-

ایران سالانه به‌طور متوسط ۱.۳ میلیون تن خرما تولید می‌کند

مقدار تولید داخلی خرما در کشور مانند سال گذشته به میزان متوسط تولید رسیده است. از این نظر، بازار داخلی خرما در کشور امسال با کمبود مواجه نیست.

ایران سالانه به‌طور متوسط ۱.۳ میلیون تن خرما تولید می‌کند

امسال علی‌رغم چالش‌های اقتصادی و اقلیمی، تولید داخلی خرما در کشور به میزان متوسط خود رسیده است. ایران با تولید ۱.۳ میلیون تن خرما در سال جاری، مشکلی در تأمین بازار داخلی ندارد. پیش‌بینی می‌شود که میزان صادرات امسال نیز مانند سال‌های گذشته حدود 30 درصد تولید داخلی باشد. رئیس انجمن خرما در این باره بیان می‌کند: «بحث صادرات خرما جدا از دیگر محصولات صادراتی نیست و چهارچوب صادراتی کشور باید احیا شود.» مشروح گفت‌و‌گو با محسن رشید فرخی، رئیس انجمن خرما، را در ادامه می‌خوانید.

برای تأمین خرما در ماه رمضان مشکلی نداریم / به‌نظر می‌رسد که با راحتی و موجودی کامل انبارها تا سال زراعی آینده را پشت سر بگذاریم

محسن رشید فرخی، رئیس انجمن خرما می‌گوید: از لحاظ تولید به متوسط تولید که حدود یک میلیون و 300 تا یک میلیون و 350 هزار تن است، رسیده‌ایم. مقدار خرما در بازار به‌اندازه کافی است. برای تأمین ماه رمضان نیز مشکلی نداریم. به‌نظر می‌رسد که امسال تا سال زراعی آینده را با راحتی و موجودی کامل انبارها پشت سر بگذاریم.

ارزآوری صادرات خرما در سال گذشته بین 350 تا 400 میلیون دلار بوده است / اوج صادرات حدود یک ماه پیش‌ از ماه رمضان آغاز می‌شود / 30 درصد تولید داخل را صادر می‌کنیم

او می‌افزاید: اوج صادرات ما حدوداً یک ماه قبل از ماه رمضان آغاز می‌شود. به‌نظر می‌رسد امسال نیز مانند سال گذشته حدود 30 درصد تولید داخل را صادر کنیم. سال گذشته 350 تا 400 میلیون دلار ارز ناشی از صادرات خرما استحصال شد که امید است امسال نیز به این مقدار برسیم.

کشورهای حاشیه خلیج فارس و شرق آسیا مهم‌ترین مقاصد خرمای صادراتی ایران هستند / صادرات به آمریکای شمالی اندک است

رئیس انجمن خرما در ادامه بیان می‌کند: صادرات خرمای ایران بیشتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس و شرق آسیا دور مثل مالزی و اندونزی انجام می‌شود. میزان صادرات به هند هم قابل‌توجه است، به اروپا هم صادرات داریم اما مقدار صادرات به آمریکای شمالی بسیار کم است.

بهبود صادرات خرما نیازمند بهبود چهارچوب صادراتی کشور است / قوانین مزاحم صادراتی و خلق‌الساعه باید رفع شوند

محسن رشید فرخی در پایان می‌گوید: بحث صادرات خرما از سایر محصولات صادراتی در کشور جدا نیست. یه یک برنامه صحیح اقتصادی نیاز داریم. چهارچوب صادرات باید از نو احیا شود. رفع قوانین مزاحم و جلوگیری از قوانین خلق‌الساعه نیاز است. در کنار بهبود قوانین، بهبود وضع کلی اقتصادی کشور به‌خصوص در بحث ثبات ارزش پول ملی و رفع تحریم‌ها، می‌توانند در بحث صادرات کارگشا باشند و کشور را از لحاظ اقتصادی پایدارتر کنند.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین