گروه هکری انانیموس چی کسانی هستند/آیا ادعا این هکرها درست است؟
انانیموس به معنای ناشناس یا گمنام یک گروهی نامتمرکز است که به قول خودشان جنبشی سیال برای ایجاد حملات سایبری به نقاط مختلف جهان هستند.
طی روزهای گذشته یک گروه هکر ی مدعی شده است که چندین سایت دولتی ایران را هک کرده و به اطلاعات آن دسترسی پیدا کرده است اما برخی کارشناسان حوزه امنیت سایبری معتقدند هکی انجام نشده و این موضوع هکر ها بیشتر جنبه روانی داشته است.مرکز ملی فضای مجازی در اطلاعیهای اعلام کرد که ادعاهای اخیر گروه هکر ی انانیموس درباره حملات سایبری به سایتهای دولتی کشور مانند مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت نفت یا اپراتور همراه اول صحت نداشته و تکذیب میشود.در همین رابطه محمود ورداسبی - یک کارشناس حوزه امنیت سایبری - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: همانگونه که مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده است ما آسیب زیرساختی ندیده ایم. اصطلاحا این حملاتی که توسط هکر ها در حال انجام است به آن حملات ddos میگویند.
وی افزود: این حملات صرفا درخواستهای بسیار زیادی به سمت سرورها و سایتهای دولتی میفرستد و سایتهای دولتی چون توان پاسخگویی به این حجم از درخواست را ندارند، از دسترس خارج میشوند. این گروه که در این مدت این اقدامات را انجام میدهد، درواقع هک واقعی انجام نداده است و صرفا یک عملیات رسانهای و روانی برای مردم انجام میدهند.
این کارشناس حوزه امنیت سایبری گفت: چنین مسالهای سبب میشود که گمان شود اطلاعات از دسترس خارج یا منتشر شده اما هنوز این اتفاق رخ نداده و عملا با این کار زندگی روزمره مردم را بهم ریختهاند زیرا به سایتهایی که حمله میشود، سرویسدهی به مردم را مختل میکنند یا در چند روز اخیر سایتهایی که به مردم خدمات ارائه میدهند و از دسترس خارج کردهاند، در حال آسیب دیدن هستند، نه زیرساختها و سازمانهای دولتی.
ورداسبی معتقد است به طور کلی هیچ دسترسی به اطلاعاتی رخ نداده است و دو سه موردی هم که بوده مانند یکی از دانشگاههای آزاد کشور (یزد) اطلاعات قدیمی و یکی از رسانههای کشور که نرمافزار کوچکی بوده که به آن دسترسی پیدا کردهاند و کلا ماجرا بعد روانی و رسانهای این مسئله است که تاکنون متأسفانه به این مسئله پرداخته نشده تا از جو روانی آن کاسته شود.
این کارشناس حوزه امنیت سایبری در ادامه سخنانش بیان کرده است: هنوز سایتی دچار اختلال کلی نشده است یعنی اگر سایتی هک شده و اطلاعات آن درز پیدا کرده، باید منتشر شود؛ هک کردن به صورت کلی یا برای باجگیری است که اطلاعات منتشر نمیشود یا برای درخواستهایی است که خودشان مطرح میکنند که بلافاصله منتشر میشود. اما طی این ۱۰ روز گذشته که ما درگیر زیرساخت هستیم، اطلاعاتی مبنی بر اینکه سایتی هک شده منتشر نشده است. حتی سایتهایی که گفته شده توسط گروه هکری آنانیموس هک شدهاند، بعد از یک الی دو دقیقه دوباره در دسترس قرار میگیرند، پس عملا هکی انجام نشده است.
وی تشریح کرد: بهصورت دقیقتر حملهای که از دستگاههای آلوده صورت میگیرد، میتواند اپلیکیشنهای بازی که توسط میلیونها کاربر نصب شده، باشد و فرضا هکر به آنها دستوری ارسال میکند که طور مثال سایتی را باز کنند و قطعا سرویسها و زیرساخت سایت مورد نظر که روزانه و طبق پیشبینی باید به صد هزار کاربر پاسخ دهند، به صورت ناگهانی با ۵۰ میلیون درخواست مواجه میشوند و در نتیجه سرورها و سرویسهایش قدرت پاسخ گویی به این حجم از درخواست را ندارند و عملا از دسترس خارج میشوند همچنین با تمهیداتی هم که بوده تا زمان شناسایی این حمله، خود به خود پنج الی ۱۰ دقیقه تا یک ساعت ممکن است طول بکشد تا جلوی حمله که اصطلاحا به آن حملات زامبی گفته میشود و نمیتوان آن را از بازدید واقعی تفکیک کرد، گرفته شود.
ورداسبی تشریح کرد: روزهای اعلام نتایج کنکور که سایت از دسترس خارج میشود یا سایت هدفمندی یارانه که برای لحظات اول از دسترس خارج میشود و یا ثبت نام خودرو از جمله مثالهایی است که میتوان برای این موضوع به آن اشاره کرد.
انانیموس ؛ این هکرهای ناشناس را بشناسید
انانیموس (Anonymous) از تعدادی هکر که در حوزه امنیت شبکههای کامپیوتری اطلاعاتی دارند، تشکیل شده است که متعلق به کشورهای مختلف هستند و به صورت ناشناس، به عنوان هکتیویسم فعالیت میکنند.
یکی از اصلیترین اهداف این گروه شهرتطلبی با ایجاد اختلال در زندگی روزمره مردم است. چه بخواهید و چه نخواهید، عبارت «هک» در فرهنگ بینالملل، «جرم» تلقی میشود و یک «هکر» در تمامی قوانین بینالمللی دنیا، یک «مجرم».
گروه ناشناس در سال ۲۰۰۳ به راه افتاده است و البته در این سالها برخی از گروههای هکری نیز به آنها پیوستهاند.
آنها مدیریت یا رهبری واحدی ندارند و شاید بسیاری از اعضاءشان حتی یکدیگر را نشناسند. برخی سایتها و صفحات مختلف در شبکههای اجتماعی به این گروه نسبت داده شدهاند.
انانیموس حملات سایبری بسیاری را در نقاط جهان ترتیب داده که یکی از جدیدترین آنها پیش از ایران، روسیه بوده است.
پیشتر نیز در فوریه ۲۰۲۰، انانیموس وبسایت سازمان ملل را هک کرد و یک صفحه برای تایوان ساخت؛ کشوری که از ۱۹۷۱ در عضویت این سازمان نیست.
آنها اما این بار به بهانههایی واهی چند سایت را در ایران مورد هدف قرار دادهاند و با حملات DDos و افزایش جعلی ترافیک، آن سایتها را موقتا از دسترس خارج کردهاند؛ سایتهایی که بیشتر مورد استفاده عامه مردم است.
حملات سایبری انانیموس بیش از آنکه هدفمند باشد، بیشتر به سود جریانهای خاصی تمام شده است.