اجرای نظام بهینهسازی نگهداری پیشگیرانه در فولاد مبارکه
نظام بهینهسازی نگهداری پیشگیرانه در سطح شرکت فولاد مبارکه با موفقیت اجرایی شد.
به گزارش روابطعمومی شرکت فولاد مبارکه، امین ابوعطا، کارشناس برنامهریزی و تعالی سیستمهای نت تصریح کرد: سازمانها زمان قابلتوجهی را برای طراحی یک برنامه نت پیشگیرانه صرف میکنند. برنامهای که قدمی روبهجلو برای جلوگیری از خرابیهای اضطراری، کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات، بهبود وضعیت نگهداری تجهیزات و اهدافی از این قبیل است. وقتی یک برنامه نت پیشگیرانه بهکار گرفته میشود معمولا سازکار مشخصی برای مرور و ارزیابی مجدد فعالیتهای فاقد ارزشافزوده که حتی ممکن است در کارها اختلال ایجاد کنند، وجود ندارد.
بسیاری از سازمانها باوجود داشتن یک برنامه نت پیشگیرانه همان مسیرهای گذشته خود را دنبال میکنند و وقتی یک خرابی در تجهیزاتشان رخ میدهد، غافلگیر میشوند.
کارشناس برنامهریزی و تعالی سیستمهای نت تأکید کرد: تحقیقات نشان داده ۴۰ تا ۶۰ درصد استانداردهای تعمیراتی نهتنها هدف مشخصی را دنبال نمیکنند و نمیتوانند جلو خرابیها را بگیرند، بلکه ممکن است خود باعث بروز توقفات و عدمتولید شوند. بنابراین بهمنظور ایجاد توازن میان ریسک خرابی و هزینههای نگهداری و تعمیرات، باید براساس پارامترهای تاریخچه خرابیها، تجزیهوتحلیل عملکرد برنامه نگهداری و خبرگی کارکنان نظام نت، بهصورت دورهای برنامه نت پیشگیرانه را موردبررسی قرار داد که به این عمل «بهینهسازی نگهداری و تعمیراتِ پیشگیرانه یا PM-Optimization» اطلاق میشود.
امین ابوعطا یادآور شد: با توجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه از ابتدای راهاندازی، نظام نگهداری پیشگیرانه را با تعریف حدود ۲۴۰ هزار استاندارد تعمیراتی روی تجهیزات و انتقال آن به سیستمهای مدیریت اطلاعات نت (MIS سابق و EIS فعلی) استقرار داده است، درحالحاضر نیاز به بازنگری و ویرایش این استانداردهای تعمیراتی بیشازپیش احساس میشود؛ بنابراین پیادهسازی نظام بهینهسازی نت پیشگیرانه یا PMO در دستور کار واحد برنامهریزی و تعالی سیستمهای نت در مجموعه دفتر فنی تعمیرات شرکت قرار گرفت.
حمیدرضا عبدیان، کارشناس برنامهریزی و تعالی سیستمهای نت نیز در این زمینه تصریح کرد: اجرای این پروژهها با حذف استانداردهای تعمیراتی غیرضروری و ویرایش اطلاعات استانداردها نظیر بازه زمانی تکرار، تخصص و محتوای فنی، نقش بسزایی در بهینهسازی منابع انسانی، قطعات یدکی، مواد مصرفی و هزینههای برونسپاری تعمیرات دارد و موجب افزایش قابلیت دسترسی تجهیزات و آمادهبهکاری خطوط تولید میشوند.
عبدیان یادآور شد: از ابتدای سال ۱۳۹۹ با برگزاری دورههای آموزشی بهینهسازی نت پیشگیرانه با حضور اساتید مطرح کشوری برای کارشناسان فرآیند نت دفاتر برنامهریزی و کنترل نگهداری و تعمیرات نواحی تولیدی و پشتیبانی، پروژههای PMO روی تجهیزات بحرانی و نیمهبحرانی خطوط تولید تعریف شد.