اولیه، کمبود آب و انرژی که موجب کاهش تولید کوره‌ها شده است و نتوانسته‌ایم از ظرفیت کامل کوره‌ها استفاده کنیم، گفت: با وجود تمام مشکلات با توجه به فعالیت ۳ کوره‌بلند در تلاش هستیم تا پایان سال ۱۴۰۰، رکورد تولید ذوب‌آهن که مربوط به سال ۹۳ ثبت بود را بشکنیم.

تولائیان گفت: رکورد تولید ذوب‌آهن در سال ۹۳ حدود ۲ میلیون و ۷۰۶ هزار تن چدن بود اما اگر در ۳ ماه پایانی امسال اتفاق ویژه‌ای رخ ندهد، امیدواریم رکورد ۵۰ ساله ذوب‌آهن را جابه‌جا کنیم.

معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان درباره اینکه آیا به دنبال رایزنی با مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دریافت سهمیه سنگ‌آهن همانند آنچه در سال ۹۸ اتفاق افتاد، هستید یا خیر، گفت: همواره به دنبال پیگیری و رایزنی تامین سهمیه مواد اولیه ذوب‌آهن مانند سال ۹۸ هستیم و امیدواریم مواد اولیه خود را چه در بحث سنگ‌آهن و چه زغال سنگ از منابع داخلی تامین کنیم، هرچند ‌شاهد مشکلات بسیار هستیم و شرایط روزبه‌روز بدتر شده است.

وی ادامه داد: ذوب‌آهن به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی اگر به نتیجه برسد که امکان تامین پایدار مواد اولیه از داخل نیست، صد درصد برای واردات مواد اولیه مورد نیاز خود برنامه‌ریزی می‌کنیم‌ چراکه چرخه بزرگ فعالیت ۳ کوره نباید متوقف شود.

تولائیان به مشکلات موجود بر سر راه واردات مواد اولیه و قیمت‌گذاری دستوری مواد فولادی اشاره کرد و گفت: زمانی که صحبت از بورس برای خرید محصولات فولادی می‌کنیم به معنای قیمت آزاد و رقابتی است که باید قیمت محصول براساس عرضه و تقاضا در بورس مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر درباره قیمت‌گذاری محصولات فولادی صحبت کنیم یعنی از اساس بورس را قبول نداریم، اظهار کرد: اگرچه در دوره‌ای به اشتباه توسط مسئولان در بحث قیمت‌گذاری دخالت‌هایی شده، اما دیر یا زود باید محدودیت‌ها برداشته شود و فولادی‌ها بتوانند همانند بازارهای جهانی حتی اگر لازم شد مواد اولیه خود را وارد کرده یا در داخل تامین کنند و در نهایت قیمت محصولات‌شان براساس قیمت‌های جهانی تعیین شود.

معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان بیان کرد: به‌طور ۱۰۰ درصد واردات مواد اولیه مشکلاتی را برای فولادی‌ها ایجاد می‌کند اما این مانع حرکت ذوب‌آهن و توقف این صنعت نخواهد شد.

وی تصریح کرد: استراتژی ذوب‌آهن تامین مواد اولیه خود به هر قیمت است هر‌چند امیدواریم با کمک‌های مختلف مواد اولیه از منابع داخلی تامین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین