-
سیزدهمین نمایشگاه کشاورزی کرمان برگزار شد

نمایشگاه جنوب شرق، آینه اقتصاد کرمان

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی (ادوات و ماشین‌آلات، نهاده‌ها، تجهیزات گلخانه‌ای و سیستم‌های آبیاری) کرمان آخرین روزهای هفته گذشته برگزار شد.

آیین افتتاح این نمایشگاه با حضور علی زینی‌وند استاندار کرمان، حسین محرابی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان، عباس سعیدی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، جلیل کاربخش نایب رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران و امیرحسین سعید مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های جنوبشرق در محل سالن همایش‌های سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی واقع در سایت دائمی شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوبشرق برگزار شد.

مزیت‌های کشاورزی استان

امیرحسین سعید، مدیرعامل سایت نمایشگاهی جنوبشرق در ابتدای این آیین ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد، گفت: استان کرمان از تنوع آب و هوایی بسیار گسترده‌ای برخوردار است و این تنوع آب و هوایی باعث شده کشت‌ها و درخت‌های گرمسیری و سردسیری را در کرمان داشته باشیم.

وی افزود: یکی از اهدافی که همواره در سایت نمایشگاهی جنوبشرق دنبال می‌کردیم، برگزاری نمایشگاه یک کشاورزی توانمند بوده است. کرمان در گذر زمان بهشت معادن نامیده شده و نمایشگاه معدن آن، مطرح‌ترین نمایشگاه معدن کشور به‌شمار می‌آید؛ بنابراین نمایشگاه کشاورزی نیز می‌تواند به‌عنوان یکی از بهترین رویدادهای نمایشگاهی کرمان به معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش کشاورزی استان تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوبشرق در ادامه با بیان اینکه سیطره کشاورزی استان بسیار گسترده است، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در فضایی افزون بر ۸ هزار مترمربع و با حضور ۸۰ شرکت داخلی از ۲۰ استان کشور در حال برگزاری است و ۱۶ دوره آموزشی با همکاری اتاق بازرگانی استان، سازمان جهادکشاورزی استان و نظام مهندسی استان در خلال برگزاری این رویداد فعالیت خواهد داشت.

امیدواریم این دوره‌های آموزشی تاثیر بسزایی بر رشد و تعالی صنعت کشاورزی استان داشته باشند.

سعید همچنین گفت: امید است سایت بین‌المللی جنوبشرق بتواند به‌عنوان پیشرانه و محرک اقتصادی در استان انجام وظیفه کند. نمایشگاه جنوبشرق آینه اقتصاد استان کرمان است و اقتصاد این استان می‌تواند همچون کشورهای پیشرفته نمایشگاه‌محور باشد.

ما می‌توانیم به اقتصاد استان کمک کنیم. امیدواریم حمایت‌هایی که تاکنون به عمل آمده تداوم داشته باشد تا بتوانیم رسالت خود را برای اعتلای نام بزرگ استان کرمان انجام دهیم.

با کشاورزی سنتی خداحافظی کنیم

صمتدر ادامه جلسه، علی زینی‌وند، استاندار کرمان نیز با بیان اینکه از بسیاری از جهات استان کرمان یکی از مهم‌ترین قطب‌های کشاورزی کشور به شمار می‌رود، اظهارکرد: باید توجه داشت به تناسب سطح زیر کشت و افرادی که در این صنعت مشغول هستند و همچنین تنوع محصولاتی که در این جغرافیا تولید می‌شود، در تولید ثروت، اشتغال موثر و کسب نتیجه مطلوب موفق عمل نکرده‌ایم؛ چراکه بخش عمده‌ای از کشاورزی استان به شیوه سنتی انجام می‌شود.

هم به لحاظ اقلیمی و هم به لحاظ ذخایر و منابع آب و هم به لحاظ فناوری و دانش روز باید هر چه سریع‌تر با کشاورزی به شیوه سنتی خداحافظی کنیم.

یکی از مهم‌ترین محصولات استراتژیک در استان کرمان که به‌نام ایران گره خورده، پسته است.

ما سالانه سطح زیر کشت قابل‌توجهی از این محصول را از دست می‌دهیم و این در صورتی است که پیش از این مدل‌های موفقی از تولید محصول پسته را در استان کرمان شاهد بوده‌ایم.

وی افزود: در موضوع آبیاری مکانیزه، مدل‌های موفقی در دنیا وجود دارد که در استان کرمان نیز مورداستفاده قرار گرفته است.

البته در سال‌های اخیر در بخش مکانیزه کردن کشاورزی اقداماتی انجام نشده اما باید توجه داشت که این اقدامات در حال‌حاضر بسیار ناچیز هستند.

در کشت‌های گلخانه‌ای هم به لحاظ ترویج و هم گسترش سطح زیرکشت، اقدامات موثری انجام شده است. نیاز امروز کشاورزی استان این است که تمام حوزه‌های این صنعت به این‌سو برود.

استاندار کرمان اضافه کرد: یکی از مکان‌هایی که می‌توان در موضوع کشاورزی مدرن، تجهیزات و ادواتی که در این زمینه وجود دارد و حتی کارگاه‌های آموزشی و انتقال تجارب در نقاط مختلف کشور و دنیا موفق عمل کرد، نمایشگاه‌ها هستند. از این به بعد با این دید باید به نمایشگاه‌ها نگاه کرد. بازاریابی بخش کوچکی از برگزاری رویدادهاست و باید نمایشگاه‌ها را به اهداف متعالی‌تر ارتقا دهیم.

زینی‌وند در پایان گفت: این رویداد باید با رویکرد دانش‌محور و ارتقای سطح دانش در مزارع کشاورزی تداوم پیدا کند. نباید فراموش کرد که هرکجا دانش وارد مزارع شده، سطح کیفیت و کارآیی، رفاه و درآمد و همچنین ثبات اشتغال بالا رفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین