کارخانه جدید گندلهسازی در چادرملو احداث می شود
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو گفت: با توجه به برنامهریزیهای قبلی، شرکت احداث کارخانه جدید گندلهسازی در محل مجتمع صنعتی چادرملو، به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال را هدفگذاری کرده است.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اعتباری به مبلغ ۲ میلیارد دلار طرحهای عمرانی و توسعه در زمینههای اکتشافات، سنگآهن و عناصر نادرِخاکی، احداث واحدهای جدید گندلهسازی، احیاء مستقیم، فولادسازی و تولید فولادهای آلیاژی، نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی، انتقال آب از خلیجفارس، مشارکت با واحدهای ماشینسازی جهت ساخت ماشینآلات و تجهیزات معدنی و صنعتی و مشارکت در طرح فولاد ۱۰ میلیون تنی چابهار را در برنامههای اجرائی خود قرار داده است. در ادامه خلاصهای از این طرحها و سایر طرحهای در دست اقدام شامل، طرحهای توسعه با مالکیت مستقیم شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و مشارکت با شرکتهای سرمایه پذیر را در گفتگو با مهندس تقی زاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو میخوانید.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو در ابتدا با اشاره به طرح اکتشاف عمومی و تفصیلی در پهنه معدنی آنومالی D۱۹ عنوان کرد: با تأمین مبلغ ۴۵۰ میلیون یورو طی ۵ سال طرح اکتشافات عمومی و تفصیلی، تجهیز و بهرهبرداری در پهنۀ معدنی آنومالی D۱۹ اجرایی میشود. اجرای برنامههای اکتشافی بهعنوان اولویت اصلی چادرملو است، زیرا تداوم تأمین کنسانتره سنگآهن که بهعنوان ماده اولیه اصلی مصرفی صنایع فولاد کشور میباشد امری مهم و حیاتی برای سالهای آتی و حصول به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سند چشمانداز ۱۴۰۴ خواهد بود، لذا این شرکت با توجه به کاهش و باقیمانده ذخیره معدن و در جهت تأمین پایدار سنگآهن و استمرار تولید کنسانتره سنگآهن در بلندمدت، از سال ۱۳۸۶ پیگیر اخذ مجوز و شروع عملیات اکتشافی در پهنه معدنی D۱۹ در نزدیکی معدن فعلی بوده است که سازمان محیطزیست مانع صدور مجوز میگردید. تا در نهایت با تشکیل شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوزه دره انجیر، با مشارکت این شرکت و شرکت سنگآهن مرکزی ایران، مجوز اکتشاف در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۲۸ از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد به نام شرکت مزبور صادر گردید. ابتدا با اجرای عملیات نقشهبرداری اکتشافی و عملیات اکتشاف مقدماتی و طراحی اولیه و انتخاب پیمانکار، عملیات حفاری از تیرماه سال ۱۳۹۹ شروع و تا پایان سال ۱۳۹۹ مقدار ۱۰,۸۴۳ متر حفاری انجام گردید که با توجه به مجموع اطلاعات کسبشده از حفاریها و آنالیز عیاری نمونهها، ذخیره بخش جنوبی آنومالی D19 حدود ۵۵ میلیون تن ماده معدنی سنگآهن با عیار (Fe) متوسط ۴۳ درصد تخمین زدهشده است که با پیشرفت عملیات حفاری به تناژ ذخیره مزبور افزوده خواهد شد. اجرای برنامههای اکتشاف عمومی و تفصیلی و باقیمانده عملیات حفاری در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.
برنامهریزی و خرید ۱۰ دستگاه حفاری عمیق
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مشکلات اصلی کشور در جهت عملیات اکتشافی در عمق، نداشتن تجهیزات و ماشینآلات مدرن و بهروز حفاری در جهان بهمنظور اکتشاف و شناسایی پتانسیلهای کانسارهای سنگآهن و عناصر دیگر مواد معدنی در عمق هست؛ لذا این شرکت اقدام به برنامهریزی و خرید ۱۰ دستگاه حفاری عمیق نموده است.
تقی زاده در خصوص خریداری این ماشینآلات بیان داشت: این ماشینآلات حفاری که از فنآوری روز دنیا و توان حفاری و مغزه گیری تا عمق ۲,۵۰۰ متر برخوردار است، با نظارت و راهبری مستقیم کارشناسان حوزه مدیریت اکتشاف شرکت، در فرآیند تولید کارخانه سازنده ساختهشده تا سازگاری کاملی با شرایط دشوار حفاری در کشورمان را داشته باشد. تعداد ۲ دستگاه از این ماشینآلات به کشور وارد و در محدوده معدنی شرکت استقرار یافته است که بهکارگیری آنها موجب افزایش سرعت عملیات حفاری در آنومالی D19 خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو هدف اصلی در بخش اکتشافات را سنگآهن اعلام کرد و افزود: شرکت آماده انجام هرگونه عملیات اکتشافی در ایران است و مبالغ سرمایهگذاری جهت اکتشاف با توجه به پهنههایی که در اختیار قرار داده خواهد شد تأمین و هیچگونه محدودیت اعتباری جهت برنامههای اکتشافی در شرکت وجود ندارد بهنحویکه تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۲۱۰,۴۷۰ میلیون ریال بابت ۴۹ درصد سهام خود (در شرکت یادشده به میزان ۴۹ درصد) پرداختنموده است و اعتبار پیشبینیشده در پهنه معدنی D19 تا پایان عملیات اکتشافی به مبلغ ۲/۶۷۳ میلیارد ریال تأمین و پرداخت خواهد شد. منابع مالی طرح در قالب مشارکت در افزایش سرمایه با تأمین مالی از طریق اوراق بدهی در شرکت معدنی، اکتشافی دشت یوزه دره انجیر (سهامی خاص) انجام خواهد گرفت.
تقی زاده با اشاره به طرح تکمیل احداث کارخانه گندلهسازی شماره ۲ ادامه داد: با توجه به برنامهریزیهای قبلی، شرکت احداث کارخانه جدید گندلهسازی در محل مجتمع صنعتی چادرملو، به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال را هدفگذاری و برنامههای اجرایی آن در سال ۱۳۹۹ تداوم و جواز تأسیس آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۲۹ از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد دریافت، اسناد مناقصه منتشر، پیمانکار طرح انتخاب و قرارداد لازم به شماره ۵۴/۱۴۰۰ در تاریخ ۱۴۰۰/۳/۱۱ منعقد و به پیمانکار ابلاغ گردید. هزینه سرمایهگذاری این طرح به مبلغ حداقل ۲۰۵ میلیون یورو برآورد شده است. پیشرفت فیزیکی طرح با توجه به عملیات زیر بنائی انجامشده تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۳۳/۲۰ درصد میباشد.
طرح احداث کارخانه مگامدول احیاء مستقیم شماره ۲
وی با تشریح طرح احداث کارخانه مگامدول احیاء مستقیم شماره ۲، اعلام کرد: این طرح با ظرفیت تولید سالیانه ۲,۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در برنامههای شرکت قرار گرفته است. جواز تأسیس آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۲۹ از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد دریافت و اسناد مناقصه آن منتشر شده است. هزینه های سرمایهگذاری این طرح به مبلغ حداقل ۱۶۰ میلیون یورو برآورد گردیده است.
تقی زاده به مشارکت در شرکت صنایع معدنی عصر نوین بهاباد جهت اجرای طرح احداث کارخانه فرآوری و تولید کنسانتره سنگآهن اشاره کرد و گفت: این طرح به ظرفیت تولید سالیانه ۴ میلیون تن کنسانتره سنگآهن، با مشارکت شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ۳۴ درصد سهام و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ۶۲ درصد سهام و سایر سهامداران با ۴ درصد سهام و در جوار کارخانه گندلهسازی بهاباد اجراء میگردد. جواز تأسیس طرح در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۲۸ از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد اخذ و هزینه سرمایهگذاری طرح به مبلغ حداقل ۱۶۰ میلیون یورو برآورد گردیده است. همچنین مقرر گردید افزایش سرمایه شرکت مذکور تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال طی یک یا چند مرحله اجراء شود. شرکت بابت حق السهم خود تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۶۲ میلیارد ریال پرداخت نموده است.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو طرح احداث زیرساختهای حملونقل ریلی را در ادامه فعالیت چادرملو لازم دانست و گفت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو برای تأمین پایدار و مطمئن زیرساختهای حملونقل ریلی، موضوع ایجاد شرکت تخصصی در حوزه حملونقل ریلی و جادهای با مشارکت ۴۹ درصدی شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ۵۱ درصد سهام، برای حمل مواد اولیه و محصولات را با سرمایهگذاری حداقل برآوردی به مبلغ ۵۳ میلیون یورو در برنامههای اجرائی قرار داده که در دست مطالعه و بررسی می باشد.
طرح احداث کارخانه تجهیزات معدنی و صنعتی
وی همچنین به طرح احداث کارخانه تجهیزات معدنی و صنعتی اشاره و تشریح کرد: اجرای این طرح با هدف پشتیبانی از زنجیره فولاد و مشارکت با شرکتهای ماشینسازی موجود در برنامههای شرکت می باشد بهنحویکه شرکت، یک تفاهمنامه با شرکت ماشینسازی اراک منعقد نموده که بر اساس آن با تشکیل یک شرکت واحد و با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش عمدهای در تأمین ماشینآلات و تجهیزات مجتمعهای معدنی و صنعتی خواهد داشت.
وی در تشریح مشارکتهای چادرملو با دیگر شرکتها عنوان کرد: چادرملو در شرکت فولاد سترک پارس شرقی در منطقه آزاد چابهار مشارکت دارد. مشارکت در ۳۱ درصد سهام این شرکت جهت تولید ۱۰ میلیون تن فولاد بوده که تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۳۲,۵۵۰ میلیون ریال بابت حق السهم پرداخت گردیده است. همچنین مشارکت در ایجاد شرکت جدید اکتشاف با عنوان توسعه معادن و اکتشافات فلزیابان کویر از دیگر کارهای مشترک چادرملو است که این شرکت با مشارکت شرکت چادرملو به میزان ۴۹ درصد سهام و شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید با ۴۸ درصد سهام و سایر سهامداران با ۳ درصد سهام ایجاد گردیده است. همچنین بابت حق السهم شرکت تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۹۸ میلیارد ریال پرداخت گردید.
تأسیس شرکت تأمین آب صنایع و معادن
تقی زاده به مشارکت مؤثر چادرملو در تأسیس شرکت تأمین آب صنایع و معادن اشاره کرد و اظهار داشت: مشارکت در این شرکت به میزان ۱۵ درصد سهام آن بوده که هدف آن آغاز عملیات اجرای طرح خط دوم انتقال آب خلیجفارس به مسیر کرمان-خراسان جنوبی و رضوی می باشد. همچنین تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغ ۸۴۲ میلیارد ریال حق السهم شرکت پرداخت گردیده است.
تقی زاده در خصوص طرح احداث نیروگاه سیکل ترکیبی گفت: این طرح به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات با مشارکت شرکت چادرملو با ۴۵ درصد سهام، شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور (سهامی عام) ۴۵ درصد و شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید (سهامی عام) با ۱۰ درصد سهام با پیشبینی سرمایهگذاری برآوردی حداقل به مبلغ ۲۰۰ میلیون یورو اجراء میگردد.
وی به اجرای طرحهای اکتشافی و استخراج در معادن جدید اشاره کرد و بیان داشت: تأمین سرمایهگذاری حداقل به مبلغ ۲۰۰ میلیون یورو طی ۵ سال بهمنظور مشارکت در پروژههای اکتشاف و استخراج معادن جدید در منطقه و خارج از منطقه بهمنظور دسترسی به منابع معدنی پایدار شرکت.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: چادرملو مشارکت حداکثر ۳۰ درصدی در اجرای طرح احداث کارخانه مگامدول احیاء مستقیم (تولید آهن اسفنجی) به ظرفیت ۱،۲۰۰ هزار تن را دارد که برآورد سرمایهگذاری حداقل مبلغ ۱۱۰ میلیون یورو در استان اردبیل، با مشارکت شرکتهای سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام)، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید (سهامی عام)، فولاد مبارکه اصفهان (سهامی عام) و شرکت ایریتک در این طرح انجام شده است.
اجرای طرح احداث کارخانه نورد
وی به تأسیس شرکت جدید در منطقه اردکان یزد بهمنظور اجرای طرح احداث کارخانه نورد اشاره و تشریح کرد: این طرح ظرفیت ۱ میلیون تن ورق گرم (با ظرفیت کوره ۲۰۰ تن در ساعت) با سرمایه اولیه ۵ هزار میلیارد ریال و جذب مشارکتهای بخش خصوصی یا عمومی بهمنظور پیشبرد طرح با سرمایهگذاری برآورد حداقل به مبلغ ۵۵۰ میلیون یورو را دارد.
تقی زاده در آخر افزود: تأسیس شرکت جدید در استان خراسان رضوی بهمنظور اجرای طرح احداث کارخانه نورد به ظرفیت ۱ میلیون تن ورق گرم (با ظرفیت کوره ۲۰۰ تن در ساعت) از دیگر برنامههای شرکت است که با سرمایه اولیه ۵ هزار میلیارد ریال و جذب مشارکتهای بخش خصوصی یا عمومی بهمنظور پیشبرد طرح با سرمایهگذاری برآورد حداقل به مبلغ ۵۵۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده است.