-

انفجار هوش مصنوعی

یادداشت

علی جوانمردی-ایده‌پرداز و فعال اقتصادی

جوانمردی ۱

 

تحقیقات نشان می‌دهد هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۲ به یک بازار ۱.۳ تریلیون دالری تبدیل می‌شود، این گزارش جدید نشان می‌دهد که صنعت نوظهور هوش مصنوعی می‌تواند در سال‌های آینده تا ۴۲ درصد رشد کند.

افزایش تقاضا برای محصوالت مولد هوش مصنوعی می‌تواند حدود ۲۸۰ میلیارد دالر درآمد نرم افزاری جدید ایجاد کند، بنابراین بازار هوش مصنوعی در آستانه انفجار است و در آینده نزدیک از اندازه بازار به ۱.۳ تریلیون دالر افزایش مییابد. تحقیقات نشان می‌دهد که این رشد میتواند تا ۴۲ درصد افزایش یابد که توسط زیرساختهای آموزشی در کوتاهمدت

هدایت می‌شودو به‌تدریج به سمت دستگاههای استنتاج برای مدلهای زبان ) تبلیغات دیجیتال، نرمافزارهای تخصصی و خدمات(در میانمدت وبلندمدت تغییرمی‌کند.

عالوه بر این، افزایش تقاضا توسط دستیاران تخصصی، محصولات زیرساختی جدید و نسخه‌های کمکی که کدنویسی را تسریع می‌کنند، هدایت می‌شود. شرکت‌هایی مانند آمازون وب سرویس، مایکروسافت، گوگل و انویدیا می‌توانند بزرگترین ذینفع‌های آن باشند، زیرا شرکت‌ها حجم کار بیشتری را به ابر عمومی منتقل می‌کنند و استفاده بهینه‌تری خواهند داشت. بیشتر مشاغل به اتوماسیون رو می‌آورند. علاوه بر نمایندگان خدمات مشتری، نقشهای دیگری که می‌تواند تحت تأثیراتوماسیون اتوماسیون قرار گیرد عبارتند از: برنامه نویسان رایانه، حتی کارهای برنامه نویسی را می‌توان تا حدی با هوش مصنوعی خودکار کرد، اگرچه کارهای پیچیده‌تر هنوز نیاز به نیروی انسانی دارند. تحلیلگران تحقیق‌های دانشگاهی و بورسی، اتوماسیون می‌تواند جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل اولیه را انجام دهد و تحلیلگران را قادر می‌سازد تا بر تفسیر عمیق‌تر تمرکز کنند. مشاوران حقوقی، بررسی اسناد و سایر کارهای معمول می‌توانند خودکار شوند و زمان را برای کارهای حقوقی پیچیده‌تر برای خبرگان صنف، آزاد کنند. کارگران کارخانه و انبار، روبات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به طور گسترده وظایف تکراری را در کارخانه‌ها و انبارها بر عهده می‌گیرند و مشاغل می‌توانند با نیروی جدید و روبات‌ها جایگزین شوند.

برخی مشاغل به دلیل ماهیت انسان محوری ذاتی، امن تر باقی می‌مانند. این حرفه‌ها نیازبه سطحی از همدلی، درک و خلاقیت دارند که هوش مصنوعی به دور از آن است.

تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال در این مشاغل نسبتاً کم است: مانند معلم، پرستار، مددکار اجتماعی، درمانگر، فرد امین در سازمان، وکیل، متخصص و مدیر منابع انسانی، نویسنده، هنرمند و یا هوش مصنوعی به عنوان یک کارآفرین. زیرا هوش مصنوعی گزیده‌ای از برآوردهای یادگیری شده از ذهن انسان است و هنوز قدرت خلق و ارزش آفرینی احساسات از هوش

مصنوعی متصور نیست. همچنین به غیراز خودکارسازی وظایف، هوش مصنوعی در حال ایجاد مشاغل جدید است. این نقش‌ها برای توسعه، مدیریت و تضمین استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی حیاتی هستند.

هوش مصنوعی به آستانه بحرانی نزدیک‌تر می‌شود. فراتر از این آستانه خطرات بزرگی نهفته است اما عبور از آن اجتناب ناپذیرنیست. انفجار اطلاعاتی، تکینگی، جهش سریع اطلاعات و کسب‌وکارها و دگرگونی‌های فناوری، اینها چند مورد از اصطلاحاتی هستند که برای پیشی گرفتن هوش انسان توسط هوش ماشینی، احتمالا یکی از پر پیامدترین و غیرقابل پیش‌بینی‌ترین رویدادهای تاریخ ما هستند. برای دهه‌های متمادی آتی، دانشمندان پیشبینی کرده‌اند که هوش مصنوعی در نهایت وارد مرحله‌ای از خودبهبودی می‌شود و سیستم‌هایی را فراتر از درک انسان ایجاد خواهد کردو دوره‌ای از رشد تکنولوژیکی بسیار سریع را ایجاد می‌کند. این محصول، نه فقط هوش عمومی مصنوعی، یک انفجار اطلاعاتی است. سیستمی خواهد بود که به اندازه یک انسان در طیف وسیعی از حوزه‌ها توانایی دارد و البته یک ابر هوش است، سیستمی که بسیار فراتر از توانایی‌های شناختی ما است. اکنون گمانه زنی‌ها در صنعت فناوری در حال افزایش است که یک انفجار اطلاعاتی ممکن است در گوشه و کنار جهان در حال رخ دادن باشد.

البته، با توجه به انگیزه شرکت‌های بزرگ برای ایجاد تبلیغات در مورد محصولات خود، باید این پیش‌بینی هارا با کمی دقت در نظر بگیریم. با این حال، صحبت از یک انفجار اطلاعاتی در چند سال آینده فراتر از نتایج آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی است.

این برای ما چه معنایی خواهد داشت؟ آینده بسیار مه آلود می‌شود، زیرا هوش مصنوعی بسیار بیشتراز انسان توانایی دارد. بسیاری از کارشناسان نگرانند که اگر این فناوری به درستی کنترل نشود، توسعه هوش مصنوعی هوشمندتر از انسان می‌تواند منجر به انقراض انسان شود.

چرا باید منتظر انفجار اطلاعاتی باشیم؟ پیش‌بینی‌های انفجار احتمالی هوش بر اساس یک مشاهدات ساده است: از زمان آغاز محاسبات، ماشین‌ها به طور پیوسته از عملکرد انسان در حوزه‌های مختلف بیشتر و بیشتر پیشی گرفته‌اند.

این در حالی است که تحقیق و توسعه هوش مصنوعی سابقه طولانی دارد، در چند سال گذشته شاهد تسریع صعودی حرکت این موضوع بوده‌ایم و روند کنونی جهان، افزایش بی‌سابقه پیشرفت و پذیرش گسترده هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

عواملی که به طور قابل توجهی به این رشد و پیشرفت در هوش مصنوعی دامن زدند در انرژی بخشیدن به جهش هوش مصنوعی بسیار مهم بوده است، همگرایی تمامی عوامل یاد شده طوفانی عالی برای رشد سریع ایجاد کرده است. بنابراین امروز باید به انفجار یکبارة هوش مصنوعی هم بیاندیشیم.

 

گزارش خبری

 

چین سردمدار دانشگاه‌های معتبر شد

جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیا در سال ۲۰۲۵ توسط موسسه Times Higher Education (THE) منتشر شد که ارزیابی دقیق و جامعی از برتری آکادمیک در سراسر این قاره ارائه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از THE، ویرایش امسال عملکرد ۸۵۳ دانشگاه از ۳۵ کشور و منطقه را بر اساس معیارهایی چون آموزش، پژوهش، انتقال دانش و چشم‌انداز بین‌المللی بررسی کرده است. دو دانشگاه چینی چینهوا و پکینگ در رده‌های اول و دوم این لیست قرار گرفته‌اند.

در حالی که چین با تصاحب دو جایگاه برتر و پنج دانشگاه در میان ده دانشگاه برتر، همچنان تسلط خود را حفظ کرده است، کشورهایی مانند سنگاپور، ژاپن، و هنگ‌کنگ نیز عملکرد قدرتمندی داشته‌اند؛ هر شش دانشگاه هنگ‌کنگ برای نخستین بار از سال ۲۰۱۷ در میان ۵۰ دانشگاه برتر قرار گرفتند.

 این رتبه‌بندی همچنین شاهد ورود چهار کشور جدید ازبکستان، بحرین، مغولستان، و سوریه است. در این فضای رقابتی، هند با ۲۰ مؤسسه در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر آسیا عملکرد قوی‌ای ثبت کرده است، که در رأس آنها مؤسسه علوم هند در بنگلور و دانشگاه شولینی، برترین دانشگاه خصوصی این کشور، قرار دارند.

در مورد دانشگاه‌های ایرانی نیز، دو دانشگاه شریف و امیرکبیر به ترتیب در رده‌های شصت و نهم و هفتادم این لیست قرار گرفته‌اند. دیگر دانشگاه ایرانی که رتبه‌اش در زیر ۱۰۰ قرار دارد، دانشگاه علوم و تحقیقات است که در رده هفتادم و هفتم قرار گرفته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین