صدور ۱۲۰۰ واحد صنعتی پروانه بهره برداری در لرستان
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان معتقد است: «حدود ۱۲۰۰ واحد صنعتی پروانه بهره برداری از طریق سازمان صمت مجوز صادر شده است که عمدتا با توجه به پتانسیل استان لرستان در حوزه محصولاتی همچون انواع کانی غیر فلزی یا صنایع غذایی هستند».
شرکت شهرکهای صنعتی لرستان ؛ سکاندار صنایع پایین دستی است به شکلی که در امر صادرات نیز بسیار موفق عمل کرده است. دراین باره مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی این استان معتقد است که این استان دارای پتانسیل های بسیار ارزشمندی است. همچینین، بزرگترین کارخانه های تولید داروهای دامی و انسانی در استان لرستان مستقر هستند و بدین سبب استان لرستان هم به عنوان قطب داروی کشور محسوب می شود. همچنین تنوع گونه های گیاهی باعث شده که کارخانه های تولید داروهای گیاهی نیز در این استان رونق داشته باشند.
بختیار رازانی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان با بیان این که استان لرستان ، یک استان صنعتی محسوب نمی شود ادامه داد: «اما این استان دارای پتانسیلهای کشاورزی، دامپروری و معادن متنوع بوده که این موارد باعث شده تا در بخش صنایع پایین دستی به عنوان یکی از استان های پیشرو باشد».
وی با بیان این که برای حدود ۱۲۰۰ واحد صنعتی پروانه بهره برداری از طریق سازمان صمت مجوز صادر شده است که عمدتا با توجه به پتانسیل استان لرستان در حوزه محصولاتی همچون انواع کانی غیر فلزی یا صنایع غذایی است اذعان داشت: «قالب فعالیت صنعت استان لرستان؛ صنایع غذایی و کانی غیر فلزی و همچنین صنایع شیمیایی است همچنین، این استان جزو ۵ استان برتر در حوزه تولید دارویی همچون داروهای دامی و داروهای انسانی است»
به گفته رازانی، بزرگترین کارخانه های تولید داروهای دامی و انسانی در استان لرستان مستقر هستند و بدین سبب استان لرستان هم به عنوان قطب داروی کشور محسوب می شود. همچنین تنوع گونه های گیاهی باعث شده که کارخانه های تولید داروهای گیاهی نیز در این استان رونق داشته باشند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان لرستان در ادامه با اشاره به این که استان لرستان دارای ۱۱ شهرستان است که با توجه به آمایش سرزمین و صنعتی استان، در حال حاضر در هر ۱۱ شهرستان حداقل یک یا دو شهرک صنعتی یا منطقه ویژه مستقر شده خاطرنشان کرد: « استان لرستان جزو معدود استان هایی است که سه منطقه ویژه اقتصاد ی دارد که یکی از این شهرک ها، حدود ۱۰ سال دایر و مشغول به فعالیت است. همچنین، منطقه ویژه ازنا، منطقه ویژه بروجرد در حال احداث است که هر دو منطقه ویژه هم سازمان متولی شان شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان است».
۷۰ درصد اشتغال در ۱۲۰۰ واحد صنعتی
این مدیر صنعتی در ادامه گفت: «از ۱۲۰۰ واحد در استان لرستان، بیش از ۷۰ درصد فعال بوده اما با تمام ظرفیت فعالیت نمی کنند. به طور مثال، از ۲۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت خود استفاده می کنند. در واقع ظرفیت صنعتی لرستان و تولید صنعتی این استان با زیر ۵۰ درصد توان خود و تولید می کند. بنابراین یکی از برنامههای مهم به وزارت صمت، ارتقاء ظرفیت واحدهای صنعتی است که زیر ظرفیت کار می کنند بنابراین کمک و ارائه تسهیلات به واحدهایی که دارای خط تولید هستند ولی از ظرفیتشان تماما استفاده نمی کنند از اولویت های این شرکت است».
شناسایی۱۶ خوشه صنعتی
رازانی در ادامه با اشاره به این که در استان لرستان ؛ ۱۶ خوشه صنعتی شناسایی کرده ایم اذعان کرد: «در حال حاضر خوشه فرش، عسل و آبزی پروری لرستان در دست توسعه است همچنین خوشه پلاستیک این استان آغاز به کار کرده و امیدواریم با مطالعات خوشه ای بتوانیم در کسب و کارهای کوچک که نقش مهمی در اشتغالزایی بازی می کنند را توسعه دهیم».
وی دو مورد از مهمترین اقداماتی که طی پنج ماه گذشته انجام شده شامل دو مصوبه هیئت وزیران مبنی بر ایجاد شهرک صنعتی خرم آباد ۴ و همچنین ایجاد شهرک صنعتی بروجرد ۳ دانست.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان لرستان با اشاره به این که پیش از این، هیئت وزیران به شرکت شهرک های صنعتی این استان تکلیف کرد تا این شرکت برای ساخت شهرک جدید در این دو شهر اقدام کند افزود: «خوشبختانه هر دو شهرک جانمایی شدند و مقدمات جاری شدن بودجه آنها (اخذ مصوبه ماده ۲۳ قانون الحاق ۲ ) اخذ شده و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ بتوانیم تملک و خرید این اراضی را به سرانجام برسانیم و سال آینده به شهرک سازی ورود کنیم. می توانیم بگوییم این از مهمترین کارهایی بوده که در سال جاری انجام خواهیم داد.».
رازانی با اشاره یه این که خرم آباد و بروجرد از شهرهایی هستند که تقاضا برای سرمایه گذاری وجود دارد و زمین برای واگذاری نداشتیم یادآور شد: « مورد بعدی شهرک شماره ۲ بروجرد بود که با مصوبه شورای عالی دبیرخانه مناطق ویژه و آزاد کشور به منطقه ویژه اقتصادی بروجرد تبدیل شد که زیرساختهای آن تقریباً مهیا است و ما عملیات اجرایی مورد نیاز برای احداث و این منطقه ویژه را هم آغاز کردیم».
صادرات زیاد با حجم ارزی کم
وی درباره این که صادرات از شهرکهای صنعتی چه محصولاتی به چه کشورهایی است یادآور شد: « تنوع صادرات در این استان زیاد، اما حجم ارزی آن کم است و مهمترین اقلام صادراتی استان لرستان را می توانیم محصولات پتروشیمی لرستان نام ببریم که بیشترین حجم صادرات استان را به خودش اختصاص میدهند و بعد از آن اقلام کشاورزی و سنگ های تزیینی و پودر های میکرونیزه و کانی های غیرفلزی جز و مهمترین اقلام صادراتی استان لرستان به کشورهای اوراسیا عمدتاً کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس به علاوه چین و روسیه است».
این مفام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به بازار روسیه این گونه اشاره کرد: « همین که بازاری ایجاد شود برای محصولات تولید ی ما فرصت است در حال حاضر، محصولات کشاورزی ایران همانند گوجه فرنگی و فلفل در حال صادر شدن به روسیه است. پس وقتی بازار وجود داشته باشد یعنی رونق تولید، پس برای ما فرصت ایجاد شده و جای خوشحالی دارد».