-
عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی:

فولاد خوزستان نماد تجلی دانش و تخصص استان است

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه و عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، فولاد خوزستان را نماد تجلی دانش و تخصص استان خوزستان دانست.

یوسفی در پنجمین روز نمایشگاه بین‌المللی ایران متافو با حضور در غرفه فولاد خوزستان، با اشاره به پویایی و ارزآوری صنعت فولاد به خبرنگار روابط‌ عمومی گفت: فولاد خوزستان نماد تجلی دانش و تخصص استان است. این مجموعه عظیم افتخار دارد، برای دفاع از کیان کشور و حفظ تولید، در دوران دفاع مقدس، ۵۷ شهید را تقدیم آب و خاک کشور کند. خوزستان سرزمین رنگین‌کمان اقوام است. جایی که اقوام مختلف با نژاد و لهجه‌های مختلف، با تکیه بر دانش و تخصص جوانان، نقش موثری در گردش چرخ صنعت کشور بر عهده دارند. در سه دهه‌ اخیر ۴۰ میلیارد یورو در بخش صنعت سرمایه‌گذاری شده است که از این رقم،‌ ۳۵ میلیارد یورو در بخش ذوب و مابقی در حوزه نورد است. به دلیل متصل نبودن این دو بخش در استان، تولید زنجیره فولاد دچار اختلال شده است.

یوسفی در ادامه گفت: در تعریف طرح‌های توسعه‌ صنعت فولاد باید مواردی همچون: تامین انرژی، اقلیم و تامین مواد اولیه را در نظر گرفت. متاسفانه نگاه جزیره‌ای باعث شده، توسعه به صورت نامتوازن انجام شود و نتیجه‌‌ی آن، شکل گرفتن بحران‌های تامین مواد اولیه برای شرکت‌های فولادی و خوراک اسلب، بیلت و بلوم برای تولیدکنندگان محصولات نوردی شود. ارتباط شرکت‌های زنجیره فولاد خوزستان باید هدفمند باشد. نمود تبلور زنجیره فولاد، تامین ورق‌های طرح عظیم گازی گوره به جاسک است که با خروج شرکت‌های خارجی، از سوی فولاد اکسین تامین شد. با یکپارچه شدن تولیدکنندگان زنجیره فولاد، سرمایه‌گذاری در حوزه تامین انرژی شکل بهتری پیدا می‌کند‌.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی کمبود ۱۲هزار مگاواتی برق در تابستان گذشته را ناشی از سرمایه‌گذاری نکردن در طرح های تامین انرژی دانست و افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه، باید ۲۵هزار مگاوات برق به ظرفیت کشور اضافه می‌شد و با توجه به محقق نشدن، شرکت‌های فولادی با محدودیت‌های برقی مواجه شدند. در تابستان اخیر شرکت فولاد خوزستان، ۵۳۰هزار تُن تولید برنامه‌ریزی خود را از دست داد و به تبع آن بخشی از صادرات و سود این مجموعه از دست رفت. با تکمیل زنجیره ارزش فولاد در استان، علاوه بر پایداری تولید به اشتغال منطقه کمک می‌شود.

یوسفی اشاره‌ای هم به لزوم واگذاری سهام فولاد اکسین به فولاد خوزستان داشت و افزود: تجربه‌های تلخی که به دلیل اهمال و سوءمدیریت مسئولان وقت در واگذاری درست شرکت‌های استان به بخش خصوصی پیش آمد، نتیجه‌اش به وجود آمدن مشکلاتی برای شرکت‌هایی همچون: گروه ملی، فولاد کاویان، لوله‌سازی اهواز و در مقطعی فولاد اکسین بود. از ابتدای تعریف طرح و به منظور تکمیل زنجیره فولاد، شرکت‌ فولاد اکسین با هدف تولید ورق‌های عریض، طرح تکمیلی فولاد خوزستان در نظر گرفته شد. مجمع نمایندگان خوزستان به‌صورت ویژه به‌دنبال واگذاری سهام فولاد اکسین به فولاد خوزستان است.

عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: نگاه بخشی به توسعه باعث از دست رفتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌شود. برای مثال بهترین سرمایه گذاری در صنعت فولاد، تعریف طرح‌های توسعه فولاد در جنوب کشور است، اما در عین حال شاهد هستیم در مناطق کویری که با مشکل آب مواجه هستند، طرح‌های کوچک فولادی تعریف و به بهره‌برداری می‌رسد. چنین طرح‌هایی شاید در کوتاه‌مدت به اشتغال منطقه کمک کند اما در دراز مدت با توجه به محدودیت‌های اقلیمی، علاوه بر محدودیت‌های تامین انرژی به کاهش ظرفیت تولید منجر می‌شود. از طرفی به ظرفیت‌های کشاورزی منطقه آسیب وارد می‌شود و مجبور می‌شویم طرح‌های چند هزار میلیاردی انتقال آب به فلات مرکزی را تعریف کنیم. این در حالی است که استان خوزستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و دسترسی آسان به آب‌های آزاد، دارا بودن ۲۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی، بنادر بین‌المللی، حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای و حامل‌های انرژی، بهترین اقلیم برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای فولاد است. تعریف طرح‌های توسعه در نوار مرزی، حذف هزینه‌های حمل‌ونقل را به دنبال دارد‌. نگاه توسعه‌ای کشور باید بلندمدت و بر اساس اقلیم کشور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین