-
اختصاص ۵۷ هزار میلیارد ریال برای توسعه فیبرنوری

«نجما» در کدام استان‌ها اجرایی شد

بر اساس مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت‌ برثانیه به پهن‌باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵میلیون کسب‌وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن‌باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.

«نجما» در کدام استان‌ها اجرایی شد

در این راستا شرکت مخابرات ایران با تصمیم هیات‌مدیره این شرکت به طور ویژه وارد این حوزه شد و طبق اعلام مسئولان امر، تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور نصب شد اما این میزان هنوز برای نیاز کشور کافی نیست و در نتیجه طرح نهضت جهادی مخابرات ایران موسوم به «نجما» برای توسعه فیبر نوری در راستای جبران بخشی از این عقب‌افتادگی آغاز شد.

«نجما» از تابستان ۱۴۰۱ کلید خورد

تفاهمنامه اجرای این طرح با استانداران نیز به امضا رسید و اجرای طرح از تابستان ۱۴۰۱ در چند استان کلید خورد. طرح مذکور با منابع داخلی و الگوی مناسب در استان‌ها جلو می‌رود، به صورتی که درحال‌حاضر آذربایجان غربی استان هشتم در توسعه طرح نجماست و در ۸ استان دیگر هم طرح‌های توسعه به سرعت در حال تهیه و تصویب است.در ابتدای شروع طرح قزوین، سیستان و بلوچستان و لرستان، سه استان آماده برای اجرای نجما بودند. شروع طرح در استان قزوین کلید خورد و سپس سیستان‌و‌بلوچستان اعلام آمادگی کرد و بعد هم استان لرستان و اخیرا استان آذربایجان غربی با شرکت مخابرات ایران تفاهمنامه امضا کرده است. چندی پیش هم این طرح در اراک و قم به مرحله آماده‌سازی درآمد.

مدیرعامل مخابرات ایران با تاکید بر اینکه اجرای طرح‌های حوزه مخابرات در جهت پشتیبانی‌های بیشتر از استان‌ها انجام می‌شود، گفت: از سال گذشته نهضت جهادی توسعه فیبر نوری را در تمام استان‌ها آغاز کردیم که در خراسان شمالی نیز این طرح ابلاغ شده است.

مجید سلطانی در گفت‌وگو با ایمنا اظهار کرد: از دو سال گذشته در شرکت مخابرات راهبردهای جدیدی آغاز شده و رسالت شرکت مخابرات ایران در جهت تحقق شعار سال، آمادگی در خصوص سیاست‌گذاری صحیح در رشد صنعت فاوای کشور، آمادگی کامل به منظور برقراری ارتباط با دستگاه‌های اجرایی، توسعه شبکه‌های اجتماعی، تأمین ارتباطات مورد نیاز و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم است.

وی افزود: در تلاش هستیم با توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری در بخش خانگی، تجاری، صنعتی بتوانیم خدمتگزار خوبی برای مردم استان آذربایجان غربی باشیم.

سلطانی با تاکید بر اینکه اجرای طرح‌های حوزه مخابرات در جهت پشتیبانی‌های بیشتر از استان‌ها انجام می‌شود، گفت: از سال گذشته نهضت جهادی توسعه فیبر نوری را در تمام استان‌ها آغاز کردیم که در خراسان شمالی نیز این طرح ابلاغ شده است.

وی در ادامه ضمن تاکید بر لزوم تداوم همکاری‌های بین سازمانی با مجموعه مخابراتی، گفت: امید است شاهد ارتقای هرچه بیشتر صنعت ارتباطات و در نتیجه آن، رشد تولید و رشد اقتصادی باشیم.

درحال‌حاضر در منطقه کاشان ۲۰ هزار کیلومتر فیبر نوری اجرا شده است و با اجرای این طرح جدید سرعت، کیفیت و امنیت اینترنت باند پهن منطقه کاشان افزایش خواهد یافت.

نیاز به سرمایه ۵۷ هزار میلیارد ریالی برای توسعه نجما

وی در آیین بهره‌برداری از مرحله اول نهضت جهادی توسعه فیبرنوری شرکت مخابرات ایران ( نجما) و طرح‌های مخابراتی استان مرکزی در اراک، گفت: سرمایه لازم برای اجرای طرح نهضت جهادی توسعه فیبرنوری کشور (نجما )۵۷ هزار میلیارد ریال است.

