-

هشدار شرکت ملی گاز درباره گازگرفتگی

بهمن نیا، رئیس واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ‌اس‌ئی) شرکت ملی گاز ایران نسبت به کنترل سلامت دودکش بخاری‌ها به‌منظور جلوگیری از گازگرفتگی هشدار داد.

غلامرضا بهمن‌نیا، رئیس واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ‌اس‌ئی) شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: براساس آمار موجود، تعداد کل حوادث مرتبط با گاز طبیعی در سال ۹۹، ۲ هزار و ۱۸۹ مورد بوده که نسبت به سال ۹۸ روند افزایشی داشته و این در حالی است که افزایش مشترکان در این سال‌ها، حدود ۳ درصد و افزایش مصرف گاز طبیعی حدود هشت درصد بوده است.

وی ادامه داد: تعداد حوادث مشترکان به ازای هر خانوار در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، در حوادث ناشی از گازگرفتگی ۵.۶۸ درصد و در حوادث ناشی از آتش‌سوزی و انفجار، ۵.۳ درصد افزایش یافته است.

رئیس اچ‌اس‌ئی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه هر ساله در آستانه ورود به فصل سرد سال، استان‌های سردسیر بیشتر با این موارد روبه‌رو هستند، افزود: متأسفانه پارسال تعداد کل فوت‌شدگان مشترکان گاز طبیعی ۳۹۳ نفر بود که از این تعداد، ۱۵۲ فوتی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار و ۲۴۱ فوتی ناشی از استنشاق گاز مونواکسید کربن بوده است.

بهمن‌نیا تصریح کرد: با توجه به اینکه سالانه حدود سه درصد به تعداد مشترکان گاز طبیعی در کشور افزوده می‌شود، افزایش حوادث آنها نیز با شیبی ملایم چندان دور از انتظار نیست که امیدواریم مردم با رعایت نکات ذکرشده، این موارد را به سیر نزولی تبدیل کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره عوامل مؤثر در تولید انتشار گاز مونو اکسید کربن در سال ۹۹، توضیح داد: دودکش‌ها با سهم ۷۹.۳۶ درصد، نبود تهویه مناسب ۱۱.۶۱ درصد و استفاده از وسایل پخت و پز برای گرم کردن محیط ۹.۰۳ درصد، شایع‌ترین عوامل مؤثر در انتشار گاز سمی مونواکسید کربن هستند.

رئیس اچ‌اس‌ئی شرکت ملی گاز ایران گفت: همچنین متأسفانه پارسال بیشترین حوادث مربوط به دودکش‌ها با ۷۹.۳۶ درصد بوده که از این مقدار، ۱۶.۴۵ درصد مربوط به نصب نشدن اصولی دودکش بوده است.

بهمن‌نیا با بیان اینکه بی‌شک بیش از ۸۰ درصد این موارد، قابل کاهش است، بیان کرد: بسیاری از این حوادث، علل ساده‌ای دارند که بیشتر روی نبود آگاهی فرد اتفاق می‌افتد که به نظر من با فرهنگ‌ سازی، آموزش همگانی و استفاده از تجهیزات مناسب و با تلاش همه ارگان‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط، خیلی راحت می‌توانیم جلوی بعضی این اتفاق‌های ناخواسته را بگیریم.

وی در پایان اظهار کرد: با توجه به توسعه شبکه و افزایش تعداد مشترکان گاز طبیعی به‌ویژه در استان‌هایی که در حال توسعه شبکه توزیع هستند، فرهنگ‌سازی به‌منظور استفاده بهینه و ایمن از گاز طبیعی در سطوح مختلف جامعه بسیار ضروری است. این موضوع مهم می‌تواند به‌طور متنوع در بخش‌های مختلف، از جمله آموزش همگانی در مدارس، مساجد و ... انجام شود.

منبع: بازار

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین