نوآوری و تقویت زیرساخت دانشمحور
یازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۲ برگزار شد. در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۱۴۰۰ استارتآپ، شرکت فناور دانشبنیان، شتابدهنده، مرکز نوآوری و رشد پارک فناوری، به ارائه جدیدترین محصولات و خدمات فناورانه خود پرداختند.
مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز بهنمایندگی از شرکت ملی صنایع مس ایران در این نمایشگاه حضور داشت. شرکت مس در حالی یازدهمین دوره از نمایشگاه ماینکس را تجربه کرد که پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب و نامگذاری سال ۱۴۰۱ بهعنوان «سال تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» توانست اقتصاد دانشبنیان را در صدر برنامههای خود قرار دهد و از ابتدای سال در حوزه دانشبنیان گامهای موثری را بردارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، عملکرد شرکت مس در زمینه تولید دانشبنیان را مثبت ارزیابی کرد و راهاندازی مرکز دانشبنیان در رفسنجان را اقدامی ارزشمند خواند.
تقدیر از راهاندازی مرکز نوآوری و شتابدهی
صمتبهگزارش مسپرس، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، در حاشیه بازدید از غرفه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در اینوتکس ۲۰۲۲ بااشاره به راهاندازی مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری گفت: اینکه یک شرکت معدنی مانند شرکت مس، نوآوری را پیگیری و مرکز دانشبنیان و نوآوری ایجاد میکند تا ایدهها را پیادهسازی کند، اقدام بسیار ارزشمندی است.
نوآوری، ارزشمند و رویکردی انقلابی است
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بازدید از غرفه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: کار شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در توجه به بحث نوآوری و ابتکار و خلاقیت در مباحث دانشبنیان مهم و ارزشمند است.
صمتحجتالاسلاموالمسلمین حسین جلالی، توجه شرکت مس به مباحث نوآوری و فناوریهای روز را اقدامی انقلابی دانست و یادآور شد: با وجود اینکه تنها 2سال از تاسیس مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان گذشته، اما در همین مدت کوتاه اقدامات بزرگی توسط این مرکز انجام شده است. بر اساس این گزارش، ۲ سال پیش، شرکت مس اقدام به تاسیس مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان کرد. بنا به اعلام ناظران این حوزه، شرکت مس بهدلیل باور به این موضوع که توجه به اقتصاد دانشبنیان سوقدهنده مسیر علم و دانش به حوزه اقتصادی و افزایش بهرهوری است، توانسته کارهای خوبی را در این مرکز به انجام برساند.
برای ۱۵۰ سال فعالیت، ذخیره مس داریم
بهروز رحمتی، معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ تهران با بیان اینکه برای ۱۵۰ سال فعالیت معدنی ذخیره مس داریم، گفت: ایران با دارا بودن ۵۷ میلیارد تن حجم ذخایر معدنی یکی از ۱۲ کشور بزرگ معدنی جهان است. رحمتی افزود: ایران روی کمربندی مس دنیا قرار دارد و مجموع ذخیره 2 معدن مس در سرچشمه و سونگون بالای ۴ میلیارد تن است. وی عنوان کرد: در حوزه اکتشافات معدنی، شرکت مس ۴ میلیارد تن، ظرف ۲ سال گذشته اکتشاف داشته و امکان افزایش آن به ۱۰ میلیارد تن هم وجود دارد.
صمترحمتی با بیان اینکه عمیقترین معادن تاریخی در حوزه مس را در سال گذشته حفر کردهایم، گفت: طی ۳ سال گذشته در ۹۰ نقطه کشور عملیات اکتشافی را نیز توانستهایم انجام دهیم. وی افزود: شرکت مس سومین شرکت بزرگ بورس ایران با ارزش بازار بیش از ۱۲ میلیارد دلار است. فروش سال گذشته مس ۳.۳ میلیارد دلار بوده که ۱.۷ میلیارد دلار ارز موردنیاز کشور را تامین کرده است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس همچنین میزان ذخایر مس ایران را ۴۶ میلیون تن تخمین زد و اظهار کرد: در ۱۶ سال اخیر نرخ تمامشده مس در هر تن ۲۸۰۰ دلار و نرخ فروش نیز بهازای هر تن ۱۶ هزار و ۸۰۰ دلار بوده، در حال حاضر در صنعت مس نرخ تمامشده در دنیا ۲۵۰۰ دلار و نرخ فروش ۱۰ هزار دلار است. وی ادامه داد: شرکت مس در این راستا از محل منابع خود شرکت میتواند طرحهای توسعهای را اجرا کند. رحمتی با اعلام میزان ۱۳۰ هزار متر حفاری در سال گذشته، افزود: ۶۴ پروژه به ارزش ۱۳ میلیارد دلار در تمام حوزههای اکتشافی و... تعریف شده است.
سخن پایانی
آنچه مایه خوشحالی است، این است که شرکت مس بهعنوان یک شرکت بزرگ کشور، رویکرد مثبتی در رابطه با نوآوری و تقویت زیرساختهای دانشی خود دارد. با حرکت شرکت ملی صنایع مس ایران بهسمت استفاده از فناوریهای نوین و دانشبنیان، در بخشهای بالادستی، پاییندستی و فرآوری میتوان از این سرمایه عظیم مردمی، برای مردم در زمینه افزایش اشتغال و رونق اقتصادی استفاده کرد.