سلطانی افزود: شرکت مخابرات از سال ۹۴ توسعه دسترسی به فیبرنوری را آغاز کرد اما این اقدام با کندی مواجه شد و طرح نهضت جهادی توسعه فیبرنوری، از خردادماه سال گذشته کلید خورد.

وی بیان کرد: برای هر استان کشور در راستای اجرای این مهم، ۱۲ طرح انتخاب که از بین آنها، بهترین‌ گزینه برای اجرا انتخاب شده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه، این شرکت با جدیت به دنبال ادامه این طرح است، اظهار کرد: در راستای اجرای طرح نهضت توسعه فیبرنوری، همه اطلاعات طرح‌های استان‌ها به صورت هفتگی رصد می‌شود و در این خصوص مدیر کنترل پروژه وجود دارد.

سلطانی عنوان کرد: استان مرکزی در راستای اجرای طرح نهضت فیبرنوری جزو استان‌های موفق است که اقدامات صورت گرفته جای تقدیر دارد.

وی گفت: امسال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نام‌گذاری شد و رهبر معظم انقلاب در نشست فروردین‌ماه با مسئولان کشور، الزاماتی را بیان فرمودند که کمک دستگاه‌های مختلف به یکدیگر یکی از این الزامات بود و امروز همکاری بین دستگاهی در استان مرکزی برای اجرای طرح نهضت توسعه فیبرنوری مشهود است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود: اگر بخواهیم توسعه زیرساخت‌ها به خوبی محقق شود و شکوفایی اقتصادی در جامعه رخ دهد باید همه پای کار باشند و بخش‌های مختلف به یکدیگر کمک دهند.

سلطانی بیان کرد: ثبات در سیاست‌ها و هزینه‌های اقتصادی از دیگر الزامات مطرح شده بود و در این راستا، سیاست‌ها و تصمیماتی که در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات اتخاذ می‌شود، باید علاوه بر پیوست‌های مختلف، پیوست اقتصادی نیز داشته باشد.

توسعه فیبرنوری در استان مرکزی

درهمین حال مدیر شرکت مخابرات منطقه مرکزی هم گفت: شبکه ملی اطلاعات از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است و در این شبکه ۲ رکن، استقلال و امنیت اطلاعات و کاربر وجود دارد.

علیرضا لطفی ضمن بیان این مطلب افزود: اقدام گسترده اتصال دستگاه‌ها و نهادهای مختلف استان به شبکه ملی و فیبرنوری از زمان فعالیت دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار دارد. وی بیان کرد: ۲۶۰ کیلومتر فیبر شهری در ۲۲ شهر طراحی و اجرا شده است و هدف‌گذاری شده تا پایان سال این شبکه به ۴۰۰ کیلومتر برسد.

مدیر شرکت مخابرات منطقه مرکزی ادامه داد: با پایان یافتن نهضت جهادی توسعه فیبرنوری شرکت مخابرات در این استان، ۹۰ درصد جمعیت استان مرکزی از اینترنت پرسرعت برخوردار می‌شوند.

لطفی با بیان اینکه در استان مرکزی، ‌هزار و ۷۱۸ کیلومتر شبکه فیبر نوری شهری وجود دارد، گفت: در راستای رفع نقاط دارای مشکل مخابراتی این استان در یک سال گذشته، ۲۹ مرکز جدید ایجاد شده است. استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

توسعه شبکه فیبر نوری در قم

مدیرعامل مخابرات استان قم از اجرای پروژه توسعه شبکه فیبر نوری با نام نجما به عنوان یکی از برنامه‌های مهم دولت در حوزه مخابرات قم یاد کرد و گفت: این پروژه ۳۸ هزار و ۶۶۰ خانواده را تحت پوشش قرار داده و در ۵۵ نقطه مختلف استان به مدت یک و نیم سال با سرمایه‌گذاری ۸۱۶ میلیارد ریال اجرایی می‌شود.

محمد حاج عینی به مناسبت هفته دولت با حضور در دفتر خبرگزاری فارس در قم، با اشاره به اینکه آمار پورت‌های تلفن ثابت در قم به ۶۲۳ هزار و ۵۹۵ مورد رسیده است، اظهار کرد: طی دو ساله اخیر ۵ هزار و ۷۶۲ مورد پورت جدید شده است.

