یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403 - 19 May 2024
کد خبر: 9076
تاریخ انتشار: 1400/10/05 12:34
وزیر صنعت، معدن و‌ تجارت تاکید کرد

توجه ویژه به نوآوران در ساختار جدید

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه، اقدام به برپایی «نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ناحیه نوآوری شریف» کرد. در این نمایشگاه، چکیده‌ای از تلاش دو دهه کارآفرینی استادان و دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی شریف در معرض بازدید عموم قرار گرفت.

در این نمایشگاه دو روزه، بیش از ۴۵ دستاورد فناورانه ناحیه نوآوری شریف در ۴ حوزه «صنایع معدنی»، «صنایع شیمیایی و مواد پیشرفته»، «نفت، گاز و پتروشیمی» و «آب و انرژی و محیط زیست» ارائه شد.

وزیر صنعت، معدن و‌ تجارت در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه ناحیه نوآوری شریف در جمع خبرنگاران، گفت: با رویکرد جدیدی که در وزارت صنعت، معدن تجارت ایجاد شده، توجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور خواهیم داشت. به گزارش شاتا، سیدرضا فاطمی امین با بیان این مطلب افزود: در فضاهای دانشگاهی کارها دوره عمری دارند اما بیشتر دستاوردهای دانش‌بنیان این حوزه قابلیت تجاری شدن دارند. وی همچنین تصریح کرد: مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان که در این نمایشگاه مورد بازدید قرار گرفته و در حوزه کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند را پیگیری خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بیشتر مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه بازار است که این مسائل را نیز با رویکردهای جدیدی که داریم موردتوجه قرار خواهیم داد. فاطمی‌امین با بیان اینکه توسعه بازار و تسهیل فروش، بزرگ‌ترین کاری است که می‌توان برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور انجام داد، گفت: این شرکت‌ها به لحاظ فنی و نوآوری کار را به خوبی جلو برده‌اند و گام بعدی یافتن بازار است تا لکوموتیو توسعه این شرکت‌ها باشد. وی همچنین بیان کرد: با رویکرد و ساختار جدیدی که در وزارت صنعت، معدن تجارت ایجاد شده، توجه ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور خواهیم داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به‌عنوان نمونه در انتخاب صادرکنندگان نمونه و ممتاز امسال، شاخص‌های دانش‌بنیان بودن را لحاظ کرده و امسال برای نخستین بار چندین شرکت دانش‌بنیان به‌عنوان صادر‌کننده نمونه و ممتاز انتخاب شدند. فاطمی‌امین همچنین تاکید کرد: اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی با فعالیت‌های دانش‌بنیان می‌تواند تسهیل و ارتقا یابد. وی با اشاره به تغییر ساختار در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در تمامی دفاتر تخصصی یک گروه فناوری و نوآوری ایجاد شده و در این راستا مدیرکل آن دفتر در حوزه فناوری و نوآوری مسئولیت دارد که باید ارتباط بین صنعت، معدن تجارت با آن شرکت دانش‌بنیان را برقرار کند.

تجاری‌سازی فناوری‌ها جدی شد

صمتعلی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شریف گفت: این نمایشگاه از نظر حجم کوچک است اما از نظر کیفیت، نمایشگاه بسیار خوبی بوده و می‌توانیم مدعی باشیم این نمایشگاه، منتخب و برگزیده‌ای از مجموعه فناوری‌های گوناگونی است که پژوهشگران جوان این دانشگاه پدیده‌های پژوهشی خود را در آن به نمایش گذاشتند. وزیر نیرو گفت: ویژگی مهم این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه‌هایی که قبلا در آن حضور داشتم این است که در این نمایشگاه اغلب فناوری‌ها وارد مرحله تجاری‌سازی شده و در واقع نمونه‌ها رشد خوبی داشته و چندین گام جلوتر هستند و امیدوارم این روند در سال‌های آینده هم ادامه داشته باشد و گام به گام شاهد حضور این عزیزان در بازارهای جهان باشیم.

حمایت از ناحیه نوآوری شریف

این نمایشگاه به همت دانشگاه صنعتی شریف و پارک علم و فناوری در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده است. این دستاوردها در حوزه بومی‌سازی قطعات داخلی موتورسیکلت، باتری‌های پک لیتیوم‌یون هوشمند، مبدل‌های حرارتی، طراحی، ساخت و مونتاژ توربو اکسپندر، واحدهای جداسازی هوا و الکتروموتور کولر آبی هستند. سیستم‌های انتقال نوری، سیستم‌های تصفیه آب، سیستم‌های اندازه‌گیری، دوچرخه‌های برقی ساخت دانش‌بنیان داخل، خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی سیالات حفاری، میزبانی وب سرویس ‌و مهندسی مواد و شیمی نیز از دیگر توانمندی‌ها ودستاوردهایی است که در این نمایشگاه عرضه شده است. عرضه دستاوردها در تولید کامپاندهای صنایع خودروسازی، لوازم‌خانگی، الکتریکی، لوله و اتصالات، محصولات زیست‌پلیمر، سامانه‌های انرژی، صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی، کشاورزی، ضدعفونی و شیمیایی از دیگر بخش‌های نمایشگاه است. ناحیه نوآوری شریف به مساحت ۲۵۰ هکتار در خیابان آزادی و ۳ بزرگراه شهید جناح، شیخ فضل‌الله نوری و یادگار امام واقع شده است و هم‌اکنون بیش از ۵۰۰ شـرکت، ۱۹ شــتابدهنده، ۱۲ صندوق و شرکت سرمایه‌گذاری و ۱۳ مرکز نوآوری در آن مستقر هستند.

سخن پایانی

با گذر زمان و فراگیر شدن موضوع کارآفرینی در دهه‌های اخیر، کسب‌وکارهای بسیاری در مجاورت دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته‌اند، تا جایی‌که صدها شرکت توسط دانش‌آموختگان جوان، نخبه و با پشتکار این دانشگاه ایجادشده و ارزش‌آفرینی و اشتغالزایی بسیاری به همراه داشته است. با تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۵، مهم‌ترین برنامه‌ این مجموعه هویت‌بخشی و توسعه زیست‌بوم شکل گرفته در مجاورت دانشگاه صنعتی شریف، با عنوان «ناحیه نوآوری شریف» قرار داده شد که موجب شتاب‌بخشی به روند شکل‌گیری و رشد کمی و کیفی شرکت‌های نوآور در این ناحیه شده است.


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/395p72