قرمزپوشی بازار سرمایه برای دومین روز متوالی
روز گذشته بازار سرمایه برای دومین روز متوالی با ریزش سنگین مواجه شد و این گمانه را تقویت کرد که ریزش ۲روز پیاپی دستوری است. بهگفته فعالان بازار، شاخص کل، برای دومین روز پیاپی وارد اصلاح شده است.
اصلاح در بازار یک امر طبیعی است، اما نمی توان اصلاح ۲۰۰ هزار واحدی تنها در عرض ۲ روز را باتوجه به اینکه اتفاقی در اقتصاد کلان و حتی وضعیت کشور نیفتاده، امری طبیعی دانست. به گزارش صمت، برخی تحلیلگران بازار پا را فراتر گذاشته و می گویند این گونه ریزش بورس تنها در زمانی منطقی است که خطری جدی مانند جنگ یا تنش های سیاسی سنگین مانند مهر سال ۱۴۰۱ بورس را تهدید کند. زمزمه دستوری بودن ریزش بورس در حالی بین فعالان این بازار پیچیده است که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید دارد بازار سهام را نمی توان دستوری مدیریت کرد.دیروز هم بورس تهران به طورعجیبی برای دومین روز متوالی قرمز رنگ و رکورد ریزش های بورس با این ریزش ۱۲۵ هزار واحدی زده شد. به نظر می رسد که بازار سرمایه پس از رالی صعودی، چند روزی وارد فضای رکودی و اصلاحی شده است. برخی فعالان بازار، ورود صندوق های حمایتی برای مدیریت هیجانات بازار در چنین مواقعی را ضروری می دانند.
بازار سهام را نمی توان دستوری مدیریت کرد
صمتبه دنبال روند ریزشی ۲ روز گذشته، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سازمان بورس در هیچ مقطعی در افزایش و کاهش بازار دخالتی ندارد و بازار به صورت دستوری مدیریت نمی شود. مجید عشقی ادامه داد: بازارگردان ها طبق دستورالعمل عمل می کنند و هیچ عملکردی را نمی توان به آنها تحمیل کرد. رئیس سازمان بورس اظهار کرد: بازارگردان ها، هزار میلیارد تومان در بازار خرید داشته اند و صندوق ها هم از منابع خوبی در بازار برخوردار هستند. وی گفت: زمانی که بازار برای مدتی در یک جهت حرکت می کند، باید انتظار شناسایی سود را داشت. عشقی ادامه داد: گزارش شرکت ها در فروردین نشان دهنده اختلاف شدید آنها نسبت به سال گذشته بوده است.
رئیس سازمان بورس گفت: برنامه مفصلی برای عرضه اولیه و راه اندازی صندوق های مختلف داریم. رسالت اصلی این است تا منابع در بازار سرمایه را به سمت فعالیت مولد ببریم، اگر این اتفاق در سال ۹۹ افتاده بود، شاهد به بار نشستن فعالیت صنایع بودیم.
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه مسیر خود را در پیش می گیرد، گفت: بخشی از منابع موردنیاز صندوق های حمایتی بازار سهام نقد شده است، به همین دلیل اکنون منابع خوبی در اختیار صندوق ها قرار دارد. عشقی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ گاهی منابع صندوق صفر می شد، اما اکنون این اتفاق دیگر رخ نمی دهد.
رئیس سازمان بورس اظهار کرد: سهامداران باید تمرکز بیشتری را در بازار برای انتخاب سهام داشته باشند. باتوجه به نوسان شدید ایجادشده در بازار، باید گفت که اتفاق عجیبی در بازار رخ نداده و حتی اطلاعات منتشرشده از شرکت ها، عملکرد بسیار مطلوب آنها در چند وقت گذشته را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه تحلیلگران باتوجه به مسائل بنیادی اقدام به خریدوفروش در بازار می کنند، گفت: نوسان، ذات بازار است و هیچ بازاری هیچ گاه نمی تواند به صورت دائمی رشد کند یا در مسیر نزول قرار بگیرد.
عشقی به سرمایه گذاری غیرمستقیم سهامداران در بازار تاکید کرد و گفت: انجام چنین سرمایه گذاری در بازار، نیاز بازار سهام است و اکنون طبق برآوردهای انجام شده، حجم دارایی صندوق در سهام و نیز سبدهای اختصاصی با افزایش زیادی همراه بوده اند. رئیس سازمان بورس به صندوق بازنشستگی تکمیلی اشاره کرد و گفت: تا یک ماه آینده صندوق بازنشستگی تکمیلی را ارائه می کنیم و در تلاش هستیم که تا یک ماه آینده مجوز آن را صادر کنیم. وی ادامه داد: امسال انرژی زیادی را برای تامین مالی طرح های کوچک و بزرگ گذاشتیم تا کمک کننده به رشد تولید باشیم.
مراقب بازار هیجانی باشید
کارشناسان بازار سرمایه با تاکید بر هیجانی بودن بازار می گویند که به نظر می رسد کلید هیجانات بازار در دستان صنایعی همچون خودرو بوده و برگشت تقاضای این گروه می تواند تاثیر هیجانی قابل لمسی را در راستای برگشت به تقاضا در بازار به وجود آورد.