وی از راه‌اندازی هزار و ۸۴۸ پورت adsl در قم خبر داد و گفت: آمار پورت‌های adsl به ۱۳۸ هزار و ۶۵۳ مورد و پورت‌های vdsl نیز به ۲۱ هزار و ۷۱۱ مورد رسیده که ۶ هزار و ۱۴۲ مورد از این آمار در دولت مردمی رقم خورده است. مدیرعامل مخابرات استان قم گفت: آمار توسعه پوشش فیبر نوری ۱۲۹ هزار و ۹۹۰ مورد بوده که ۷۷هزار و ۶۴ مورد از این آمار طی دوره دولت مردمی رقم خورده است.

وی با اشاره به افتتاح ۳۴۰ میلیارد ریال پروژه در هفته دولت به همت مخابرات قم، گفت: ۴ پروژه توسعه شبکه فیبر نوری با اعتباری بالغ بر ۴۷ میلیارد ریال، ۱۳ پروژه ارتقای تکنولوژی تلفن‌همراه با اعتباری بالغ بر ۱۰۳ میلیارد ریال، ۵ پروژه ایجاد سایت تلفن‌همراه با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال و سه طرح توسعه شبکه روستایی با اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال افتتاح می‌شود.

حاج عینی اجرا و توسعه شبکه فیبر نوری خانگی و تجاری و ایجاد امکانات دسترسی برای حدود ۱۳۰ هزار واحد مسکونی و تجاری را از اهم اقدامات انجام شده توسط مخابرات قم برشمرد و گفت: توسعه و راه‌اندازی بیش از ۲۱ هزار پورت پرسرعت vdsl جهت بهره‌مندی مردم از اینترنت با کیفیت و پرسرعت از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی تصریح کرد: ارائه بیش از ۷۰۰ سرویس اینترنت به مراکز آموزشی شهری و روستایی، اتصال بیش از ۸۰ مرکز به فیبر نوری، سرعت بخشی در ارائه کلیه خدمات و سرویس‌های ارتباطی به ارگان‌ها و سازمان‌ها، برنامه‌ریزی و اهتمام نسبت به بهبود تجربه مشتریان و کاهش مدت زمان اتصال و پشتیبانی از همه خدمات مخابراتی، اجرای پروژه فیبر نوری روستایی جهت بهبود کیفیت خدمات ارتباطی به روستاییان و بازسازی برخی از شبکه‌های ارتباطی، پوشش ارتباطی حدود ۹۸ درصدی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار و برقراری خدمات ارتباطی در کوتاه‌ترین زمان در مواجهه با سرقت تجهیزات با وجود حجم انبوه سرقت‌ها از دیگر اقدامات نیروهای مخابرات قم است.حاج عینی از کسب رتبه نخست در پوشش جمعیتی تلفن همراه در سطح کشور توسط مخابرات قم خبرداد و گفت: مخابرات قم در حوزه ارزیابی کیفیت شبکه تلفن ثابت و دیتای مخابرات در سطح کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل مخابرات قم با اشاره به رتبه سوم قم در بهینه‌سازی شبکه سیار در سطح کشور عنوان کرد: قم در تحقق برنامه دایری سرویس vdsl در سطح کشور رتبه نخست نخست و در تحقق برنامه دایری سرویس FTTH رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است. وی از اجرای پروژه توسعه شبکه فیبر نوری با نام نجما به عنوان یکی از برنامه‌های مهم آینده مخابرات قم یاد کرد و گفت: این پروژه ۳۸ هزار و ۶۶۰ خانواده را تحت پوشش قرار داده و در ۵۵ نقطه مختلف استان به مدت یک و نیم سال با سرمایه‌گذاری ۸۱۶ میلیارد ریال اجرایی می‌شود.

سخن پایانی

برای ایجاد زیرساخت فیبرنوری، فناوری‌ها و زیرساخت‌های پیشرفته‌ای است که در صنعت مخابرات بسیار ضروری است. شبکه زیرساخت کشور تاکنون با سرمایه‌گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان‌های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه باوجود گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری‌های جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد. مخابرات الزاماتی را هم برای طرح نجما تعریف کرد؛ توانمندی مدیریت منطقه مخابراتی در انجام هماهنگی با استاندار و مدیران استانی به منظور هم‌افزایی و جذب همکاری گسترده در کوتاه‌ترین زمان و آماده‌سازی تفاهمنامه با استاندار و امکانات ارائه پیشنهاد مناسب برای تامین منابع مورد نیاز طرح از طریق مولدسازی دارایی‌ها ( از قبیل املاک، کابل TOT و….)و تنظیم سند طرح کسب و کار نجمای استانی از آن جمله است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین