-

از خاک خوردن قانون برنامه پنج ساله سوم تا قاچاق پرسود کالا

یک تجربه مشترک بین واردات و صادرات کنندگان کالا این است که پس از دوندگی بسیار و طولانی و دریافت مجوز در نهایت به در بسته نهاد دیگر همچون گمرک می خورند.

به گزارش اکونا پرس ، یک تجربه مشترک بین تمام افرادی که قصد واردات و صادرات کالا را دارند این است که پس از دوندگی بسیار و طولانی و دریافت مجوز در نهایت به دربسته نهاد دیگر همچون گمرک یا سازمان استاندارد خوردند همین عامل باعث رسوب میلیون ها تن کالا در گمرک کشور شده است این در حالی است که بسیاری از این کالاها فاسد شده و پول بیت المال مصرف شده برای تولید آن به هدر رفته و در نهایت آن کالا با قیمت چند برابر دست مصرف کنندگان و مردم می‌رسد.

بنا بر این گزارش طبق ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنج ساله سوم دولت موظف است برای رونق تجارت خارجی موانع غیر تعرفه ای و غیر فنی را با رعایت ممنوعیت های شرعی حذف و نسبت به برنامه زمان بندی شده اصلاح نرخ‌های معادل تعرفه و اعلام آن به صورت پیش آگهی و تعیین تعرفه های گمرکی اقدام کنند.

این قانون باید ظرف یک سال یعنی نهایتاً تا سال ۱۳۹۶ اجرایی می شد اما اکنون پس از چهار سال هیچ اتفاقی نیفتاده است

همین امر موجب شده است که قاچاق کالا از واردات آن بسیار آسان تر و پرسودتر باشد یکی از چالش های دیگر واردات کالا حذف زمان زیاد مجوز است به گونه‌ای که برخی از کشورهای حاشیه ایران در مدت نصف روز مجوز واردات کالا را اعطا می‌کنند.

این زمان نیز باید در کشور به یک روز تقلیل یابد همچنین برای کالاهایی که از پیش مجوز واردات آن داده شده است دیگر نیازی به طی مراحل قانونی نباشد و باید در سامانه اعطای مجوزها این محصولات حذف شوند به عنوان مثال مجوز محصولات غذایی و بهداشتی آماده مصرف، مجوز مواد اولیه غذایی و بهداشتی، مجوز مواد اولیه داروهای انسانی، مجوز مواد اولیه داروهای حیوانی، محصولات غذایی و مواد افزودنی خوراک حیوان، محصولات کشاورزی مانند بذر،کالاها و مواد حاوی رادیواکتیو کالاها و محصولات مشمول استاندارد پسماندها از جمله این محصولات هستند.

منبع: اکوناپرس

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین