دلال ها عامل اصلی آشفتگی در بازار تخم مرغ
کاشانی افزود: هزینه آب و برق و گاز و کارگر نیز ۵۰ درصد هزینه تولید است که حدود ۱۹ تومان به قیمت هر عدد تخممرغ اضافه میکند. این یعنی از هنگام خرید جوجه تا تخمگذاری ۲۴۷ تومان هزینه میشود.
وی در ادامه به هزینههای دوره پرورش مرغ تخمگذار اشاره کرد و گفت: استاندارد جهانی مصرف دان در دنیا ۲کیلو و ۳۰۰ گرم است. یعنی مرغ باید ۲کیلو. ٣٠٠ گرم دان مصرف کند که یک کیلو تخممرغ دهد. که اگر این عدد در دان کیلویی ۴۰۰۰ تومان ضرب شود یعنی هزینه دان مرغ ۹۲۰۰ تومان میشود. این عدد ۹۲۰۰ تومان اگر تقسیم بر ۱۶(هر کیلو تخممرغ حدود ۱۶ عدد است) شود هر دانه تخممرغ ۵۷۵ تومان فقط نهاده نیاز دارد. هزینه واکسن و درمان نیز ۳۴ تومان، آب، برق و سوخت ۶تومان، پرسنلی ۹۹ تومان، آمادهسازی سالن ۹ تومان و ۴ ریال تعمیرو نگهداری ۲۸ تومان، استهلاک مرغداری ۵۶ تومان، هزینههای متفرقه ۴۴تومان و کارمزد سرمایه در گردش یک تومان و ۱۳ ریال است که سرجمع به عدد ۸۴۹ تومان میرسیم.
این فعال بخش خصوصی افزود: اگر هزینههای دوره پرورش را با دوره قبل پرورش جمع کنیم عدد ۱۰۹۶تومان بهدست میآید که با سود ۱۲ درصدی مرغدار هزینه تولید یک عدد تخممرغ درب مرغداری ۱۲۲۷ تومان میشود. با اضافه شدن سود شبکه توزیع و حملونقل به قیمت ۱۵۳۵ تومان خواهیم رسید.
کاشانی تصریج کرد: اینکه هر عدد تخممرغ با قیمت ۲۰۰۰تومان فروخته میشود متاسفانه به دلیل دلال بازی و عدم وجود سیستم شفاف توزیع است که دود آن در نهایت به جیب تولید کننده و مصرفکننده میرود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا واردات تخممرغ صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: فعلا در مرحله تامین ارز برای آن هستیم. البته اگر قیمتها اصلاح شود نیازی به واردات نیست.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن تصریح کرد: چون در سه ماه ابتدای سال قیمت هر کیلو تخممرغ به ۸۰۰۰تومان یعنی حدود ۷۰۰۰ تومان زیر قیمت تمام شده رسید تعدادی گله از دست دادیم و این موضوع باعث شد نتوانیم مانند هر سال در زمستان تخممرغ صادر کنیم وتخممرغ فقط به اندازه نیاز کشور باشد.
منبع: ايسنا